Fitness pentru fete Frumusete

Exercitii utile pentru fetele indragostite de tocurile inalte

Exercitii utile pentru fetele indragostite de tocurile inalteChiar si daca se stie foarte bine ca tocurile inalte pun sanatatea picioarelor si a intregii coloane vertebrale in pericol, multe femei inca le poarta cu mare placere si fara nici o grija, iar pentru acestea in primul rand, dar si pentru toate celelalte se recomanda practicarea unor exercitii speciale care sa previna daunele atat de mult pe cat este posibil.

1. Intarirea tendoanelor

Binecunoscutul tendon al lui Ahile poate afecta prin portul tocurilor inalte musculatura pulpelor si genunchii, iar pentru a se preveni asemenea probleme se recomanda exercitii de stretching (intinderi) atat a tendoanelor cat si a musculaturii pulpelor de doua-trei ori pe zi, mai des atunci cand se poarta tocuri inalte frecvent si se doreste o relaxare adecvata in perioadele de repaus.

2. Intarirea degetelor picioarelor

COmprimate si fortate adeseori de incaltamintea cu tocuri inalte, degetele picioarelor au nevoie de asemenea de multa relaxare si exercitiu, iar mersul pe nisip sau pe iarba cu piciorul gol este probabil cel mai potrivit exercitiu in acest sens. Suplimentar, exercitii de extensie pe varful degetelor vor oferi de asemenea un ajutor bun. Incaltamintea cu toc inalt trebuie cumparata la marimea potrivita si purtata cat mai rar posibil.

3. Relaxarea labelor picioarelor

Foarte expuse accidentelor sunt intotdeauna labele picioarelor, care includ in structura lor oase foarte usor de afectat odata cu inaintarea in varsta, iar pentru a se preveni astfel de probleme nu sunt suficiente doar exercitiile de extensie, ci se impun si exercitii de rotatie precum si de intarire a musculaturii. Si aici cel mai bun exercitiu il reprezinta totusi mersul pe jos in incaltaminte sport sau fara toc ori mersul atletic pe iarba sau pe nisip cu piciorul gol.

4. Intarirea musculaturii spatelui inferior

Foarte afectati de incaltamintea cu toc inalt sunt si muschii spatelui, nu de putine ori astfel de experiente lasandu-se cu dureri serioase de spate la finalul zilei. Pentru a se preveni si asemenea probleme, se recomanda exercitii speciale pentru musculatura spatelui precum si portul mai rar al tocurilor inalte atunci cand se exagereaza din acest punct de vedere.

Nici scena modei internationale nu se remarca din pacate printr-o promovare mai larga a incaltamintei elegante cu toc jos sau plat, iar tinerele femei par foarte atrase si pe viitor din acest motiv de tocurile inalte.

Preventiv, este de aceea recomandat sa se recurga foarte des si la exercitiile fizice pentru intarirea musculaturii si cresterea flexibilitatii oaselor, in caz contrar tocurile inalte cerandu-ne un pret prea mare de platit pentru a se mai justifica in vreun fel clipele scurte de bucurie generate de portul incaltamintei chic pe tocuri inalte.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu