Cosmetica si machiaj Frumusete

Mascara si secretele aplicarii sale pentru incepatoare

Mascara si secretele aplicarii sale pentru incepatoareDe mare efect pentru machiajul facut ca la carte si foarte populara printre femei, mascara poate ajuta mult la crearea unui look ideal, fie vorba despre dimineata sau seara lucrurile putand sa se aranjeze de minune odata ce se apeleaza si la putina mascara pentru un efect sporit de frumusete.

Excesul sau graba in aplicarea acestui produs cosmetic nu sunt totusi recomandate, regula de aur la machiajul unde se foloseste si mascara spunand ca este de preferat sa se aseze 2-3 straturi foarte subtiri pe gene decat sa se puna unul singur, mai gros.

Toate straturile de mascara aplicate succesiv trebuie lasate sa se usuce corespunzator inainte de aplicarea lor, doar asa putandu-se estima cu mare exactitate cantitatea optima de mascara folosita la machiaj. Suplimentar, mascara aplicata pe pleoapele inferioare trebuie intotdeauna sa fie mai putina decat cea aplicata pe pleoapele superioare, acolo unde se prefera acest lucru.

Curatarea si hidratarea corecta a ariei de aplicare este un alt imperativ atunci cand se foloseste mascara la machiaj, aceste activitati trebuind obligatoriu sa faca parte din rutina zilnica daca se foloseste mascara mai intensiv.

Foarte populara, alaturi de mascara neagra, a ajuns in prezent sa fie si mascara colorata, cautata pentru contrastele jucause sau senzuale pe care le poate oferi machiajului. Mascara neagra se preteaza totusi la toate tipurile de ten, pe cand mascara colorata arata bine mai ales la fetele cu tenul deschis si mai putin la cele cu tenul inchis.

Parul si mascara de asemenea se pot sau nu impaca, si in acest caz mascara neagra cerand un par inchis la culoare, iar cea colorata un par blond sau mai deschis la culoare. Similar, culoarea ochilor va cere o culoare mai deschisa sau mai inchisa, dupa fiecare caz in parte.

Nu in ultimul rand, mascara arata mai bine si se foloseste in cantitate mai mica la genele curbate, aici fiind nevoie de o munca suplimentara, dar putandu-se obtine un efect mai spectaculos daca se opteaza si pentru niste gene curbate senzual si machiate si cu putina mascara.

Un machiaj de calitate poate intotdeauna sa fie realizat si fara mascara insa este indicat sa se faca apel la acest produs cosmetic pentru efectul placut pe care il creeaza. Mascara aleasa trebuie insa sa fie de cea mai buna calitate, chiar si daca e mai scumpa deoarece produsele mai ieftine nu vor face deloc o treaba buna si nici nu vor rezista probei timpului.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu