Frumusete Ingrijire corporala

Si adolescentele trebuie sa isi ingrijeasca tenul zi de zi!

Si adolescentele trebuie sa isi ingrijeasca tenul zi de zi!Pentru tinere la fel ca si pentru femeile adulte ingrijirea tenului trebuie sa devina parte din rutina zilnica, cu cat mai repede luandu-se asemenea masuri cu atat mai bine fiind pentru sanatatea ulterioara a adolescentei.

Nu putine sunt astfel adolescentele care sufera de acnee, roseata sau alte probleme ale tenului, iar remediile pentru asemenea probleme sunt cu preponderenta cele care includ acidul salicilic sau peroxidul de benzoil alaturi de o dieta adecvata, saraca in sare, grasimi, condimente si dulciuri.

Solutiile cu acid salicilic si peroxid de benzoil curata foarte bine porii tenului si previn cu succes acneea, dar in egala masura sunt si foarte buni agenti exfolianti si pot fi folosite fara probleme si de femeile mai in varsta.

Un alt aspect de care trebuie sa se preocupe adolescentele pentru ingrijirea pielii se refera la hidratarea corecta prin apelul la formule naturale si sanatoase sau la creme de cea mai buna calitate. Acidul lactic de asemenea hidrateaza multumitor tenul si pielea in general.

Nu in ultimul rand si protejarea tenului de efectul radiatiilor solare sau de vant si frig este un pas de importanta majora pentru ingrijirea corecta a tenului. Aici se poate apela frecvent la creme de protectie, la portul unei palarii sau sepci precum si la portul ochelarilor de soare mai ales in anotimpul cald.

Ca parte din rutina ingrijirii tenului o adolescenta ar trebui mereu sa aiba grija sa:

isi curete tenul atat seara cat si dimineata cu extracte sanatoase din legume si fructe sau cu solutii special destinate acestei operatiuni;
sa isi faca seara si dimineata tratamente cu solutii pe baza de acid salicilic sau peroxid de benzoil atunci cand stiu ca sufera de acnee;
sa aplice crema hidratanta numai dupa ce si-au curatat si uscat bine tenul chiar si de mai multe ori pe zi (nu folositi decat crema de calitate, special adresata tenului adolescentelor).

Machiajul si alte tratamente de tip cosmetic sunt optionale pentru adolescente, dar este recomandat totusi ca tinerele sa se invete de timpuriu sa isi aplice corect si machiajul, tinand cont doar de recomandarile profesionistilor si neuitand nici de exfoliere, hidratare si ingrijire ca pasi obligatorii si premergatori machiajului.

Viata nu este mai usoara pentru adolescente din acest punct de vedere, al ingrijirii tenului, dar avantajele pot fi maxime pentru ca o tanara care se deprinde sa se ingrijeasca de la o varsta frageda va fi capabila sa pastreze acest bun obicei pentru tot restul vietii sale spre deosebire de tinerele care neglijeaza acest aspect si ajung sa regrete apoi comoditatea lor.

Parintii si rudele apropiate care pot oferi sfaturi in acest sens sunt bineinteles primele persoane care vor putea imprima tinerei o rutina sanatoasa, iar educatorii si medicul de familie de asemenea au o responsabilitate in aceasta directie. In acest mod si nu altfel, tanara va creste armonios si sanatos, devenind o femeie frumoasa si plina de incredere in sine.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu