Frumusete Ingrijire corporala

Lupta cu ridurile poate avea implicatii pozitive pentru stilul general de viata!

Ridurile apar garantat odata cu inaintarea in varsta si nimeni nu poate scapa de asta oricat de mult si-ar da silinta sa combata din timp efectele trecerii vremii asupra tenului si a organismului in general. Prezenta ridurilor insa nu reprezinta cu adevarat o problema decat daca acestea se manifesta prematur, ca urmare a unui stil nesanatos de viata si a exceselor de tot felul.

Nu intamplator, pentru o femeie care tine mult la imaginea sa, descoperirea primelor riduri poate cauza adesea o adevarata criza emotionala, aici intervenind desigur si tragicul situatiei in sine, dar si constiinta faptului ca poate nu s-a facut totul pentru a se amana cat mai mult momentul acesta oribil cand simti instinctiv cum batranetea incepe sa iti dea tarcoale cu pasi din ce in ce mai repezi.

A trai sanatos si a face tot ceea ce ni se recomanda pentru intretinerea frumusetii ne va ajuta in consecinta sa trecem mult mai usor peste asemenea clipe neplacute, ridurile aparand si in aceste conditii, dar nu mai devreme decat este normal sa apara si, chiar daca vor fi prezente, noi tot frumoase vom sti ca suntem deoarece am facut si vom continua sa facem tot ceea ce trebuie pentru a ne pastra frumusetea si sanatatea la cote inalte.

Lupta cu ridurile poate avea implicatii pozitive pentru stilul general de viata!Combaterea ridurilor se poate face mult mai simplu si mai eficient doar atunci cand ne-am condus in trecut dupa un stil echilibrat de viata, alimentandu-ne corect si tratandu-ne toate afectiunile la timp, in acest fel organismul nostru avand suficiente resurse pentru a iesi in intampinarea tratamentelor antirid si a le face pe acestea mai eficiente si mai de durata.

Mai putin in cazul ridurilor dobandite prin mostenirea genetica, cam toate problemele tenului din aceasta categorie pot fi in prezent ameliorate simtitor prin apelul la produsele cosmetice, alimentatie sanatoasa si/sau interventia chirurgicala, solutii bune existand din abundenta si de asemenea specialisti de prima mana care sa le si implementeze corect.

Protejarea tenului de razele soarelui si alti factori de risc, introducerea la dieta de alimente alcaline si cu indice glicemic scazut precum si eliminarea alimentelor cu efect inflamator pot face mult bine tenului, in asemenea conditii si produsele sau tratamentele antirid avand o eficacitate mult sporita, ridurile putand chiar sa si dispara complet daca se mentin masurile de ingrijire si cele alimentare corecte.

Factorii de mediu, stresul si fumatul au insa efectul opus, distrugand accelerat tenul si cerand de aceea luarea unor masuri urgente pentru a nu se agrava o situatie deja riscanta. Astfel de masuri presupun desigur renuntarea la fumat, portul ochelarilor de soare si apelul la cremele de protectie impotriva radiatiilor, dar si hidratarea zilnica a tenului cu produse de buna calitate.

Tratamentele antirid pot fi astfel facute in niste conditii optime, odata ce s-au luat masurile de protectie necesare, iar suplimentar este bine sa se adopte si o alimentatie echilibrata si sa se treaca obligatoriu la un program mai riguros de odihna. Toate aceste eforturi ale noastre sunt menite in principiu sa combata ridurile, dar iata cum astfel putem beneficia din plin si de un plus de sanatate, dar si de mentinerea frumusetii noastre naturale pentru un timp ceva mai indelungat.

foto Northfoto

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu