eboys Punctul lui de vedere

Punctul lui de vedere :: Sexul in timpul sarcinii, argumente pro si contra

Punctul lui de vedere :: Sexul in timpul sarcinii, argumente pro si contraO problema delicata pentru multe cupluri de indragostiti o reprezinta sexul in timpul sarcinii, care mai mereu este o adevarata provocare pentru cei doi parteneri, putandu-se dovedi a fi o schimbare binevenita si chiar o binecuvantare sau, dimpotriva, putandu-se dovedi a fi un adevarat cosmar.

Sexul in timpul sarcinii nu presupune in mod obligatoriu penetrarea sau asumarea unor pozitii sexuale solicitante si poate fi intotdeauna o activitate placuta daca se tine cont de mai multi factori care contribuie la cresterea confortului si a increderii intre cei doi parteneri. Uneori acestia pot fi marcati si de prejudecati sau de sentimente amestecate, dar in esenta sexul in timpul sarcinii este permis si chiar recomandat pentru multa lume.

Pentru femei, sexul in timpul sarcinii poate fi o ocazie excelenta sa descopere orgasmul intens pentru prima oara, iar pentru barbati este o ocazie buna sa devina putin mai tandri, mai atenti fara de nevoile partenerei si in general mai capabili sa rezoneze la unison cu iubita lor. Masajul, preludiul prelungit, relaxarea corecta si masturbarea mutuala sunt cai excelente de stimulare a dorintei erotice, acum putandu-se descoperi multe formule de satisfacere a impulsurilor erotice care sa fie preluate si pe viitor, multa vreme dupa nasterea copilului.

In contrapartida, sexul in timpul sarcinii se poate dovedi un adevarat calvar mai ales pentru femei, dar si pentru barbati mai ales in perioada de inceput a graviditatii cand starile de greata si disconfortul general pot fi mai mari. Similar, si in ultima parte a perioadei de graviditate sexul poate de asemenea sa devina un lucru de evitat din cauza disconfortului si a fricii de a nu rani in vreun fel bebelusul.

Pozitiile sexuale recomandate pentru sexul in timpul sarcinii nu sunt foarte multe, dar pot alterna fericit pozitiile preferate de parteneri inainte de fertilizare si sunt chiar deosebit de stimulatoare mai ales pentru femei. Dintre aceste pozitii sexuale, cele mai sigure si mai confortabile sunt: Femeia deasupra, Lingurita, Sexul in picioare/genunchi cu gravida asezata confortabil pe un suport stabil (marginea patului, masa, fotoliu).

Orgasmul poate aparea foarte repede la femeile gravide si de aceea partenerul trebuie sa prevada acest lucru si sa nu se supere daca aceasta se intampla. Femeia poate ajuta partenerul sa incheie masturbandu-l fara graba sau permitandu-i miscari senzuale de frecare, penetrarea putand insa sa se incheie odata ce dansa atinge orgasmul. Prin dialog si intelegere mutuala, sexul in timpul sarcinii poate astfel sa fie o adevarata binecuvantare, cuplul crescand armonios in acest mod si pregatindu-se pentru provocarile care ii stau inainte.

In unele situatii insa sexul in timpul sarcinii nu este permis, doctorul putand sau nu sa dea lumina verde in acest sens dupa consultarea amanuntita a starii de sanatate a gravidei. Astfel de situatii sunt rare, dar exista si de aceea toate cuplurile trebuie sa treaca si pe la doctor mai inainte de a lua hotararea sa isi continue viata sexuala intr-un ritm pe cat posibil normal. Este de preferat sa se procedeze astfel, iar in rest totul va decurge de sperat cat mai bine, bebelusul simtindu-se foarte iubit, iar cei doi parteneri castigand un plus de experienta si … de dragoste.

foto Northfoto

Lucian Braca

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu