eboys Punctul lui de vedere

Punctul lui de vedere :: Pe unde isi petrec barbatii concediul


Barbati in concediu De cand cu succesele economiei de piata si barbatii ca si femeile incep sa isi poata permite iesiri dese in afara orasului si chiar scurte concedii in cele mai pitoresti locatii din tara sau din strainatate. Stresul de la locul de munca cumulat cu cel al vietii de zi cu zi poate afecta pana la uzura totala chiar si pe cel mai puternic dintre barbati si, de multe ori, se prefera petrecerea concediului complet separat de familie, prietenii apropiati si chiar de partenera de relatie tocmai pentru a se permite reincarcarea cu energii utile in cel mai scurt timp posibil.

Chiar daca in weekend mai poti reusi sa te destinzi putin alaturi de amici fie la o bere in fata televizorului, fie la pescuit ori la sala de sport totusi macar de doua ori pe an ai nevoie de ceva mai mult timp de recreere pe care sa ti-l oferi, daca este posibil, intr-o locatie oarecare unde insa nu vei avea surpriza de a da nas in nas cu cunostinte sau colegi de pe la serviciu. Paradoxul, atunci cand vine vorba de barbati, este ca acestia sunt de felul lor cam workoholici si se vor simti vinovati daca isi petrec prea mult timp complet separati de problemele de serviciu.

Vacantele scurte, punctate de activitati recreative, dar si stimulatoare din punct de vedere al energiilor mentale vor fi deci preferinta barbatilor activi din intreaga lume. Sigur ca daca va aparea sansa unei scurte aventuri pasionale cei mai multi dintre ei nu vor refuza sa se implice in asa ceva cu conditia pastrarii obiectivitatii in plan emotional. Totusi gratarele la iarba verde, campingul la munte si la mare si, mai nou, vizitarea unor obiective turistice, culturale, dar si comerciale raman printre alegerile principale ale barbatilor atunci cand se afla in concediu.

In Romania numai lipsa banilor ii poate bloca complet pe barbati de la a se recompensa cu scurte iesiri in locatii pitoresti unde sa poata sa uite putin de stresul orasului, sa ia din nou contactul cu o normalitate mai terestra si sa iasa cumva dintr-o rutina de-a dreptul bolnavicioasa. Asemenea perioade petrecute intr-o stare de completa relaxare sunt benefice atat pentru sanatatea fizica cat si pentru ca mentala. Daca si familia constituie o sursa de stres si nicidecum un refugiu si o alinare pentru barbatul in cauza atunci e de preferat ca o bucata de concediu sa fie petrecuta separat de familie, iar restul sa fie alocat in intregime celor apropiati pentru a nu exista discutii suparatoare si generatoare de alte probleme stresante.

Pentru cei care isi permit o vizita in strainatate fie cu masina personala fie apeland la serviciile agentiilor de turism lucrurile sunt la fel de incurajatoare data fiind oferta bogata si preturile relativ scazute ale unor astfel de scurte escapade. In plus poti sa iti imbogatesti serios albumul personal cu amintiri de nesters si sa vezi strainii din perspectiva turistului si nu aceea a unei persoane in cautare de loc de munca cum se mai intampla cu barbatii care au sansa descoperirii unei alte lumi doar pe aceasta cale, destul de limitata ca oferta turistica si recreationala.

Incepand cu sejururi generale si ajungand la oferte turistice tematice barbatii isi pot petrece concediile in locatii diferite si cu planuri de vacanta dintre cele mai diverse. Exista vacante in doi, turism sexual inclusiv pentru persoane de orientare bisexuala si gay, sporturi extreme si de echipa la resorturi hoteliere convenabile ca pret, sejururi turistic-culturale pentru intreaga familie inclusiv copiii, circuite turistice care te poarta prin cele mai variate locuri, sedinte organizate de vanatoare si pescuit, camping si chiar sejururi special gandite pentru gurmanzi. Importanta ramane recompensa in sine si dorinta de a alterna obligativitatea muncii cu o forma placuta si antrenanta de petrecere a timpului liber.

Lucian Braca

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu