Frumusete Ingrijire corporala

Evita aparitia bataturilor!

Evita aparitia bataturilor!Exista asa-zisul fenomen al dragostei la prima vedere cu pantofii ideali. Sunt superbi, nu-ti poti lua gandul de la ei, nu ai liniste pana nu-i cumperi. Totusi, daca pantofii alesi nu sunt cei potriviti, durerea isi va face repede aparitia.

Intrucat se pune mai mult accent pe look decat pe confort, uneori, moda inseamna tortura, iar femeile cunosc acest lucru foarte bine.

Bataturile sunt ca o pioneza invizibila, pe care ai calcat din greseala si pe care nu o mai poti scoate. Este enervanta, dureroasa si foarte inconfortabila.

Motivele din cauza carora apar sunt simple: ne alegem pantofi nepotriviti, cel mai adesea cu un numar mai mic decat purtam si foarte stramti. Astfel ca o batatura cat de mica poate fi o tortura serioasa, dupa care vom avea nevoie de o lunga perioada de vindecare.

Cum putem evita aparitia lor:

– alege numarul potrivit pentru piciorul tau. Degeaba ii cumperi cu un numar mai mic. Chiar daca ai impresia ca iti fac piciorul mai frumos, n-o sa rezisti mult cu ei;

– papucii trebuie sa fie facuti dintr-un material moale, nu foarte strans, ca sa nu apara frecarea cu pielea sensibila;

– de fiecare data cand iti cumperi incaltaminte, greseaz-o cu crema sau ulei pentru a inmuia materialul aspru;

– cel mai potrivit moment al zilei pentru cumpararea pantofilor este dupa-amiaza, cand picioarele sunt un pic umflate.

 

Mersul face tinuta mai frumoasa, dar unul schiopatat din cauza bataturilor nu te va pune in evidenta intr-un mod pozitiv.

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu