eboys Punctul lui de vedere

Punctul lui de vedere :: Transplantul de par, mai diferit la femei


Implant de par Nu doar barbatii cu probleme de cadere a parului viseaza la un posibil transplant ci chiar si multe femei ar fi interesate de o asemenea solutie presupunand ca exista ceva similar si pentru femei nu doar pentru barbati. Din pacate, pana la momentul actual, inca nu s-a pus la punct o metoda viabila de transplant de par pentru femei deoarece daca la barbati parul cade cam din aceeasi zona si se poate gasi o cale chirurgicala de regenerare a sa in cazul femeilor e mai dificil pentru ca ele pierd par cam pe toata regiunea scalpului si nu prea se pot face multe in aceasta situatie.

Ceea ce cauzeaza caderea parului atat la barbati cat si la femei este un hormon numit dihydrohestosterone (DHT) responsabil pentru micsorarea sacului folicular si slabirea rezistentei firelor de par. La femei acest hormon se poate regasi mai peste tot pe cand la barbati se manifesta sporadic, numai pe anumite arii ale scalpului. Numai in anumite situatii deci si femeile pot beneficia de un transplant util de par atunci cand isi pierd o parte din podoaba capilara din cauza arsurilor, a accidentelor cu substante chimice sau cand sufera o pierdere a parului pe o arie izolata a scalpului la fl ca in cazul barbatilor.

Intrucat cererea pentru un asemenea tratament este suficient de mare, iar numarul femeilor care sufera de caderea accentuata a parului este in continua crestere au inceput sa fie intreprinse studii medicale serioase menite sa ofere la final o solutie viabila si pentru femei asa cum s-a procedat mai demult cu barbatii suferind de caderea parului. Deocamdata cercetarile se afla intr-o faza incipienta si nu se anunta vreo schimbare miraculoasa pentru urmatorii ani. Exista insa tratamente medicamentoase care pot ajuta femeile sa stopeze caderea parului si chiar sa simta o usoara regenerare a acestuia.

Spre deosebire de barbati care pot trece destul de usor peste aceasta problema, cu sau fara realizarea unui transplant, in cazul femeilor lucrurile sunt ceva mai dureroase si nu e usor sa faci fata unei asemenea boli fara a sti daca poti intreprinde ceva pentru a ameliora sau chiar remedia situatia. An de an totusi pe cai oficiale sau semi-oficiale apar tot felul de formule si tratamente fiecare cu pretentii dintre care o femeie care are aceasta problema de sanatate poate alege pe cel care i se pare mai de succes in cazul sau particular. Acest lucru bineinteles merita luat in considerare dupa ce se epuizeaza toate caile propuse de medicul specialist si chiar daca se apeleaza la o metoda alternativa tot e bine sa se faca totul sub supraveghere medicala deoarece poate fi destul de periculos altfel.

Lucian Braca

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu