Fitness pentru fete Frumusete

Exercitiile Pilates pot ameliora oboseala cronica si fibromialgia

Exercitiile Pilates pot ameliora oboseala cronica si fibromialgiaFoarte populare si practicate de ani buni de zile si in Romania, exercitiile Pilates permit o ajustare optima a programului de antrenament in acord cu starea de sanatate, varsta si conditia fizica a practicantilor, prezentand din acest motiv un grad redus de risc si tonifiind optim intreaga musculatura.

O combinatie de tehnici utile pentru mobilitatea articulatiilor si cresterea masei musculare, exercitiile Pilates pot fi de asemenea folositoare si pentru ameliorarea simptomelor unor boli care ne ameninta in prezent sanatatea, fibromialgia si oboseala cronica fiind doar doua dintre afectiunile care raspund pozitiv in urma sedintelor de exercitii Pilates.

Adresate in mod special persoanelor cu un stil sedentar de viata, care risca sa experimenteze un grad ridicat de rigiditate a articulatiilor si o atrofiere accelerata a musculaturii, exercitiile Pilates trebuie introduse gradual in rutina zilnica, medicul specialist putand sa le prescrie la randul sau atunci cand pot ajuta la vindecarea mai rapida a pacientilor sai.

Exercitiile Pilates nu pot fi totusi recomandate unei persoane care nu a desfasurat nici un fel de activitate fizica timp de ani de zile la randul, pentru acestia fiind necesara cel putin o saptamana sau doua de exercitii mai usoare, care sa pregateasca corpul lor pentru eforturile ceva mai sustinute pe care le cere acest tip de exercitii.

Odata incalzit trupul pentru a face fata solicitarilor prezente in cadrul exercitiilor de tip Pilates, se pot desfasura sedinte zilnice menite sa combata agravarea fibromialgiei si/sau a oboselii cronice, rezultatele fiind dintre cele mai bune la toti pacientii care au urmat si un astfel de program de exercitii fizice.

Initial, astfel de exercitii nu pot fi practicate si acasa din cauza riscurilor pe care le pot avea pentru sanatate, dar dupa pregatirea temeinica cu un instructor, unele tehnici pot fi adoptate si in confortul propriei locuinte pentru a se intretine o buna continuitate a exercitiului fizic de-a lungul timpului.

Toate persoanele care acuza probleme de sanatate precum fibromialgia sau oboseala cronica ar trebui sa beneficieze si de cateva sedinte saptamanale de exercitii Pilates, pentru aceste persoane un asemenea program aducand garantat un plus de sanatate si prevenind cu succes agravarea simptomelor bolii.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu