eboys Punctul lui de vedere

Partenerul tau va face garantat compromisuri care sa ajute la imbunatatirea relatiei voastre!

Comunicarea in cuplu, atat de necesara in zilele noastre, este adeseori lasata deoparte nu doar de catre barbati, dar, surpriza, tot mai des si de catre femei, acestea fiind poate satule sa isi tot bata gura de pomana sau, asa cum ne spun statisticile, preluand acest prost obicei de la partenerii lor si perpetuand astfel la nesfarsit problemele de cuplu ale generatiilor moderne.

Barbatii, prin natura lor, sunt mai putin comunicativi si au nevoie de sfaturi dese pentru a face relatia lor de dragoste sa castige in greutate, dar acest lucru poate fi posibil doar prin asistenta directa a partenerelor lor, ele avand de fapt aceasta responsabilitate deoarece poseda tot de la natura un plus de sensibilitate si sunt inzestrate cu o intuitie care rareori da gres in situatiile romantice.

Multe dintre problemele unui cuplu modern pot fi rezolvate definitiv doar in urma unor dialoguri fructuoase, cei mai multi dintre barbati fiind intotdeauna dispusi sa faca niste compromisuri necesare daca li se prezinta in mod deschis asteptarile partenerei lor. Ei vor avea nevoie de asemenea dialoguri constructive cu atat mai mult cu cat experienta lor de viata va fi mai saraca.

Ceea ce isi doresc de fapt femeile de la un partener de cursa lunga nu reprezinta nici pe departe vreun motiv de ingrijorare sau o sursa de stres pentru barbati ci este vorba mai degraba despre niste asteptari de bun-simt, pe care din pacate barbatii nu reusesc sa le implineasca din simplul motiv ca nu se discuta mai des in cuplu despre aceste lucruri:

1. Mai inainte de orice, o femeie vrea si asteapta sa comunice zilnic, la nivel superficial sau profund, cu partenerul sau, ea reusind astfel sa isi expuna problemele, temerile, sperantele si alte ganduri si afecte, iar in contrapartida si partenerul sau de asemenea beneficiind de un "prieten de suflet" caruia sa ii impartaseasca cele mai pregnante probleme ale sale.

2. De multe ori, barbatii indragostiti pot fi sufocanti prin atentia si grija constanta manifestata fata de partenera lor. Nu este nevoie insa sa procedeze astfel deoarece femeile pot experimenta prin chiar natura lor, mai sensibila decat in cazul barbatilor, si stari negative care pot fi create de experientele neplacute de peste zi, de sindromul premenstrual, de conditiile financiare precare etc., iar barbatii este bine sa le ofere si putina intimitate si spatiu pentru a se descurca ele mai intai de orice cu astfel de stari generatoare de stres si a nu le transfera iresponsabil catre un partener care le iubeste si pe care si ele il iubesc la randul lor.

3. Cuplurile cu mai multa experienta reusesc cu timpul sa preia multe dintre trasaturile de personalitate pozitive ale celuilalt, iar acest fapt demonstrat stiintific poate ajuta, de exemplu, la cresterea gradului de sensibilitate la barbati precum si la cresterea increderii in sine la partenerele lor. Comunicarea zilnica va conduce la aceste rezultate bune, dar lipsa comunicarii va avea efectul contrar, fiecare dintre partenerii de cuplu riscand sa preia pe fond afectiv exact ceea ce are mai rau de oferit celalalt.

4. Deosebit de important pentru orice femeie implicata intr-o relatie afectiva este si planul social, o arie unde femeile isi doresc sa straluceasca sau macar sa beneficieze de o buna imagine. Barbatii sunt din acest motiv obligati prin forta lucrurilor sa faca eforturi suplimentare pentru a imbunatati relatiile cuplului cu familia, cu prietenii comuni si, in general, cu toti ceilalti cu care cuplul intra in contact.

5. Inutil de amintit, sarcinile gospodaresti este necesar sa fie impartite judicios pentru ca si acasa, la fel ca si la locul de munca totul sa decurga ceas. Acest deziderat poate fi atins de asemenea prin comunicare serioasa si asumarea de catre fiecare membru al cuplului a acelor responsabilitati care se potrivesc mai bine cu abilitatile si personalitatea lor.

6. Prudenta si atentia la detalii exercitate atat de bine de catre femei ar trebui sa devina un model de urmat si de catre partenerii lor, in acest mod cuplul reducand simtitor riscurile diverse de accident, gestionand mai bine bugetul comun si reusind sa isi duca la bun sfarsit mai toate obiectivele propuse la un moment dat.

7. Gelozia si spiritul posesiv nu vor face casa buna cu armonia in cuplu, fiind recomandat atat barbatilor cat si femeilor sa isi arate afectiunea si sa isi protejeze partenerul de orice amenintare exterioara, dar nicidecum sa il sufoce pe acesta cu acuzatii si suspiciuni de tot felul, mai ales atunci cand acestea nu sunt fondate pe nimic real.

8. Un fapt demn de luat in considerare, nu doar femeile, dar si barbatii isi doresc sa primeasca gesturi zilnice de afectiune, sa li se spuna ca sunt iubiti, sa se simta speciali etc., iar asta necesita si comunicare, dar si multa, multa dragoste genuina.

9. Comunicarea in cuplu nu face doi bani daca este marcata de lipsa de onestitate si comportament versatil, fiind uneori bine sa se introduca si astfel de practici pentru a se condimenta viata amoroasa, dar fara ca asta sa afecteze dialogul constant si onest intre cei doi parteneri.

10. Nu in ultimul rand, cea mai rapida cale de a distruge o relatie este afisarea marcata a lipsei de respect fata de partenerul de cuplu precum si denigrarea acestuia in plan intelectual, profesional etc. Adaugati la acestea si lipsa de fidelitate care adeseori acompaniaza asemenea comportamente si veti obtine reteta garantata a esecului in orice tip de relatie.

Impreuna, barbatul si femeia care se angajeaza intr-o relatie de lunga durata isi pot face existenta mult mai usoara si mai placuta, dar aceasta va necesita obligatoriu si unele compromisuri din partea amandurora precum si comunicare constanta in cuplu. Nu putine sunt cuplurile care rezista testului timpului in acest mod, iar daca pentru altii lucrurile nu stau la fel de bine atunci vina le apartine in mod egal si e de dorit ca acestia din urma sa se desparta definitiv decat sa experimenteze pe viu iadul conjugal pentru tot restul vietii lor.

Lucian Braca

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu