Beauty quizz Frumusete

Despre parfum. Cum îl aleg pe cel mai potrivit

Despre parfum. Cum îl aleg pe cel mai potrivit

Obişnuim să purtăm parfum pentru că acesta are rolul de a ne completa ţinuta, ne conferă încredere şi ne face remarcate. Ce se întâmplă însă dacă nu stăpânim destul de bine alegerea celui potrivit? Ei bine, acesta se poate transforma chiar în inamicul nostru. Pentru alegerea celui potrivit atât stilului vestimentar cât şi personalităţii trebuie să ţinem cont de următoarele:

Ţine cont de chimia corpului tău.  Deoarece suntem diferiţi din punct de vedere anatomic, un anume tip de parfum va avea un miros diferit de la o persoană la alta. Aşa că nu te ghida după faptul că un anume parfum se simte extraordinar la o persoană ci testează-l în prealabil chiar pe pielea ta pentru a vedea ce fel de reacţie are acesta. De asemenea nu uita să nu porţi deja parfum atunci când eşti în căutarea altuia pentru a nu amesteca mirosurile şi pentru a nu crea confuzie simţului olfactiv.

Nu te lua după prima impresie. În alegerea parfumului potrivit nu trebuie să te grăbeşti. Ia-ţi timp pentru a putea simţi fiecare notă a parfumului. Nota de vârf este ceea ce simţim imediat după pulverizarea acestuia pe piele, aceasta dispare destul de repede şi lasă loc notei de mijloc. Cea mai importantă notă este nota de bază care se poate simţi la o jumătate de oră de la aplicarea parfumului. În funcţie de aceasta putem alege parfumul care se armonizează perfect cu pielea noastră deoarece nota de bază este cea pe care o resimt şi cei din jur. În funcţie de parfum, nota de vârf poate dura chiar până la 24 ore.

Gândeşte-te la tine. Dacă eşti o fire activă, sportivă aromele fresh de citrice sau oceanice sunt cele care îţi vor scoate în evidenţă personalitatea energică. Dacă eleganţa te caracterizează atunci alege un parfum delicat, în arome florale (trandafir, levănţică), orientale (vanilie, scorţişoară) sau chiar lemnoase(lemn dulce, lemn de santal).

Anotimpul. Aromele puternice, dulci sunt mai potrivite anotimpului rece. Vara optează pentru cele uşoare, discrete, florale.

Fă-l să reziste mai mult. După ce ai găsit parfumul potrivit cu siguranţă îţi doreşti ca acesta să se menţină cât mai mult pe pielea ta. Pentru a face acest lucru posibil nu este nevoie să măreşti cantitatea pe care o aplici ci să încerci să foloseşti produse de corp din aceeaşi gamă a parfumului.

 Un parfum discret, care se face simţit doar atunci când cineva se apropie de tine va fi întotdeauna mult mai apreciat decât unul mult prea puternic care te face să cari după tine o mireasmă mult prea intensă, deloc plăcută.

Oana Ruxandra

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu