Cosmetica si machiaj Frumusete

Renuntati periodic la machiaj in favoarea frumusetii naturale!!

Renuntati periodic la machiaj in favoarea frumusetii naturale!!La fel ca si in cazul alimentatiei corecte, unde postul si curele de detoxifiere se impun periodic pentru curatarea organismului de toxine si in cazul intretinerii tenului este nevoie de astfel de cure alternative de "detoxifiere", cand machiajul va trebui sa faca loc metodelor naturale de infrumusetare, care sa mentina de asemenea un aspect placut si proaspat, dar fara a se mai recurge la produsele cosmetice moderne.

Multe dintre aceste cosmetice incearca sa se incadreze in trendul momentului si se prezinta prin eticheta lor drept produse naturale, care aduc un plus de sanatate tenului si pielii, dar realitatea este intrucatva diferita, toate comesticele incluzand in formula lor finala si multe substante de laborator, menite sa contribuie la cresterea duratei lor de viata, dar care pot genera si unele efecte secundare asupra organismului uman.

Un ten proaspat si bine intretinut se poate totusi mentine zi de zi si fara a se mai face apel la machiaj, in acest sens fiind recomandate ca intotdeauna metodele obisnuite de infrumusetare, care includ exfolierea, curatarea si hidratarea pielii o data sau de doua ori pe zi, atingandu-se cu timpul performante notabile si putand fi ignorat machiajul chiar si pentru o luna de zile sau si mai mult.

In mod paradoxal, multe femei au trait fericita experienta de a fi complimentate mai des pentru aspectul lor placut atunci cand au ales sa renunte pe moment la machiaj, ele aratand parca mai tinere si mai atragatoare asa decat atunci cand isi ascundeau chipul in spatele artificiilor de natura cosmetica. Este o experienta inedita, care te face sa te intrebi daca machiajul nu e pana la urma decat un moft, la care poti la fel de bine renunta definitiv daca tot pare sa te avantajeze acest look complet natural adoptat in perioadele cand permiti tenului sa mai respire putin si sa se refaca dupa abuzurile trecute.

Un lucru la care nu trebuie totusi sa se renunte complet chiar si atunci cand se elimina machiajul din rutina zilnica de infrumusetare este apelul la cremele protectoare contra razelor solare sau a agentilor de poluare, acestea fiind totusi foarte necesare mai ales in anotimpul cald, cand radiatiile si praful agreseaza mai cu putere tenul si pielea noastra.

Pentru efecte dintre cele mai bune, alimentatia bogata in produse vegetale proaspete, consumul crescut de apa si odihna corecta vor ajuta simtitor la refacerea completa a pielii si a tenulu, in acest mod putand cu toate sa ne redescoperim adevarata noastra infatisare, oarecum schimbata de trecerea anilor, dar la fel de familiara noua ca si la varsta adolescentei, cand am inceput de fapt incetul cu incetul sa aplicam unul dupa altul produse cosmetice diverse pe chipul nostru.

Genele si sprancenele joaca un rol important pentru usoara manipulare a frumusetii complet naturale, aici trebuind depuse unele eforturi pentru ingrijirea atenta a lor cu scopul de a plus putin la capitolul simetrie, care va aduce automat si un plus garantat de frumusete. Cu ceva experienta, ochii pot fi pusi astfel mai bine in valoare, rezultatul final fiind suficient de satisfacator incat sa se justifice pe deplin renuntarea temporara la produsele cosmetice de calitate.

Hidratarea pielii si a tenului ramane asa singura activitate absolut obligatorie peste zi, in acest mod hranindu-se foarte bine tenul cu tot ceea ce are nevoie pentru a se prezenta la superlativ. Este foarte important sa nu se renunte la hidratare chiar si atunci cand sunt excluse produsele pentru machiaj, alaturi de dieta corecta si consumul de apa, si aceasta masura de ingrijire putand sa ofere pielii si tenului un aspect proaspat, placut si plin de stralucire.

Nu in ultimul rand, parul si ingrijirea sa constanta vor imbogati frumusetea voastra de tip natural cu alte nuante pozitive, fiind de aceea bine daca se respecta intocmai toate recomandarile pentru intretinerea zilnica a parului. Vopseaua de par trebuie aleasa in culori cat mai apropiate de culoarea voastra naturala, aceasta fiind singura cale prin care sa nu se umbreasca aspectul placut al tenului cu o nuanta constrastanta, care sa fure cate ceva efectul final al frumusetii voastre naturale.

Machiajul poate fi ulterior reintrodus intre practicile voastre zilnice, dupa trecerea unei intregi luni si mai bine, prin asemenea cure periodice de "detoxifiere" a tenului incurajandu-se de fapt o activitate mai bine echilibrata a glandelor sebacee si o refacere pe cale complet naturala a rezervelor de substante folosite de organism pentru intretinerea si regenerarea pielii.

Persoanele cu probleme de sanatate de tipul acneei si a altor afectiuni ale tenului vor trebui sa faca apel si la tratamentele specifice pentru asemenea probleme si, mai ales in cazul lor, machiajul trebuie sa fie eliminat dintre practicile zilnice de infrumusetare pe perioade mai mari de vreme, doar asa tenul putand sa respire mai relaxat si sa se insanatoaseasca intr-un ritm putin mai rapid decat atunci cand se aplica zilnic un machiaj menit sa ascunda si nu sa potenteze frumusetea de tip natural.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu