eboys Punctul lui de vedere

Punctul lui de vedere :: Indicii clare ca el te place – pentru adolescente

Punctul lui de vedere :: Indicii clare ca el te place - pentru adolescenteAdolescentele pot fi de multe ori confuze in privinta semnalelor primite din partea baietilor atunci cand vine vorba de dragoste si romantism, dar acest lucru se intampla mai degraba deoarece baietii inca nu stapanesc bine limbajul trupului si alte modalitati utile de a-si arata sentimentele. De aceea, pentru a le descifra mesajele este nevoie de informatii suplimentare, care sa arate dincolo de orice tagada adevarul, indiferent daca va fi unul pozitiv sau nu.

Toti barbatii, inclusiv adolescentii, se comporta destul de ciudat la inceput si, mai ales atunci cand le place mult o fata, ei pot deveni de-a dreptul enervanti si chiar respingatori tocmai pentru ca emotiile si trairile pe care incearca sa le exprime ii zapacesc pana la punctul in care nu mai au un bun control asupra propriilor reactii. Este de fapt si primul semn ca baiatul este atras de tine si ca incearca sa te impresioneze, ajungand insa de cele mai multe ori la efectul opus, adica reusind in realitate sa te sperie.

Pentru a nu pierde totusi un foarte bun prieten si iubit numai din cauza ca el nu reuseste sa isi exprime sentimentele in mod normal, merita luate in considerare si alte semne ale deschiderii sale fata de tine, iar limbajul trupului este un bun indicator in aceasta prima faza a apropierii dintre doi adolescenti. Privirile dese aruncate catre tine, roseata din obraji, fasticeala precum si zambetele care ii lumineaza fata cand te priveste sunt semne clare ca baiatului ii place de tine. Daca mai si vorbiti des si observi ca uneori nu reuseste sa se concentreze, dar ca este totusi numai ochi si urechi la tine atunci e sigur ca el se gandeste si la caile posibile pentru a te cuceri si de aceea nu mai reuseste sa auda tot ceea ce ii spui.

In conversatie, un semn bun ca baiatul te place este chiar faptul ca initiaza des tot felul de subiecte cu tine mai mult decat cu alte fete. Indragostitii si mai ales baietii vor incerca mereu sa starneasca rasul fetei daca o plac cu adevarat si de aceea aceasta apropiere prin conversatie este un semn ca te place mult chiar daca nu reuseste intotdeauna sa fie la inaltime. Subiectele pot varia la infinit insa aspectele de tip personal, precum familia, interesele sale si ale tale, preferintele personale de tot felul vor marca de asemenea faptul ca te place si ca are incredere in tine si in judecata ta.

In ce priveste comportamentul obisnuit al unui admirator secret fata de tine, acesta va incerca sa fie cat se poate de onest cu tine, te va suna de fiecare data atunci cand promite sa o faca, isi va cere scuze in avans daca nu va putea sa fie prezent la o intalnire, te va oglindi mai mereu atat in conversatie cat si in plan fizic si iti va face complimente cu tona odata ce il accepti in preajma ta ca pe un prieten stabil. Sexul, desi atragator pentru adolescenti, mai poate astepta din acest punct de vedere deoarece dragostea adevarata nu il va face pe baiat sa trimita astfel de semnale decat numai daca ele vin mai intai din partea ta si foarte rar altfel.

Nu toti baietii procedeaza in modul urmator, dar este adevarat si faptul ca, in secret, ei vor incerca sa afle cat mai multe despre tine si obiceiurile tale, asa ca sa nu va mirati daca veti da nas in nas cu dansii exact cand va asteptati mai putin sau daca veti primi o mana de ajutor atunci cand aveti mare nevoie de acest lucru. Tinerii indragostiti au si ei un al saselea simt pentru astfel de probleme si il folosesc din plin daca li se ofera ocazia.

Adolescentii de fapt au si multi prieteni comuni, iar prin intermediul acestora se pot afla nu doar informatii utile despre celalalt, dar poti afla si faptul ca si-a declarat deschis pasiunea pentru tine sau ca s-a interesat de tine mai mult decat ar fi fost normal sa o faca.

Fara indoiala ca atingerile repetate pe umar sau pe mana, saluturile dese si prezenta sa aproape presanta in viata ta sunt un alt semn clar ca baiatul te place, dar si tu trebuie sa decizi destul de repede daca il placi la randul tau si daca merita sa il incurajezi sau daca, dimpotriva, nu merita atentia ta speciala.

Adolescentele, din pacate, nu se remarca printr-un instinct bine dezvoltat in aceasta privinta, ele neavand suficienta experienta pentru a descoperi sub aparente daca baiatul cu pricina este cu adevarat o partida buna sau nu. Multe tinere se lasa astfel influentate de anturaj sau de impulsurile de moment si pierd poate sansa de a iubi frumos si a fi la randul lor iubite frumos doar pentru ca prefera sa aleaga cu mintea si nu cu inima, cum se spune.

Un adolescent este la fel de serios atunci cand se indragosteste ca si un adult, iar gama de trairi pe care o simte acum este la fel intensa. Singura diferenta este data de lipsa de experienta si de inabilitatea sa de a isi exprima sentimentele in mod natural si fara multe inhibitii. De aceea, atat baietii cat si fetele ar trebui sa fie atenti la semnalele pe care trimit si sa nu se joace cu inima nimanui daca nu au intentii serioase.

Un adolescent pe care il jignesti urat in plan sentimental poate deveni peste noapte unul dintre cei mai mari dusmani pe care i-ai avut vreodata si mai bine sa il temperezi din start decat sa te joci asa cu dansul, doar ca sa vezi cum reactioneaza si ce face in situatii diferite de viata. Daca nu tu esti aleasa lui si stii asta mai bine decat el, da-i atunci voie sa se indragosteasca de altcineva si nu il tine langa tine ca pe un nosferatu, nici fericit si nici nefericit, pentru ca rautati din astea ti se pot intoarce direct in fata peste ani buni de zile.

Dragostea este un sentiment unic, merita traita din plin, dar exista si reguli pe care trebuie sa le respecti daca intr-adevar iti doresti un partener stabil si nu te incanta doar jocul seductiei in sine. Iubiti deci fara nici o frica, dar incercati sa fiti si sinceri atat cu voi insiva cat si cu partenerii vostri.

foto Northfoto

Lucian Braca

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu