Frumusete Ingrijire corporala

Masaj facial, sau cum sa adormi la salon

DISABLE_WORD_ADS=1;

Facial

Ai apelat vreodata la masajul cosmetic? Este senzational datorita efectelor sale de relaxare dar si de corectare (a ridurilor superficiale, a gusei, etc). Masajul facial reprezinta o actiune locala la nivelul ochilor, gurii, barbiei, fruntii, prin care se obtin modificari favorabile la nivelul pielii, tesutului subcutanat si circulatiei periferice. Miscarile studiate produc efecte benefice generale la nivelul sistemului nervos central, generând o stare de relaxare totala.

Specialistii mentioneaza mai multe efecte principale ale masajului cosmetic dupa cum urmeaza:

•  efectul de curatire: se realizeaza îndepartarea celulelor moarte existente la suprafata pielii;

•  efectul asupra sistemului glandular: se exercita o stimulare asupra glandelor sebo-sudorale determinând o scurgere mai usoara a sebumului prin presarea pielii, mai ales în cazul tenului uscat. În cazul tenului gras, se determina o golire a foliculilor pilo-sebacei de surplusul de sebum;

•  efectul asupra sistemului vascular si a celui limfatic: activarea circulatiei sangvine si limfatice se realizeaza prin: hipertermie locala temporara, aflux mare de sânge în capilare (ducând la îmbunatatirea circulatiei periferice)

•  efectul asupra sistemului muscular: se actioneaza fie pentru a mentine tonusul muscular, fie pentru a-l stimula;

•  efectul asupra sistemului nervos central, actionând asupra terminatiilor nervilor periferici producând starea de relaxare;

•  efectul de catifelare si suplete la nivelul pielii;

•  efectul de întretinere a fibrelor elastice din derm;

•  efectul asupra respiratiei pielii (pielea respira prin pori si sânge).

Masajul cosmetic se realizeaza doar cu ajutorul cosmeticienei care stie exact ce miscari sa execute pentru a obtine efectele dorite (miscari energice sau de netezire) si care va folosi numai acele produse care sunt cele mai indicate pentru tenul tau (creme grase, hidratante pe baza de lanolina pentru tenul uscat si creme pe baza de stearina pentru tenul gras si uleios. Masajul va începe cu miscari de netezire, de intensitate moderata, care vor creste în intensitate acoperind întreaga fata, gâtul si decolteul. Miscarile energice vor fi alternate cu cele de netezire, acestea din urma fiind si cele care încheie tot ritualul. Nu vreau sa le fac reclama saloanelor de cosmetica, dar un astfel de masaj merita macar din când în când, pentru a te deconecta si a-ti încarca bateriile.

foto © Northfoto

Raluca Alupoaie

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu