Frumusete Ingrijirea parului

Vopsele alternative pentru par din surse organice

Vopsele alternative pentru par din surse organiceVopselele tip henna sunt binecunoscute si femeilor din Romania, multe probandu-le pe propriul par si fiind in buna masura multumite de rezultatele finale, dar si complet satisfacute de usurinta in aplicare si lipsa de efecte secundare a folosirii indelungate de astfel de produse de pe piata cosmeticelor naturale.
 
Nu foarte ofertante prin gama de culori pusa la dispozitia consumatoarelor, vopselele tip henna poate fi totusi aplicate mult mai des decat vopselele de par clasice, dar fara a distruge firele de par si fara a fura cu ceva din stralucirea naturala a parului.
 
Alaturi de vopselele vegetale henna pentru par, acasa se pot concepe propriile combinatii de plante care sa ajute in principal la atingerea unor performante similare cu cele date de vopselele clasice, asemenea combinatii de plante fiind disponibile atat pentru parul inchis la culoare cat si pentru cel deschis la culoare.
 
Salvia, de exemplu, este o planta care complimenteaza foarte bine parul inchis la culoare, iar alaturi de salvie la fel de indicate sunt ceaiul negru, cafeaua neagra si henna neagra, in asemenea combinatii rezultatele putand fi chiar superioare celor conferite prin apelul la vopseaua henna simpla.
 
In mod similar, musetelul este o alta planta utila de data aceasta pentru parul deschis, si aici putandu-se recurge la combinatii inspirate, care sa includa si culori deschise ale vopselelor henna. Rezultatele nu se obtin de la bun inceput asa cum se doreste, dar pe termen lung lucrurile chiar se aseaza foarte bine pentru aspectul general al parului.
 
Riscul de contractare a cancerului de piele, iritarea pielii si a scalpului, alergiile care apar ca reactie la folosirea vopselelor din comert si alte probleme de sanatate sunt complet eliminate prin astfel de formule naturale pentru vopsirea parului, iar femeile care deja au mizat hotarat pe vopseaua organica de par nu au nici un motiv sa se planga de alegerea lor inspirata.
 
Singura problema care poate sa mai apara la folosirea vopselelor naturale pentru par este reprezentata de greselile repetate care se pot face la aplicarea vopselei si spalarea ulterioara a parului sau, chiar mai rau, de ignorarea unei bune aerisiri a firelor de par si expunerea la soare si alti factori de poluare.
 
Vopselele naturale pentru par sunt o alternativa foarte buna si sanatoasa pentru vopsirea parului, dar necesita o trusa completa pentru aplicarea lor si de asemenea respectarea unor intructiuni standard de aplicare, care sa permita rezultate de cea mai buna calitate. 
 
Cine si-a vopsit parul in acest fel pe perioade lungi de vreme stie exact cat de importanti sunt asemenea pasi obligatorii in aplicarea vopselei naturale de par si de aceea nu omite niciodata sa ii urmeze intocmai pentru a avea un par frumos si sanatos, asa cum ne dorim toate sa il avem, dar fara a risca sa ne si imbolnavim din aceasta cauza.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu