Frumusete Ingrijirea parului

Cum sa iti protejezi parul vopsit de decolorare?

Cum sa iti protejezi parul vopsit de decolorare?Chiar si parul natural isi poate schimba culoarea, devenind mai putin stralucitor si incarcat atunci cand nu este ingrijit cum trebuie, ce sa mai spui despre parul vopsit care ajunge sa cunoasca toate nuantele posibile dupa samponarile succesive care urmeaza colorarii artificiale a parului.

Pentru multe femei, alternativa aleasa este vopsirea periodica a parului, iar efectele distrugatoare generate de vopsirea repetata a parului sunt deja binecunoscute ca sa le mai amintim aici. Trebuie insa stiut ca se poate evita delocorarea parului si altfel, pastrandu-se mai multa vreme culoarea aleasa, dar oferind si firelor de par suficienta sanatate si un aspect viu si stralucitor.

1. Esential pentru persoanele care aleg sa isi vopseasca parul este ca aplicarea vopselei sa nu se faca niciodata pe un par uscat si suferind ci, in prealabil, sa se faca si ceva tratamente de hranire si reconditionare a firelor de par. Chiar si atunci cand ne grabim, se poate apela pe moment la un scurt trament (minimum 2-3 zile) de regenerare si tratare a parului, urmat de o pauza de macar 3 zile si abia apoi se poate, cam dupa o saptamana sa se aplice si vopseaua de par.

2. Inainte de a vopsi parul nu este recomandat sa ne spalam si de aceea pauza de trei zile dintre tratamentul de reconditionare si vopsirea parului poate fi folosita pentru a spala parul cu extracte de plante sau sampoane naturale care fac bine firelor de par. Cu o zi inainte de vopsire sau chiar si 2 zile nu se mai spala parul, ne ferim de expunerea sa la praf, razele solare, ger sau vant uscat si abia apoi putem sa aplicam vopseaua de par.

3. Toate produsele cosmetice de ingrijire a parului dupa ce am aplicat vopseaua trebuie sa fie special destinate parului vopsit deoarece acestea contin substante care previn decolorarea firelor de par. Multe produse naturale sunt de asemenea disponibile si exista si combinatii de plante care ajuta la pastrarea indelungata a culorii parului. Feriti-va insa de infuziile simple precum cea de musetel sau de mesteacan deoarece vor schimba culoarea parului vostru chiar si dupa o singura spalare.

4. La spalarea parului vopsit nu se face exces cu cantitatea de sampon utilizata la spalare si de aceea acum se recomanda sampoanele de cea mai buna calitate pentru par vopsit, poate ceva mai scumpe, dar care ne vor ajunge pentru mult mai multa vreme decat un sampon ieftin si de proasta calitate.

5. De dorit pentru femeile care-si permit acest lucru este si apelul la o apa mai putin dura pentru spalarea parului, iar aici se poate recurge fie la un filtru permanent de dedurizare a apei, fie la alte instalatii casnice care sa ne ofere o apa putin dura si ideala pentru ingrijirea parului nostru.

6. Temperatura apei in care ne spalam parul este de asemenea esentiala pentru evitarea decolorarii parului. O apa putin dura si calda, dar nu fierbinte este ideala pentru samponare, iar la clatire, dupa indepartarea samponului se poate prepara o apa calduta, chiar usor inspre rece pentru a fixa mai bine culoarea in firele de par.

7. Soarele si vantul uscat sunt inamicii numarul unu pentru parul vopsit si, din pacate, aici putem aminti si portul palariilor sau a sepcilor din materiale mai dense, care nu permit parului sa respire multumitor si care favorizeaza transpiratia. Pentru protectia parului se poate insa apela la palarii mai usoare, esarfe, baticuri si alte formule vestimentare bune care sa mentina culoarea originala aleasa. Exista si produse cosmetice adresate parului vopsit care protejeaza bine firele de par de factorii de mediu si pot fi aplicate si acestea inainte de a iesi afara.

8. Apa tratata cu clor este daunatoare parului vopsit, iar cea folosita de catre sistemul nostru de alimentare contine clor din pacate si de aceea poate veti gasi si o formula de declorinare a apei, care sa vina odata cu filtrul pentru dedurizare sau care sa poate fi aplicata separat.

9. Transpiratia in exces, chiar si la interior si nu doar afara accelereaza decolorarea parului vopsit si de aceea atunci cand mergeti la sala de fitness sau atunci cand faceti miscare acasa sau in parc nu uitati sa va strangeti bine parul in coc/coada pentru a preveni contactul dintre firele de par si picaturile sarate de transpiratie.

10. In sfarsit, tratamentele termice aplicate parului vopsit pot decolora parul intr-un ritm accelerat si nu se recomanda sub nici un chip sa folositi produse de acest tip daca apelati si la vopsea de par. Solutiile de permanent de asemenea decoloreaza asa ca mai bine e sa renuntati si la acestea.

In general, aplicarea corecta a vopselei de par si intretinerea ulterioara a parului in conditii bune permit pastrarea unei culori placute pentru cel putin 4-6 saptamani, mai mult pentru nuantele inchise si mai putin pentru cele deschise la culoare. Vopseaua de par aleasa ar trebui sa contina intotdeauna un balsam menite sa protejeze firul de par de actiunea substantelor chimice, iar produsele naturale sunt in prezent la moda, unele facand chiar o treaba excelenta, dar care tine in medie la 8-10 spalari.

Persoanele care au un par suferind si cele care au probleme de sanatate generate de o alimentatie dezechilibrata ar trebui sa se pazeasca de apelul la vopseaua de par si sa pluseze mai degraba pe parul natural, bine intretinut si curat. Mai nou se aude ca folosirea frecventa a vopselei de par ar putea produce cancer si de aceea e bine sa apelati mai rar la colorarea chimica a parului si sa preferati alternativele mai sanatoase de infrumusetare chiar daca acestea nu sunt intotdeauna si cele mai ieftine.

Egirl

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu