eboys Punctul lui de vedere

Femeile pot da dovada de superficialitate cand isi aleg partenerul

Femeile pot da dovada de superficialitate cand isi aleg partenerul

Foarte practice si cu picioarele bine infipte in pamant, femeile pot demonstra superficialitate cand vine vorba de alegerea unui partener de cuplu, ele continuand sa ramana cu capul pe umeri in astfel de situatii, dar conformandu-se aproape instinctiv si standardelor cerute de "moda" momentului sau sfaturilor nu intotdeauna bine-intentionate primite de la amicele lor si de asemenea prejudecatilor si opiniilor subiective cu care sunt "inoculate" atat in familie cat si prin intermediul canalelor de media.

Spiritul practic al femeilor nu trebuie totusi confundat cu lipsa lor de romantism, femeile alegandu-si un partener in mod rational, dar investind ulterior si sentimente si gesturi frumoase de dragoste in proaspata lor relatie de cuplu. Stereotipurile fac insa parte din tot acest proces matrimonial, iar femeile aleg sa ignore foarte rar aceste stereotipuri din teama de a nu da gres ori pentru ca nu doresc sa demareze o relatie cu un barbat despre care stiu ca nu va fi privit cu ochi buni in cercul lor de amice.

1. Unul dintre factorii care dicteaza cu prioritate alegerea partenerului romantic este chiar moda zilei, barbatii trebuind obligatoriu sa se conformeze la niste cerinte minime ale modei si sa afiseze culori vestimentare care transmit putere si incredere in sine pentru a putea fi luati in considerare ca potentiali candidati la inima unei femei. Rosul in mai toate nuantele sale si, oarecum paradoxal, culorile deschise, dar nu si albul, atrag rapid atentia femeilor, acesta fiind un adevar demonstrat stiintific prin studii sociologice mai noi sau mai vechi.

Ceva rosu prezent in vestimentatia unui barbat va confirma femeilor ca au de-a face cu o persoana sigura pe sine si foarte sexi, dar de ce prefera femeile aceasta culoare sau cum fac ele legatura intre rosu si putere si sexualitate nu se stie prea bine. In mod similar, afisarea unei vestimentatii in culori mai deschise va confirma femeilor faptul ca au de-a face cu o persoana sigura pe sine si senzuala, si in acest caz fiind neclar ce anume dicteaza aceasta preferinta coloristica a femeilor.

2. Continuand analiza lor si trecand dincolo de vestimentatie, femeile se opresc matematic in zona fetei unde, conform savantilor, gusturile sunt atat de impartite incat nu se poate trage o concluzie clara, dar nu si conform sondajelor de opinie care arata faptul ca femeile prefera de regula barbatii fara barba sau mustata, cu parul bine ingrijit si cu un chip de asemenea bine ingrijit unde trasaturile placute si liniile mai blande sa fie potentate de alte trasaturi care sa scoata barbatul din anonimat conferindu-i energie, siguranta si o doza oarecare de sex-appeal (ex.: o barbie mai pronuntata, un nas acvilin, pometi puternici etc.).

In ce priveste chipul unui barbat, femeile nu sunt la fel de pretentioase ca in cazul vestimentatiei sau a altor factori de prim interes, aici fiind de ajuns ca barbatul sa arate, asa cum se spune, "prezentabil" pentru a putea fi luat in considerare ca potential partener. Exista totusi si un fetis mai ciudat al femeilor pentru barbatii cu un chip care prezinta in mod aproape insesizabil si unele trasaturi feminine, iar savantii au atras atentia asupra acestui lucru, tot ei descoperind faptul ca barbatii de orientare homosexuala sunt, nu de putine ori, foarte doriti de catre multe dintre femei, asta fiind valabil chiar si atunci cand ele cunosc orientarea sexuala a barbatului cu pricina.

3. Coborand din zona fetei catre trup si analizand si acest aspect, femeile vor prefera in cele mai multe cazuri un barbat cu o musculatura cat de cat definita, fara burtica si un trup bine proportionat. Musculatura prea definita nu este insa pe placul femeilor, ele fiind atrase de un trup placut, cu grasime putina, dar nu si de trupurile foarte atletice asa cum le au, de exemplu, practicantii de culturism.

4. Un automobil de ultima generatie, o slujba bine platita, un apartament/casa proprietate personala si alte atribute ale unei situatii financiare solide sunt nu doar cautate de catre femei la potentialii lor parteneri, dar considerate de-a dreptul sexi, barbatii care sunt mai instariti avand mare trecere la femei chiar si daca sunt trecuti bine de prima tinerete sau nu sunt deosebit de atragatori din punct de vedere fizic. Este poate o dovada de superficialitate, dar in egala masura se poate vorbi si despre nevoia de stabilitate si bunele perspective de viitor pe care orice femeie si le doreste in viata si care pot fi asigurate de catre barbatii din aceasta categorie.

5. Desi barbatii cred altfel, femeile nu pun un accent deosebit pe sexul pasional intr-o relatie romantica si nici pe marimea penisului partenerului lor, ele dorindu-si de regula o viata sexuala normala si un partener normal in ce priveste inzestrarea sa sexuala. Conform sondajelor de opinie, doar 30% dintre femeile de toate varstele pun un accent mai mare pe sex, respectiv pe marimea penisului, iar restul de aproape 70% isi doresc doar un bun echilibru intre viata lor sexuala si toate celelalte aspecte care tin de traiul in cuplu.

Nimic superficial aici la o prima vedere insa e de retinut faptul ca femeile moderne au tendinta din ce in ce mai mult de a tine cont de sfaturile astrologilor si ale moderatorilor de la televiziune si mai putin de propriile instincte atunci cand vine vorba despre compatibilitatea intre parteneri si astfel ele risca sa piarda o partida buna doar pentru ca "Leul nu se impaca bine cu Varsatorul" sau pentru ca au auzit ele la TV ca anumiti barbati nu sunt material bun de casnicie.

In realitate, psihologii si sociologii ne pot explica detaliat cum se formeaza in timp compatibilitatea in cuplu si cum apropierea dintre doua persoane de sex opus tine mai degraba de interese si pasiuni comune si mai putin de astrologie sau alte teorii lipsite de un fundament stiintific solid, dar pentru a vedea lucrurile si din acest punct de vedere va fi desigur nevoie ca femeile sa consulte si alte surse de informare in afara canalelor de televiziune sau a oracolelor de pe Internet.

Lucian Braca

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu