eboys Punctul lui de vedere

Punctul lui de vedere :: Ochelari sau lentile de contact?


Ochelari Intrucat unele persoane inca nu sunt lamurite pe deplin asupra avantajelor si dezavantajelor pe care le prezinta portul lentilelor de contact in opozitie cu ochelarii traditionali in continuare vom prezenta o situatie comparativa pentru a descoperi care din cele doua variante este mai eficienta si mai convenabila din punct de vedere al raportului pret-calitate.

In cazul ochelarilor trebuie mentionat in primul rand ca distanta dintre ochii pacientului si lentile poate cauza de multe ori distorsiuni ale vederii care provoaca un disconfort de lunga durata si greu de ignorat in ciuda obisnuintei care ajunge de multe ori sa fie a doua noastra natura. Tot din acelasi motiv, al distantei dintre lentile si ochi, nici vederea periferica nu va fi la fel de buna.

Purtand aceeasi pereche de ochelari chiar si ani de zile te obisnuiesti cu disconfortul cauzat de presiunea constanta exercitata la nivelul nasului si al urechilor insa daca vei schimba ochelarii aceasta stare de jena va aparea din nou obligandu-te sa cauti formule prin care sa ajustezi ochelarii la niste dimensiuni familiare, dupa modelul vechii perechi de ochelari. Daca reusesti este numai bine insa altfel vei schimba la nesfarsit ochelarii pana ce vei avea norocul de a nimeri un model de rame cu care sa te simti de-a dreptul fericit.

Pe langa disconfortul cauzat de pozitia lor fata de ochi, ochelarii mai prezinta si alte neajunsuri precum dificultatea de a-i purta pe vreme rea, aburirea lentilelor la schimbarile de temperatura si disconfortul creat atunci cand doresti sa urmaresti un program favorit de televiziune sau ai de lucrat mai mult la calculator. Daca te mai referi si la aspectul lor de multe ori nepotrivit cu o tinuta festiva sau chiar cazuala pe care ai vrea sa le porti la diferite ocazii atunci se poate trage concluzia ca in ce priveste ochelarii traditionali e loc cu siguranta de imbunatatiri si ca nu reprezinta o alternativa optima din multe puncte de vedere.

Prin opozitie, lentilele de contact fiind purtate chiar lipite de ochi permit o vedere mai apropiata de cea naturala decat in cazul ochelarilor. Si vederea periferica are aici de castigat lucru foarte important daca vrei sa practici un sport sau daca ai de condus o masina. Disconfortul creat de rama ochelarilor dispare complet in cazul lentilelor de contact si nici nu se vor mai aburi sau colecta precipitatii care sa incetoseze vederea. Lentilele de contact se potrivesc foarte bine cu orice tinuta vestimentara fiind aproape insesizabile si permitand afisarea cat mai naturala, lucru foarte dorit mai ales de catre femei.

De destul de multa vreme lentilele de contact pot corecta aceleasi disfunctii de vedere ca si ochelarii traditionali, iar in ce priveste preturile la care pot fi procurate ele nu sunt cu mult mai ridicate fata de preturile practicate pentru ochelari. Lentilele de contact se curata destul de usor si pot fi purtate chiar si peste noapte desi se recomanda indepartarea lor inainte de a se trece la programul de odihna. Medicii oftalmologi recomanda de obicei lentilele de contact date fiind performantele bune in corectarea diferitelor afectiuni ale vederii insa e bine sa se consulte intotdeauna mai multi specialisti pentru a se decide daca se poate trece la portul lentilelor de contact pe viitor sau daca se pastreaza tot ochelarii traditionali.

Lucian Braca

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu