Cosmetica si machiaj Frumusete

Idei utile pentru un machiaj profesional

Idei utile pentru un machiaj profesionalNu de pomana sunt atat de laudati stilistii profesionisti si artistii de make-up deoarece experienta lor poate face diferenta intre un machiaj de mantuiala si unul proaspat si vibrand de tinerete, iar femeile care au reusit sa le "fure" cateva dintre secretele lor profesionale inteleg cel mai bine acest lucru, ele bucurandu-se la randul lor de un machiaj zilnic placut si plin de prospetime.

Ceea ce inveti mergand des pe la salonul de infrumusetare este o rutina putin complexa si relativ plictisitoare, dar care permite aplicarea cu succes a machiajului, respectiv inveti ca exista si pasi premergatori machiajului fara de care efectul de tinerete si prospetime nu va mai fi posibil. Exfolierea periodica a tenului, hidratarea si intretinerea sa sunt masuri obligatorii de luat mai ales atunci cand varsta incepe sa isi faca simtita prezenta.

Ochii sunt importanti de asemenea pentru un efect general ideal, fiind astfel recomandata, pe langa odihna adecvata si ceva tratamente utile, crearea unei linii subtiri cat mai aproape de gene posibil pentru a reda efectul de ochi mari si tineri, stralucitori si plini de energie. Alaturi de o umbra de pleoape apropiata de culoarea tenului se poate astfel plusa la capitolul tinerete.

Sprancenele trebuie obligatoriu arcuite pentru un machiaj perfect, iar ingrosarea lor, acolo unde este cazul, e bine sa se faca cu pudre si alte cosmetice naturale, mai deschise daca e vorba despre un par negru sau inchis si mai inchise daca e vorba despre un par deschis la culoare. Kiturile pentru sprancene sunt disponibile mai peste tot, unele facand si o treaba de exceptie pentru aceasta etapa a machiajului.

Pometii nu trebuie practic accentuati sau decorati cu bujori rosii ci este indicat ca produsul de calitate folosit pentru machiaj in aceasta zona sa se integreze la perfectie cu tenul, aducand un plus de hidratare. Nuantele naturale de piersica si unele umbre cu accent inspre roz vor face o treaba buna aducand un tip de stralucire sanatoasa si proaspata. Prin contrast, rujul de buze va aduce efectul dorit si pentru niste pometi frumosi, aici putandu-se opta pentru tot ceea ce ne recomanda moda, de preferat pe baza de substante naturale, in culori vii si vibrante si cu o usoara stralucire asa cum reusesc sa aduca glosurile si rujurile imbogatite cu minerale.

Pudra pentru obraji si fondul de ten nu vor mai fi astfel necesare, cremele hidratante putand crea in prezent o baza foarte buna pentru machiaj. Daca se fac si exfolieri periodice atunci si ridurile vor putea fi ascunse mult mai usor, o parte dintre acestea chiar putand sa se estompeze la minimum gratie tratamentelor cosmetice si alimentatiei echilibrate in vitamine si minerale. Odihna si evitarea stresului sunt de asemenea parte integranta din arta machiajului chiar daca uneori stilistii mai uita sa ne aduca aminte si de acest lucru.

Machiajul profesional nu presupune deci nici apelul la cosmetice de lux si nici cine stie ce artificii complicate de asezare a produselor folosite pe fata ci este facut mai degraba prin apelul la o rutine sanatoasa care sa includa si exfolierea, hidratarea si curatarea periodica a tenului.

In acest mod, foarte putin mai este nevoie de pudre, glosuri si alte astfel de produse, acestea venind sa sporeasca o prospetime si o frumusete naturala si nicidecum fiind folosite, asa cum se mai procedeaza uneori, ca sa ascunda lipsa de ingrijire a fetei si a pielii in general. Procedati si voi in acest mod si aveti incredere ca veti arata la fel de frumoase chiar si dupa 40 de ani cand veti folosi poate mai mult din fiecare produs cosmetic, dar va veti pastra in mare o piele sanatoasa si elastica, asa cum ne dorim cu toate sa avem.

foto Northfoto

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu