Frumusete Ingrijire corporala

Acidul lactic se afla in topul exfoliantilor pentru pielea sensibila

Acidul lactic se afla in topul exfoliantilor pentru pielea sensibilaParte din grupa alfa hidroxi acizilor, acidul lactic este creditat cu o actiune superioara asupra pielii, fiind considerat la momentul actual cel mai bun agent exfoliant din grupa sa de produse cosmetice.

Folosit adesea pentru tratamentele de infrumusetare a pielii si a tenului, acidul lactic previne cu succes efectele imbatranirii si decolorarea pielii, exfoliind, dar si hidratand multumitor pielea obosita.

Concentratiile recomandate pentru solutiile cosmetice pe baza de acid lactic sunt cuprinse intre 5% – 8%, diferentiat dupa tratamentul oferit si un pH de 3 sau 4. Dintre efectele garantate si recunoscute asupra pielii putem aminti:

– estomparea ridurilor si a altor imperfectiuni ale pielii
– hidratarea buna a tenului si a pielii
– stoparea hiperpigmentarii
– imbunatatirea texturii generale a pielii
– imbunatatirea rolului de bariera protectoare a pielii
– stimularea productiei de colagen etc.

Chiar si laptele nedegresat poate avea bune efecte pentru tratamentele de infrumusetare, multe femei cunoscand deja "pe propria piele" efectele benefice ale mastilor de fata cu lapte nedegresat.

De regula, solutiile si cremele pe baza de acid lactic pot fi folosite in deplina siguranta si acasa, fara a fi necesara prezentarea la salonul de frumusete, dar este indicat sa se respecte intocmai instructiunile de pe eticheta produsului pentru rezultate maxime.

foto Northfoto

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu