eboys Punctul lui de vedere

Punctul lui de vedere :: Genele pot influenta alegerile noastre in plan romantic!

Punctul lui de vedere :: Genele pot influenta alegerile noastre in plan romantic!Savantii ne spun de ceva vreme ca structura noastra genetica poate fi responsabila pentru modul in care ne alegem prietenii, in unele situatii noi preferand persoane cu o structura genetica apropiata de a noastra, iar in altele persoane cu o structura genetica diametral opusa noua.

Geneticieni de prestigiu din Statele Unite au descoperit de curand o gena care par a fi responsabila pentru comportamentul nostru social, numita DRD2 si implicata in procese chimice legate de impulsivitate si de preferinta unora pentru consumul de alcool. Cei care o au prezenta se vor imprieteni mai degraba intre dansii decat cu alte persoane.

Similar, o alta gena care controleaza activitatea ficatului poate apropia persoane cu o structura genetica opusa, probabil deoarece posesorii acestei gene prefera sa traiasca experiente noi, diferite de tot ceea ce au experimentat pana atunci.

In planul alegerilor romantice, lucrurile stau chiar bine, aici crezandu-se ca noi preferam pe cei care poseda gene si variante ale sistemului imunitar care sa le completeze pe ale noastre adica noi cautand nu doar dragoste si pasiune ci si un plus de sanatate la alesii inimii noastre.

Pe ansamblu, din punct de vedere genetic noi nu ne putem plange ca am fi defavorizati in privinta abilitatilor noastre sociale si a posibilitatii de a ne face prieteni sau parteneri de relatie, existand prezente la mai toata lumea din pacate si unele gene regresive care ne pot face mult rau in decursul vietii noastre.

Genetica ne poate spune multe lucruri despre modul in care este indicat sa ne alegem partenerul de viata, fiind de aceea necesar sa intelegem macar cateva notiuni de baza din acest vast domeniu pentru a putea sa cautam la celalalt si ceea ce ne lipseste noua si a darui astfel copiilor nostri gene mai puternice si mai sanatoase.
 
Genele pot influenta alegerile noastre in plan romantic, asa ne spun savantii si asa probabil si este, dar este multa mai bine atunci cand intelegem si noi cate ceva din toata aceasta poveste, mai ales daca este vorba despre dragoste si tot ceea ce presupune acest sentiment deosebit.

foto Northfoto

Lucian Braca

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu