eboys Punctul lui de vedere

Punctul lui de vedere :: Secretele revelate ale unui mariaj de succes

Punctul lui de vedere :: Secretele revelate ale unui mariaj de succesIn mod evident, asa cum se stie deja, o casatorie fericita presupune cooperarea stransa intre cei doi parteneri pentru rezolvarea tuturor problemelor aparute de-a lungul timpului, dragostea fiind un liant a relatiei de casnicie, dar nu si suficienta pentru a mentine lucrurile pe linia de plutire.

Prezenta constanta a celuilalt alaturi de tine este una dintre cheile succesului unui mariaj de succes, cuplurile care isi petrec foarte mult timp impreuna fiind si cele mai longevive conform statisticilor facute de-a lungul vremii. Suplimentar, aceleasi cupluri se declara si multumite de relatia lor, iar timpul de calitate petrecut in comun este cu siguranta secretul din spatele acestei fericiri.

Respectul si semnele de afectiune manifestate fie prin oferirea de cadouri, organizarea de evenimente romantice, seri speciale, gesturi sugestive si conversatii de suflet sunt un alt secret al mariajelor de succes, destul de multi soti in prezent oferind in continuare flori si alte cadouri sotiei, iar in contrapartida sotia oferindu-le la randul sau diverse cadouri, momente romantice si alte semne ale afectiunii sale.

Viata sexuala, senzualitatea, romantismul trebuie sa fie mereu prezente in cadrul unei casnicii de succes, iar copiii nu pot fi niciodata invocati drept scuza pentru a neglija aceste aspecte importante ale unei casnicii. E drept ca necazurile, boala si alte probleme familiale sau profesionale pot afecta serios o casnicie, dar acestea de obicei vin si dispar, iar viata sexuala trebuie sa isi pastreze normalitatea si constanta sa.

Abilitatea de a discuta in contradictoriu fara a ajunge la certuri din acest motiv este un lucru care se invata in timp, in cadrul vietii de cuplu, iar acei parteneri care stiu cum sa isi expuna cat mai limpede ideile si opiniile fara a ajunge sa il jigneasca pe celalalt din acest motiv sunt cei mai castigati, ei continuand sa se respecte si sa se iubeasca indiferent de asemenea discutii in contradictoriu.

Comunicarea deasa in cuplu si deschiderea in acest sens a unui partener fata de celalalt sunt obligatorii daca se doreste intr-adevar succesul in casnicie. Desigur ca a discuta des impreuna nu presupune si a il cicali pe celalalt sau a-i refuza dreptul la putina intimitate. O comunicare reala si nu de forma, care sa probeze intelegerea, afectiunea si suportul neconditionat al celuilalt fata de tine inseamna aur curat pentru bunul mers al oricarei casnicii.

Aspectele de natura financiara pot fi devastatoare pentru casniciile din zilele noastre, cand multe persoane isi doresc poate mai mult decat isi pot permite si de aceea risca nebuneste, fara a mai tine seama de nimic, dar daca se discuta impreuna asemenea probleme si se iau de comun acord toate deciziile cu substrat financiar atunci si relatia va fi mai armonioasa si neamenintata din acest punct de vedere.

Un mariaj de succes poate fi privit ca un contract oficial incheiat intre doua persoane care cred ca pot convietui pentru o vreme mai indelungata alaturi, dar mai presus decat atat mariajul reprezinta angajarea neconditionata intr-o relatie de dragoste unde oferi celuilalt credit moral nelimitat si te astepti la randul tau sa primesti acelasi credit din partea partenerului tau. Este o relatie foarte complexa, iar cei care au deja o experienta buna in acest sens declara ca merita tot efortul deoarece satisfactiile depasesc cu mult toate inconvenientele.

foto Northfoto

Lucian Braca

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu