Ce citim egirl recomanda

Sotia calatorului in timp


Sotia calatorului in timp
Clare l-a cunoscut pe Henry cand ea avea 6 ani si el 36. Henry a cunoscut-o pe Clare cand el avea 28 de ani si ea 20.

V-ati incurcat deja in cifre? "Sotia calatorului in timp" este o poveste remarcabila de dragoste… atemporala. Asta pentru ca Henry sufera de o boala ciudata, care il face sa sara spontan, fara niciun avertisment, in timp. Astfel, Clare, pe atunci doar o fetita, il intalneste pentru prima data pe Henry, un barbat ciudat, aparut din senin in gradina casei ei, gol si care pare sa o cunoasca deja.

Toata copilaria lui Clare este petrecuta sub influenta acestui barbat care apare la date fixe, pe care i le-a notat grijuliu pe o hartie, si pe care ea il asteapta de fiecare data cu sufletul la gura. Isi face temele cu el, repeta dansuri pentru scoala, iar adolescenta fiind este iremediabil indragostita de el. Insa Henry ii zice ca in viitorul apropiat se vor intalni in acelasi timp, deoarece el este doar cu 8 ani mai mare decat ea in realitate.

Iar, cand dupa 2 ani in care Clare nu il mai vede, se intalnesc in sfarsit, tanarul Henry, in varsta de 28 de ani, nu are nici cea mai mica idee cine este aceasta tanara de 20 ani care pare sa ii stie fiecare secret si care este atat de fericita sa il revada…

Aparut in 2007 la editura Tritonic, "Sotia calatorului in timp", primul roman al artistei Audrey Niffenegger, autoarea a mai multor romane grafice, extrem de bine primite de critica de domeniu.a fost ecranizata in acest an, avindu-i in rolurile celor 2 indragostiti pe Rachel McAdams si Eric Bana, film care va aparea la noi in tara in noiembrie 2009.

Daniela Tiba

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu