eboys Punctul lui de vedere

Punctul lui de vedere :: Greseli ale femeilor pe plan financiar


Financiar Mai mult decat barbatii femeile depind in mare masura de stabilitatea finaciara, tot ele fiind si cele nevoite de multe ori sa renunte la o cariera solida fie pentru a-si creste copilul fie pentru a se ocupa de treburile casnice. Nu e de mirare deci faptul ca, de multe ori, femeile incearca sa isi faca mici rezerve la banca sau sa obtina alte asigurari pentru viitor. Uneori insa apar si greseli care trebuie sub orice chip evitate tocmai pentru a se mentine echilibrul financiar dorit.

1. Nu foarte multe femei pot spune ca nu ar fi deloc interesate de bugetul familiei, cele mai multe planuind cot la cot cu sotul cheltuielile zilnice. Unele femei insa neglijeaza acest lucru in special dupa ce se casatoresc si acorda incredere totala sotului in aceasta privinta. Nu e deloc bine sa se procedeze astfel pentru ca doua capete sunt mai bune decat unul si, in plus, este posibil ca sotul sa te aduca la faliment total din simplul motiv ca nu se pricepe mai deloc la manuirea banilor.

2. Daca familia in cauza lucreaza si cu o banca sau mai multe banci atunci este absolut recomandat ca atat sotul cat si sotia sa cunoasca tot ce trebuie din acest punct de vedere si sa nu existe conturi secrete sau rate care in cazuri extreme sa nu poate fi acoperite. De asemenea daca se fac depuneri la banca este intru totul recomandat ca atat sotul cat si sotia sa fie titulari cu drepturi depline si nu sa se mearga pe ideea unui singur titular si, eventual, un imputernicit cu drepturi restranse.

3. Una din cele mai frecvente greseli pe care le poate face o femeie proaspat casatorita este sa renunte la propria cariera sperand ca sotul va reusi cumva sa intretina intreaga familie doar prin propriile sale eforturi. Chiar daca decizi mai tarziu sa iti reiei locul de munca nu va mai fi la fel de usor si se prea poate sa fii nevoita sa accepti sa lucrezi pentru un salariu ceva mai mic decat in alte conditii.

4. O alta greseala pe care o fac nu doar multe femei, dar si multi barbati este neglijarea contributiei la fondul de pensii si atingerea une varste inaintate fara a exista sperante ca la termenul legal se va putea intocmi o pensie cat de cat multumitoare. Multe persoane lucreaza inca fara forme legale, pleaca in strainatate si se descurca cum pot, dar uita sa se preocupe de asigurarea unei pensii din timp sperand ca vor da lovitura si nu vor mai trebui sa se gandeasca la acest lucru.

5. In cazul divortului trebuie sa se gaseasca intotdeauna acele solutii convenabile financiar pentru viitorul femeii care de multe ori va pastra in ingrijire si unul sau doi copii. Aici nu e bine sa se grabeasca lucrurile si nici sa se opteze pentru solutii de compromis ci este recomandat sa se caute acele solutii care vor asigura cat de cat atat un spatiu de locuit cat si putina independenta financiara pentru femeia aflata in divort.

In afara acestor cinci greseli facute de catre femei mai exista probabil si altele care creeaza apoi o stare de frustrare si lipsa de incredere in partener ceea ce duce mereu la probleme de comunicare in cuplu si chiar separari pripite. O femeie care stie ce vrea va gasi intotdeauna caile cele mai bune pentru a nu-si jigni sotul, dar asigurandu-se in acelasi timp ca nu va avea prea mult de suferit in eventualitatea divortului sau, doamne-fereste, a decesului sotului ei.

foto © Northfoto

Lucian Braca

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu