eboys Punctul lui de vedere

Temeri ale femeilor care pot compromite o relatie de succes

Mai rar vizibila la exterior, o doza oarecare de insecuritate este totusi prezenta la mai toate femeile din societatea noastra moderna, cauzele acestei insecuritati putand fi dintre cele mai diverse, plecand de la lipsa de incredere in propriile forte cumulata uneori si cu absenta unei vieti sociale normale si ajungand pana la unele fobii dobandite in urma unor traume emotionale care intretin acest sentiment de insecuritate la multe dintre femeile zilelor noastre nevoite astfel sa faca eforturi suplimentare pentru a evolua normal intr-un mediu nu foarte prietenos lor si aflat intr-o continua schimbare.

Aceasta stare de insecuritate se va transfera automat si in planul relatiilor romantice, aici femeile putand acuza unele comportamente excesive pe fondul lipsei de incredere in partenerul de relatie, o lipsa de incredere alimentata atat de experienta lor de viata si esecurile trecute cat si de sursele amintite mai sus care intretin la femeia moderna o stare de stres relativ ridicata si sentimentul ca nu ar fi pe deplin egale cu barbatii in toate cele. Culmea este ca si barbatii, la randul lor, pot trai stari similare, fapt care va afecta simtitor cimentarea unei relatii sanatoase de cuplu in societatea noastra moderna.

In ce le priveste pe femei, lipsa lor de securitate in planul vietii romantice poate fi alimentata atat de unele prejudecati cat si de catre chiar comportamentul partenerului lor de cuplu, acesta fiind de fapt persoana cheie care poate sau nu sa isi ajute in timp iubita sa vada viata dintr-o perspectiva mai sanatoasa, respectiv sa depaseasca temerile sale cu privire la viitorul relatiei romantice, dar si alte temeri care tin de lipsa de incredere in propriile forte si sentimentul de neimplinire in plan personal, spiritual si/sau profesional.

1. Inceputuri abrupte

Perioada de inceput a unei relatii romantice este decisiva pentru modul in care va decurge aceasta relatie pe viitor, acum fiind bine ca ambii parteneri sa nu uite sa se asigure reciproc si zilnic ca se plac, ca toate sunt asa cum trebuie sa fie si ca nu au de gand sa dea bir cu fugitii doar pentru ca ultima lor intalnire nu a fost atat de reusita pe cat sperau sa fie. Comunicarea este cheia succesului, iar tehnologia moderna vine in sprijinul indragostitilor pentru a ii ajuta sa mentina contactul fie telefonic, fie pe Internet, astfel fiind risipite rapid unele idei si impresii gresite care pot aparea odata ce nu mai esti alaturi de cel iubit de tine.

2. Sexul este mai important decat dragostea

Femeile sunt mai toate convinse ca, pentru barbati, sexul este mai important decat dragostea, respectiv sentimentele simple si frumoase de afectiune si emotiile care insotesc apropierea treptata dintre doua persoane de sex opus, dar ele se inseala aici, barbatii fiind deloc diferiti de femei atunci cand se decid sa intre intr-o relatie cu o femeie care ii atrage si sexual, dar si din alte puncte de vedere. Exista, din pacate, si pradatori sexuali, si exista si barbati care nu sunt interesati decat de latura sexuala a unei afaceri romantice, dar acestia nu sunt nici foarte numerosi si nici greu de recunoscut din multime, iar femeile pot curma din start o relatie inceputa cu un astfel de barbat lipsit de scrupule.

3. Lacul e plin de broaste

Femeile afirma mai toate ca nu ar avea nimic impotriva ca barbatii sa isi dea intalnire si cu alte femei in perioada de inceput, cand ambii parteneri se studiaza reciproc si incearca sa descopere daca sunt sau nu compatibili, dar in realitate femeile se tem de concurenta si ar dori ca barbatul care le starneste interesul sa se intalneasca exclusiv cu ele si cu nimeni altcineva. Barbatii trebuie deci sa fie sinceri din acest punct de vedere si sa declare deschis daca sunt interesati simultan de mai multe persoane sau daca nu ii intereseaza decat persoana cu care se intalnesc pe moment. In acest fel, femeile vor putea fi mai sigure pe ele si vor avea libertatea sa decida fara graba daca barbatul cu pricina este sau nu un partener compatibil cu asteptarile lor.

4. Jocul seductiei nu trebuie sa depaseasca limitele bunului-simt

Seductia face parte din ritualul de "imperechere" a oamenilor, regulile acestui joc fiind mai bine insusite de unii dintre noi si mai putin bine de restul. De aceea, comunicarea deschisa si sinceritatea e recomandat sa faca parte din acest joc al seductiei mai ales daca se are in vedere o relatie de cuplu de durata, in caz contrar oricare dintre cei doi parteneri putand ramane cu impresia ca celalalt nu este prea interesat sa se implice serios din punct de vedere afectiv sau ca are unele retineri ori ca isi ascunde adevarata sa fata sub o masca bine gandita de cuceritor/e. Seductia poate fi un joc riscant in astfel de situatii cand risti sa il ranesti pe celalalt chiar si fara intentie si e bine inca o data ca acest joc sa nu depaseasca limitele bunului-simt si sa fie acompaniat de comunicare sincera si multa deschidere in plan emotional.

5. Ma inseala, nu ma inseala?

Tot mai multe in ultima perioada de timp sunt femeile care suspecteaza faptul ca sunt inselate de partenerul lor de relatie, aceasta impresie depasind adeseori limitele rationalului, iar asta faca mult rau psihicului unei femei care iubeste si care ajunge sa nu mai aiba incredere in partenerul sau despre care crede cu tarie sau doar suspecteaza ca ar insela-o pe ascuns. Este o problema foarte importanta care trebuie discutata serios de catre cei doi parteneri, barbatii pusi sub acuzatie trebuind sa se analizeze in profunzime si sa descopere ce anume din comportamentul lor a putut declansa o asemenea lipsa cronica de incredere la partenera lor de relatie.

Unii barbati chiar isi inseala iubitele pe ascuns, e adevarat, dar sondajele de opinie ne indica faptul ca numarul lor nu este nici pe departe atat de mare pe cat se crede. Infidelitatea in cuplu este un flagel care pune tot mai mult la incercare relatiile serioase de dragoste, de la an la an numarul persoanelor care aleg sa isi insele partenerul crescand usor, dar sigur. Sociologii ne atrag totusi atentia asupra faptului ca in cele mai multe colturi de lume, nu barbatii ci chiar femeile sunt cele care inseala mai des partenerul de cuplu, iar acesta poate fi si motivul ascuns pentru care o femeie va suspecta pe fondul sentimentului sau de vina ca partenerul sau o inseala sau are de gand sa o insele cu alta femeie.

6. Nu sunt chiar atat de priceputa in pat!

Daca in prima faza a unei relatii romantice, barbatii se tem mai mult ca nu reusesc sa isi satisfaca iubita in pat, ulterior vine randul femeilor sa isi puna astfel de intrebari, nu putine fiind femeile din ziua de azi, implicate in relatii de durata, care nu sunt sigure daca ofera sau nu satisfactie deplina iubitului lor in dormitor. Este o problema delicata, care va fi abordata mai rar intr-o discutie sincera cu partenerul de cuplu si de aceea barbatii ar trebui sa fie mai atenti la acest aspect si sa se exprime deschis in intimitate aratand ce le face placere si ce nu cu privire la modul in care face dragoste iubita lor. Uneori lucrurile vor fi perfecte asa cum sunt, iar alteori vor fi necesar de facut compromisuri de catre ambii parteneri pentru a se obtine mai multa siguranta in dormitor, o garantie a unei vieti sexuale active si bine diversificate.

7. Ma doreste, nu ma doreste?

La cuplurile mai vechi, pe fondul unei aparente lipse de pasiune, femeile sunt primele care ajung la concluzia ca partenerul lor nu le mai doreste atat de mult ca in trecut, dar de cele mai multe ori va fi vorba despre o falsa impresie si nicidecum de adevar. Este o problema des intalnita la cuplurile moderne, iar de vina aici sunt ambii parteneri care uita din motive diverse sa isi ofere mai des dovezi de afectiune care sa il convinga pe celalalt ca este inca dorit si iubit, poate nu atat de pasional ca la inceputuri, dar cu siguranta suficient cat sa se inteleaga ca dragostea in cuplu nu a disparut asa, peste noapte.

Concluzie

In cuplu, ambii parteneri trebuie sa depuna eforturi suplimentare pentru a-l ajuta pe celalalt sa devina o persoana mai buna din toate punctele de vedere, iar in ce ii priveste pe barbati, ei vor fi in parte vinovati daca partenera lor va acuza o stare de insecuritate mai mare deoarece tot ei pot sau nu sa elimine incetul cu incetul orice suspiciune care poate alimenta o asemenea stare negativa la iubita lor.

Nu e o rusine sa flirtezi la 18 ani si nu e deloc o rusine sa flirtezi si dupa ce ai trecut de 40 de ani, dragostea fiind fara de varsta si netinand deloc seama de gura lumii sau de cine stie ce norme morale nescrise. Un cuplu fericit este la fel de frumos in tinerete ca si la varsta senectutii, iar daca ambii parteneri isi dau interesul pentru a mentine vie legatura lor afectiva atunci toate se vor aseza ca de la sine indiferent de obstacolele care pot pune serios la incercare stabilitatea relatiei lor romantice/casnicii.

Lucian Braca

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu