Frumusete Ingrijirea parului

Ingrijirea parului roscat

DISABLE_WORD_ADS=1;

Parul roscat

Exista un cliseu cât se poate de flatant referitor la femeile roscate si anume acela ca sunt senzuale, focoase, pasionale. Noroc cu vopseaua de par ca de altfel exista foarte putine femei roscate natural (cam 4% din populatia globului este reprezentata de oameni cu parul rosu, cei mai multi fiind din Scotia, Anglia si Irlanda).

Asadar, parul roscat este o raritate, în concluzie, daca detii o asemenea culoare de podoaba capilara ai toate motivele din lume sa te simti speciala (mai ales ca atât de multe femei opteaza sa-si coloreze parul în nuanta pe care tu ai primit-o în dar la nastere).

Pentru a apela la o explicatie stiintifica a raritatii roscatelor naturale voi spune ca minunata nuanta se datoreaza unei gene recesive (slabe) care, pentru a se manifesta, trebuie mostenita de la ambii parinti. Persoanele cu parul roscat au, pe lânga aceasta trasatura distinctiva, si altele care ne ajuta sa le deosebim cu usurinta de falsuri: piele alba si sensibila, de multe ori cu pistrui si parul fragil (desi eu am o prietena roscata care are cel mai bogat par cu cel mai gros fir din câte am vazut).

Nuantele naturale variaza de la un blond aramiu, portocaliu, pâna la rosu aprins. În timp culoarea se închide, fara a-si pierde farmecul însa. Parul roscat necesita o îngrijire deosebita asa ca se recomanda sa se foloseasca sampoane si produse de îngrijire speciale pentru parul roscat.

Stiu ca, de obicei, roscatele nu si-ar schimba culoarea parului (este si normal) dar când apar firele albe au avantajul ca pot folosi orice nuanta de rosu din comert (li se va potrivi de minune)

Pentru noi celelalte care dorim sa alegem o nuanta de foc pentru podoaba noastra capilara este de retinut ca ar fi bine sa ne consultam cu hair stilistul înainte, ca nu cumva, în loc sa ne transformam în dive sexy, sa semanam mai degraba cu niste travestiti. Ca repere de baza se stie ca pentru brunetele cu ten mai închis se preteaza un rosu închis, bordo, iar pentru blondele cu pielea foarte alba cel mai potrivit ar fi un aramiu. Dar, cel mai bine este sa apelezi la ajutorul coafezei, ea stie exact ce nuante sa combine pentru a te ajuta sa obtii acel rosu care ti se potriveste.

foto © Northfoto

Raluca Alupoaie

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu