eboys Punctul lui de vedere

Punctul lui de vedere :: Romancele devin tot mai atrase de moda tatuajelor

Punctul lui de vedere :: Romancele devin tot mai atrase de moda tatuajelorTatuajele au avut dintotdeauna o profunda incarcatura afectiva ca semne exterioare ale evolutiei sufletesti a unei persoane, aceste reprezentari grafice putand sa semnifice de multe ori ceva ce nici bijuteriile si nici vestimentatia nu vor reusi sa o faca. Un tatuaj bine gandit si executat de catre un profesionist poate fi privit ca o adevarata poveste de viata de catre cineva care stie sa il descifreze si sa il aprecieze la superlativ.

Din aceste motive, dar poate si din curiozitate si dintr-o naturala asociere intre tatuaj si senzualitatea exacerbata multe romance au inceput sa priveasca aceasta moda a tatuajelor ca atragatoare si s-au indreptat in numar tot mai mare catre saloanele unde se fac astfel de desene pe piele. Unul singur este totusi suficient pentru majoritatea doritoarelor, destul de putine revenind mai tarziu pentru a-si mai face un al doilea tatuaj sau un al treilea tatuaj.

Tatuajele pot fi si clasificate in functie de aspectul lor in tatuaje tip text, tatuaje florale, tatuaje zoomorfice sau tatuaje antropomorfice. Separat de acestea mai exista o categorie de tatuaje cu mare priza la public, respectiv tatuajele geometrice, care au uneori o semnificatie stiuta doar de purtatorul lor, iar alteori poarta o semnificatie mai generica. De obicei, persoanele care isi fac un tatuaj stiu si motivul si semnificatia pentru care merita facut acest desen insa exista si cazuri, destul de rare, cand ajungi sa iti faci un tatuaj din intamplare, fie la betie, fie doar asa de moft.

Un tatuaj poate fi de dimensiuni mici si se aplica pe oricare dintre zonele corpului sau poate fi de dimensiuni mai mari si este purtat de obicei pe arii ale corpului care permit imprimarea sa cu brio, respectiv spatele, pieptul sau fesele si picioarele. Unele persoane aleg sa isi poarte tatuajul la vedere, aratand ca sunt mandri de acest lucru si dorind ca si altii sa inteleaga din ce motiv, iar alte persoane poarta tatuajul doar ascuns, acesta fiind rezervat exclusiv apropiatilor sau existand doar pentru placerea posesorului.

Moda tatuajelor, in special cele feminine, nu este decat de data recenta, existand insa dintotdeauna acest obicei printre oameni, dar nu la scara atat de larga ca in prezent. In special tatuajele destinate femeilor au cunoscut o diversificare fara precedent de cateva zeci de ani incoace, in zilele noastre oferta fiind foarte bogata pentru fiecare dintre categoriile separate de tatuaje. Cele mai cerute sunt cele sportive sau cele cu tenta senzuala, iar grupa de varsta care merge cel mai des la salon este constituita din femeile aflate intre 20 si 30 de ani.

Tatuajele feminine sunt de obicei centrate pe teme care exprima echilibrul, pacea sufleteasca sau spiritul ludic, foarte putine femei optand pentru tatuaje care sa transmita senzatia de forta, putere sau dominare, asa cum este cazul tatuajelor destinate barbatilor. In prezent, tatuajele nu mai trebuie sa fie imprimate pentru toata viata, femeile avand si alternativa picturii pe piele sau a executarii unor tatuaje temporare, lucru care a facut si mai atragatoare aceasta moda a tatuajelor.

Femeile de varsta tanara si adolescentele prefera de regula tatuaje executate pe incheieturi, pe glezne, pe sold, pe spate, chiar deasupra feselor sau pe brat, pe cand femeile mai in varsta aleg de obicei tatuaje mai discrete, in zone mai putin vizibile, dar si mai erotice. Foarte la moda sunt acum tatuajele facute in spatele urechii sau in zona coastelor, dar raman la fel de actuale si cele executate pe fese, pe abdomenul inferior sau pe sani.

Pentru romance se pare ca tatuajele nu vor reprezenta un tip de arta pe care sa il accepte pentru multa vreme de acum incolo ci doar o exprimare chic, la moda, a unui temperament liber si inclinat catre joaca si senzualitate. De fapt si in occident destul de putine femei privesc tatuajele la nivel de arta, si ele facandu-si un tatuaj mai mult din ratiuni personale, conjuncturale si mai putin din spirit artistic.

Este vorba deci despre o moda trecatoare si va mai dura ceva timp dupa care, probabil, vor aparea alte atractii, iar femeile se vor indrepta cu siguranta acolo, uitand in relativ scurta vreme atat despre tatuaje cat si despre semnificatiile lor in plan cultural si personal.

foto Northfoto

Lucian Braca

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu