eboys Punctul lui de vedere

Simpla prietenie intre un barbat si o femeie este posibila, dar cu mici amendamente!

Simpla prietenie intre un barbat si o femeie este posibila, dar cu mici amendamente!

Desi parerile sunt impartite privitor la aceasta teorie, se crede in general ca un barbat si o femeie pot fi prieteni apropiati fara a fi obligatoriu implicati intr-o relatie de dragoste, asta fiind cu atat mai valabil cu cat mentalitatea omului modern este mult schimbata inspre bine comparativ cu ceea ce se intampla in urma cu mai bine de 50 de ani.

Nu exista deocamdata vreun studiu stiintific sau statistici serioase care sa confirme sau sa infirme faptul ca un barbat si o femeie pot fi prieteni de suflet in absenta completa a sexului, dar se poate aduce totusi in prim-plan, in sprijinul acestei dileme, conceptul de relatie platonica, care nu este, asa cum se mai crede, un ideal si care poate fi aplicat de minune unei relatii de prietenie genuina dintre un barbat si o femeie.

Pericolul, daca poate fi numit astfel, pentru ca doua persoane de sex opus implicate intr-o relatie onesta de prietenie sa calce pe bec, intretinand ulterior si relatii sexuale, este aparent destul de ridicat, dar asta nu demonstreaza faptul ca simpla prietenie intre un barbat si o femeie nu ar fi posibila ci doar ca suntem cu totii oameni si ca putem ceda in anumite perioade unor impulsuri de moment care sa transforme prietenia in ceva mai mult decat atat.

Din punct de vedere logic, prietenia este de fapt baza solida a oricarei relatii romantice, cu totii plecand practic de aici atunci cand ne dorim sa construim o casnicie solida. Prietenia intre barbati si femei este deci un fapt cat se poate de real, dar nu se stie inca precis daca o astfel de relatie se naste ca urmare a dorintelor noastre sexuale tinute initial in frau sau este doar un rezultat al dorintei normale a fiecaruia dintre noi de a intretine relatii sociale cu persoane de ambele sexe pe care le simpatizam din motive stiute doar de noi sau de mama-natura.

Din ceea ce ne pot comunica savantii pana la momentul actual, se pare ca barbatii sunt mai inclinati sa depaseasca granitele simplei prietenii atunci cand se afla intr-o astfel de relatie cu o femeie, ei crezand gresit de multe ori ca si amica lor si-ar dori de fapt mai mult decat un prieten alaturi de dansa. Este un fapt des intalnit in viata de zi cu zi, iar femeile cunosc foarte bine acest lucru si nu reusesc sa inteleaga de ce barbatii cred asa ceva atunci cand ele nu le transmit absolut nici un semnal in aceasta directie ci doar simpatie si incredere mutuala, sentimente specifice prieteniei si nu dragostei.

Prin opozitie, femeile care se imprietenesc cu barbatii nu se gandesc decat foarte rar la posibilitatea unei relatii ulterioare de tip sexual, ele fiind foarte multumite de modul in care se prezinta lucrurile si dorindu-si sa isi pastreze astfel de prieteni pe termen cat mai lung posibil. Pentru femei, de altfel, prietenia este un legamant sacru intre doua fiinte, iar sexul nu poate fi conceput in acest context si nu e deloc de mirare de ce femeile gandesc complet diferit de barbati privitor la aceast aspect.

O relatie prin nimic mai putin complexa decat relatiile traditionale de dragoste, prietenia dintre un barbat si o femeie este posibila si poate fi probata la modul foarte real inclusiv prin statistici de ultima ora, dar lucrurile ar sta mult mai bine daca si barbatii, la fel ca si femeile, ar privi o asemenea relatie cu mai mult angajament, fiind mai sinceri cu ei insisi si separand astfel sentimentele simple de prietenie de cele amestecate cu senzualitate si dorinte sexuale.

Este placut sa iubesti si sa fii iubit la nebunie, dar la fel de placut este sa iti regasesti prietenii apropiati atat printre barbati cat si printre femei, doar in acest fel viata ta sociala putand creste armonios, iar tu oferindu-ti asa deopotriva binecuvantarile unei relatii stabile de dragoste cat si pe cele care decurg din "parteneriatul" de suflet cu toti cei apropiati tie, prieteni vechi sau noi, dar de incredere si provenind din randurile ambelor sexe.