eboys Punctul lui de vedere

Punctul lui de vedere :: Ce trucuri de efect folosesc fotografii la nunta?

Punctul lui de vedere :: Ce trucuri de efect folosesc fotografii la nunta?Anunturile prin care se cauta un fotograf nunta pentru a imortaliza un eveniment atat de fericit precum este ceremonia nuptiala abunda peste tot in presa si pe Internet, dar profesionistii adevarati, la fel ca in oricare alt domeniu, nu sunt chiar atat de usor de gasit, nefiind de ajuns sa detii o camera performanta pentru a si reusi sa faci un set de fotografii la un inalt nivel profesional.

O persoana care apare sub eticheta fotograf nunta va fi sau nu si un bun prestator de servicii daca apeleaza macar la cateva dintre trucurile urmatoare, menite sa ii faciliteze niste sedinte foto de calitate, unde locatia, lumina si cadrele in sine sa se combine armonios pentru a crea amintiri de neuitat atat mirilor cat si prietenilor lor apropiati.

1. Un fotograf profesionist, de exemplu, va discuta intotdeauna in avans cu clientii sai pentru a se informa asupra dorintelor speciale ale acestora, facandu-si un asa-numit desfasurator pentru a nu se omite nici un oaspete important si nici un alt detaliu din seturile de fotografii comandate.

2. Fotografii vor lucra de asemenea mult mai bine daca vor putea colabora cu un membru al familiei cu autoritate sau cu organizatorul de nunti pentru a mobiliza mai eficient oaspetii in vederea realizarii sedintelor foto. In acest mod se face economie de timp si se evita stresul, dar si fotografiile vor iesi mult mai bine la final.

3. Nici un fotograf serios, angajat pentru nunta, nu va uita sa viziteze in avans locatiile diferite unde se va tine evenimentul, aici fiind incluse atat biserica, restaurantul si/sau casa unde se planuieste sa se sarbatoreasca unirea dintre cei doi indragostiti. Astfel se poate realiza un plan mai bun de actiune si de asemenea se poate studia si lumina pentru rezultate superioare.

4. Multi fotografi nu uita sa propuna mirilor si familiei acestora un portofoliu de prezentare de unde sa se aleaga la nevoie si stilul general dorit sau pachetul de servicii mai convenabil atat ca pret cat si in ce priveste calitatea. In zilele noastre, de fapt cam acesta este si modul in care se poate lucra mai rapid deoarece lumea se grabeste si nici nu acorda suficienta atentie detaliilor de acest tip, crezand ca a face fotografii la nunta este ceva relativ simplu.

5. Aparatura folosita de un fotograf nunta este bineinteles de maxima importanta pentru succesul sedintelor foto, iar aici persoanele care se pricep cat de cat dintre membrii familiei vor sti sa sugereze un profesionist sau altul si in acord cu acest criteriu esential, al echipamentului folosit pentru o asemenea activitate.

6. Fotografii profesionisti nu omit niciodata detaliile aparent nesemnificative din cadrul unei ceremonii de nunta, facand adesea colaje foto care includ masa festiva si meniul complet, inelele schimbate la biserica, florile miresei, domnisoarele de onoare si in general cam toate detaliile de acest tip foarte cerute si apreciate de catre clienti.

7. O nunta de proportii ceva mai mari va necesita obligatoriu si prezenta unei echipe de fotografi, acestia lucrand senzational impreuna mai ales daca ei au colaborat si in trecut in nenumarate ocazii la astfel de evenimente. Doi fotografi nunta sunt deci mai buni decat unul singur acolo unde se face nunta mare si unde detaliile importante pot fi usor scapate de un singur profesionist.

8. Desi specializati mai degraba pe evenimente sociale si mondene decat pe fotografie artistica, fotografii de nunta profesionisti au totusi o cultura solida a fotografiei si pot folosi adesea lumina spre avantajul lucrarilor executate de dansii. Maiestria lor poate fi pusa in evidenta mai ales la ceremonia de la biserica sau in sala de festivitati, acolo unde lumina este fie prea putina, fie prea puternica si se cer cunostinte speciale pentru a se realiza fotografii care sa apara natural si placut la final.

9. Un efect inedit, dar si foarte chic este oferit de unii fotografi profesionisti care sunt capabili sa ruleze o serie din colajele lor foto sau video direct la nunta, cu ajutorul calculatorului si a monitoarelor amplasate inteligent in sala de festivitati. Se pot astfel revedea la cald o serie dintre momentele cheie ale nuntii, este si distractiv si de asemenea pot fi corectate in ultima clipa si eventualele erori sau omisiuni ale fotografului prin cererile exprese venite din partea mirilor sau a invitatilor.

10. Nu in ultimul rand, abilitatea de a crea o atmosfera placuta, integrandu-te perfect in ambianta festiva este o alta trasatura a unui fotograf profesionist de nunti, fiind de dorit adesea sa se motiveze pozitiv invitatii pentru a se realiza fotografii ceva mai bune si facandu-se glume ori aducandu-se zambetul mai des pe buzele tuturor. Fotograful va fi astfel si sufletul petrecerii, el imortalizand cu adevarat o festivitate vie si unica si nu facand o treaba rece, de rutina, care sa semene izbitor de tare cu alte angajamente ale sale din trecut.

foto Northfoto

Lucian Braca

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu