eboys Punctul lui de vedere

Punctul lui de vedere :: Razbunarea din dragoste


Razbunare din dragoste Nu mai e de mirare sa afli ca oamenii doresc mai intotdeauna sa se razbune de fiecare data cand cineva le face rau sau ii jigneste. Traim intr-o lume a legii talionului si numai putini dintre noi sunt capabili sa urmeze preceptele crestine care propovaduisc iertarea fara ganduri ascunse si pareri de rau. Razbunarile sunt insa de multe ori mai crunte in cazul cand e vorba de o afacere de dragoste si, in asemenea situatii, nici macar rugaciunile nu te mai pot opri de la gandul razbunarii.

Tradarea in dragoste este unul dintre putinele lucruri care cu greu va putea fi iertat mai ales ca intr-o asemenea situatie iti poti pierde complet cumpatul si ajungi sa nu mai fii deloc stapan pe faptele tale. In aceste cazuri cei mai multi dintre noi nu se lasa pana ce nu provoaca o suferinta macar egala cu aceea indusa lor si nu se vor da indarat nici de la cele mai umilitoare actiuni daca asta le va putea da satisfactia dorita.

O cale mai des intalnita prin care oamenii isi razbuna dragostea tradata este aceea a reciprocitatii, cand la inselare se raspunde cu inselare, la jigniri cu alte jigniri si asa mai departe. Nu ajuta in mod deosebit la vindecarea suferintelor cauzate de catre persoana in care aveai cea mai mare incredere insa pot fi gasite astfel mici satisfactii care sa mai potoleasca setea irationala de razbunare care te poate cuprinde in asemenea situatii.

Dragostea sau sexul nu sunt totusi menite pentru a fi cauza razbunarii noastre pripite ci dimpotriva ne ofera o stare de implinire si placere care ar trebui sa fie indeajuns de puternice pentru a bloca orice tentativa ulterioara de razbunare. Cu siguranta nu sa lovesti in ceea ce ai iubit iti doresti si atunci e de preferat sa se caute alte cai de rezolvare a unor situatii limita de acest gen, dar pentru asta este necesar sa iti poti pastra cumpatul si sa lasi timpul sa vindece ranile sufletesti create prin tradare sau jigniri nedrepte. Oricat de mult ar durea pe moment multe se pot schimba si astfel iti oferi o a doua sansa in dragoste cand poate vei fi mai norocos fara a te transforma neaparat din victima in calau.

foto © Northfoto

Lucian Braca

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu