eboys Punctul lui de vedere

Punctul lui de vedere :: Femeile pot incepe de timpuriu sa isi urasca trupul

Femeile isi urasc trupulPrea multe femei din zilele noastre sunt nemultumite complet sau doar in parte de propriul trup, iar statisticile recente arata si faptul ingrijorator ca inclusiv fetitele de 8-10 ani acorda o atentie de-a dreptul bolnavicioasa modului in care arata, ele dorindu-si probabil sa aiba deja la aceasta varsta un corp superb, de super-model.

Partea interesanta din toate acestea este ca femeile moderne chiar fac eforturi notabile de infrumusetare corporala si faciala, ele cheltuind cu nemiluita pe produse si servicii diverse, dar nefiind totusi multumite la final, nu se stie exact din ce motive. In plus, speranta de viata a femeilor din mileniul al treilea este destul de ridicata, conditiile de munca s-au mai imbunatatit, iar din punct de vedere economic inca se mai poate respira multumitor.

Cu toate acestea, multe femei sunt nefericite pentru felul in care arata, iar acelea dintre ele care simt ca nu se mai poate face nimic pentru a-si imbunatati simtitor aspectul chiar ajung sa renunte definitiv la orice pretentie de imagine si se apuca de mancat pe saturate sau se avanta in lumea abuzului de droguri, alcool si tutun.

Se pare insa ca responsabile pentru aceasta stare de lucruri din prezent sunt mijloacele de comunicare vizuala (televiziuni, internet, reclame stradale etc.), care intr-un mod amestecat si iresponsabil, de dragul sondajelor si a cresterii audientelor, promoveaza agresiv trupuri feminine foarte sexi, dar in opozitie cu alte trupuri de femei obisnuite, parca luate de pe strada, adica usor de perceput de catre telespectatoare ca un alter-ego al danselor.

Atunci cand scanezi canalele oferite de televiziunea prin cablu, urmaresti mai multe fisiere video pe calculator sau vezi o reclama pe strada descoperi tot mai des ca femeie, la nivel constient sau subconstient, ca trebuie sa te apropii de un anumit ideal de frumusete corporala, iar acest lucru iti creeaza deopotriva un stres de durata, dar si un comportament compulsiv, imediat dupa aceea simtindu-te practic obligata sa iei masuri urgente pentru a arata ceva mai bine.

Producatorii de cosmetice si cei care ofera servicii de ingrijire corporala au foarte mult de castigat din aceasta stare de lucruri si nu ar fi nimic rau in asta, dar problema este ca, in ciuda tratamentelor si a masurilor luate de catre multe dintre femei, rezultatele nu sunt pe masura si aceasta le poate face sa isi urasca propriul trup si nu sa incerce sa descopere si partile atragatoare care le definesc propria fiinta.

Pentru adolescente lucrurile stau mult mai rau, aici existand aceeasi presiune exercitata de mass-media, dar si o lipsa de experienta mai mare, care le poate conduce pe tinerele fete atre adoptarea unor comportamente si idei total gresite, ele fiind capabile de aproape orice pentru a-si dovedi ca sunt mai atragatoare si mai sexi.

Lucrurile nu vor putea cunoaste din acest punct de vedere o imbunatire simtitoare, deoarece canalele de media nu renunta usor la politicile lor de crestere a audientei, dar este totusi necesar sa fie aduse la suprafata adevaratele cauze care pot determina o femeie sa isi urasca propriul trup.

Suplimentar, femeile care descopera ca au aceasta problema pot selecta sa vizioneze doar acele emisiuni care nu le creeaza un disconfort psihic marit, care nu intretin deci aceasta stare de lucruri, ele trebuind sa se orienteze pe viitor catre productii de televiziune si catre activitati menite sa le induca o stare de bine, de satisfactie si de implinire. Muzica de calitate poate si aceasta sa faca minuni daca este ascultata si nu vizionata.

In realitate, o femeie care gandeste pozitiv, desfasoara activitati utile si are grija de sanatatea sa si de ingrijirea corporala nu poate fi decat placuta, iar acolo unde trecerea anilor mai lasa si urme se poate totusi corecta acest neajuns prin apelul la o vestimentie potrivita si o trusa completa de machiaj. Standardele de frumusete de la un moment dat nu sunt intotdeauna un reper dupa care sa te poti conduce fara greseala, dar curatenia trupeasca si cea mentala nu ar trebui niciodata abandonate, indiferent daca iti iubesti sau nu propriul trup.

foto Northfoto

Lucian Braca

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu