Fitness pentru fete Frumusete

Sedintele de yoga pot combate obezitatea mai bine decat aerobicul

Sedintele de yoga pot combate obezitatea mai bine decat aerobiculMai mult decat aerobicul sau sedintele intensive de fitness, clasele de yoga ne pot ajuta sa atingem greutatea ideala in timp record gratie combinatiei inspirate de miscare fizica, meditatie si alimentatie adecvata, fiind probabil la ora actuala cea mai convenabila formula pentru toate persoanele care se lupta de multa vreme cu kilogramele in plus.

Antrenorii cu experienta care conduc astfel de clase de yoga pot dezvolta programe care tintesc in mod expres obezitatea, stimuland activitatea organismului la nivel glandular si crescand astfel simtitor arderile din corp. Multe tehnici yoga sunt excelente pentru cresterea ratei metabolismului si nu e nevoie decat de seriozitate si constanta in antrenament pentru a obtine garantat cele mai pozitive rezultate.

Spre deosebire de alte formule, alimentare sau medicale, sedintele de yoga nu sunt periculoase pentru sanatatea organismului nostru atat timp cat respectam indicatiile alimentare si de viata ale intructorului cu care lucram si avem incredere in reusita programului de exercitii. Yoga practicata in mod regulat intinereste suplimentar intregul nostru corp, contribuind din plin la starea generala de bine.

Instructorii de yoga va vor avertiza insa si asupra riscurilor la care va puteti expune daca veti combina exercitiile prescrise de dansii cu diverse pastile pentru slabit, droguri, plante suspecte sau alcool si cafea. Clasele de yoga sunt suficiente pentru a va ajuta sa slabiti deci nu e deloc bine sa plusati prin apelul la tot felul de stimulente care mai mult rau va pot face si mai dau si peste cap toate sansele de reusita perturband exercitiile de meditatie si programul recomandat de alimentatie si de odihna.

Pentru incepatori, clasele de yoga pot parea de-a dreptul plictisitoare si parca de pe alta lume, dar acest lucru se intampla deoarece corpul lor nu este inca capabil sa faca fata tehnicilor mai complexe si trebuie de aceea pregatit, fizic si mental, pentru provocarile care il asteapta in viitor. Persoanele care mai au si probleme cu kilogramele in plus chiar vor trebui sa se lupte cu dorinta instinctiva de abandon, dar daca reusesc sa depaseasca cu bine primele 3-4 sedinte au sanse mari sa se incadreze pe un curs bun, urmand sa obtine beneficii multiple pentru sanatatea lor mentala si fizica.

Nu este deocamdata simplu in Romania sa gasesti un instructor bun de yoga care sa mai aiba in oferta sa de programe si unele special tintite pentru persoanele obeze, dar cu putina rabdare si poate si cu ajutorul prietenilor inca mai poti afla unul de nadejde. Din pacate, in tara noastra filosofia si practicile yoga au fost mereu umbrite atat de catre unii reprezentanti ai Bisericii cat si de catre chiar unii practicanti de yoga care au transformat cunostintele primite intr-un mare circ public. Marile orase va pot totusi oferi cursuri serioase de yoga si ramane doar la latitudinea dumneavoastra sa alegeti locatia si instructorul care se potrivesc cel mai bine cu obiectivele dumneavoastra.

foto Northfoto

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu