eboys Punctul lui de vedere

Punctul lui de vedere:Barbatii se lupta cu suferinta intr-un mod aparte

Spre deosebire de femei, care de obicei isi arata suferinta intr-un mod foarte vizibil la exterior, barbatii au invatat sa mascheze destul de bine asemenea manifestari ale unui suflet tulburat, ei preferand sa fie mai activi in asemenea perioade, in speranta ca astfel vor depasi cumva perioadele dificile din viata lor.

Femeile totusi reusesc sa iasa destul de puternice la finalul unor episoade nefericite poate si pentru ca ele au obiceiul de a discuta la modul serios aceste probleme, iar acest lucru le ajuta sa descopere si ce ramane de facut pe viitor pentru a preveni repetarea dezechilibrelor din viata lor.

Barbatii, in schimb, nu discuta mai deloc despre suferintele lor interioare, iar daca cineva incearca sa le patrunda in suflet raspunsul invariabil va fi: "Nimeni nu intelege prin ce trec … nu am nevoie de nici un ajutor!".

Nu mai e de mirare deci ca, la finalul unor episoade traumatizante, barbatii se pot resimti destul de serios, ajungand chiar sa cunoasca modificari serioase de comportament si sa perpetueze astfel problemele lor mai vechi si pe viitor.

In mod practic, cei mai multi dintre barbati refuza pur si simplu sa se confrunte cu problemele lor interioare si, de obicei, ei prefera sa se implice in activitati utile, mari consumatoare de energie fizica, pentru a lasa astfel timpul sa vindece ceea ce ei insisi nu pot sau nu doresc sa vindece.

Activitatea fizica intensa, in perioadele marcate prin dezechilibre sufletesti, nu trebuie totusi considerata ca un factor negativ de amplificare a traumelor la nivel pihic ci, dimpotriva, este un factor pozitiv, care poate grabi vindecarea, dar nu e si singura metoda care sa contribuie decisiv la acest lucru.

Pentru femei, modul in care aleg barbatii sa se lupte cu suferinta poate deci oferi si o cale suplimentara de a trata eficient cu propriile probleme sufletesti, ele putand sa se implice la randul lor in activitati fizice mai usoare, de tipul gradinaritului, a picturii si lucrarilor de artizanat, practicarea unui sport sau curatenia generala a locuintei personale.

Barbatii, in contrapartida, merita sa ia serios in considerare comunicarea ca mijloc eficient de echilibrare a problemelor de ordin sufletesc, chiar daca uneori a vorbi despre necazurile tale poate fi perceput ca vaicareala fara rost. Este mai bine deci sa iti clarifici problemele interioare prin discutii asezate decat sa alegi sa te "iei in piept" cu viata, riscand sa aduci mai multa suferinta pe viitor atat tie cat si celor dragi.

Pentru noi toti, a intelege modul diferit in care barbatii si femeile reactioneaza in fara suferintei este de maxima importanta si ne va permite, odata ce stim despre ce este vorba, sa putem sa echilibram psihic o persoana apropiata din viata noastra, fie vorba de partenerul de relatie, fie vorba doar de un prieten comun, dar si sa intelegem noi insine ce este mai bine de facut de fiecare data cand suferinta ne va da tarcoale.

foto Northfoto

 

Lucian Braca

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu