eboys Punctul lui de vedere

Punctul lui de vedere :: Femeile iubesc vampirii, dar urasc vampirismul

Punctul lui de vedere :: Femeile iubesc vampirii, dar urasc vampirismulVampirii si-au castigat un loc special in inimile multor femei din zilele noastre, ei reusind cumva sa li se strecoare sub piele si sa le posede deopotriva mintea si sufletul cu fantezii dintre cele mai diverse, toate insa unite printr-o combinatie irezistibila de putere, romantism si rafinament. Aceste personaje macabre au intrat relativ recent in constiinta marelui public, dar au totusi ca arhetip pe Satan, ingerul vesnic nesupus, condamnat de aceea la o existenta rece si plictisitoare in compania muritorilor si a animalelor.

Femeile sunt pur si simplu dependente de filmele si literatura cu vampiri, tot ele insumand de fapt si mare parte din audienta pentru acest gen de creatii artistice. Din punct de vedere structural insa vampirii nu au fost niciodata personaje complexe, demne de o analiza detaliata, si nici nu impresioneaza printr-o mare profunzime de gandire sau alte trasaturi demne de luat in seama. Un vampir este o fiinta limitata de propria sa natura, nu poate avea acces la planurile superioare ale existentei si ramane din aceasta cauza un vesnic inadaptat.

Ceea ce poate face o femeie sa admire vampirul ca personaj este speranta ca undeva in aceasta lume exista si fiinte care se situeaza deasupra oricaror legi, care pot face doar ceea ce isi doresc in viata spre deosebire de dansele, care sunt fortate prea des sa accepte multe compromisuri si sa tolereze prea multe nedreptati. Astfel femeile gasesc, se pare, o cale de a decompensa niste frustrari existentiale, transformand vampirul intr-un alter ego, care sa le sublimeze in mod subtil toate aspiratiile si sperantele de mai bine.

Atunci cand femeile inteleg insa ca prin aceasta preferinta a lor pentru imaginea vampirului romantic ele se apropie primejdios de un mod de adorare satanica a omului inzestrat cu abilitati speciale, ele tind sa faca pasi inapoi mutandu-si atentia catre un ideal masculin ceva mai terestru, de asemenea puternic, atragator, putin romantic, dar si supus tuturor legilor firii. Femeile pastreaza in continuare la mare stima profilul exterior, fizic al vampirului, dar refuza sa ii preia si trasaturile sale interioare, respectiv vampirismul, nepasarea, cruzimea si trufia impinsa dincolo de limite.

Printre trasaturile definitorii ale vampirului, care fac femeile sa iubeasca cu pasiune acest tip de personaj, la loc de cinste se numara:

– Aparenta de fiinta insingurata, care in mod paradoxal cere afectiune si chiar protectie in fata maselor de oameni care cu totii urasc vampirii;
– Aura de putere si abilitatea de a opera telepatic asupra muritorilor;
– Romantismul, ca rezultat direct al unei bogate experiente erotice si de viata;
– Cautarea constanta a unui ideal feminin, care sa le umple vidul interior;
– Capacitatea mare de convingere pe care o demonstreaza atunci cand doresc sa isi impuna vointa;
– Caracterul schimbator care nu ii face deloc plictisitori pentru o femeie;
– Combinatia erotica de gentilete si duritate pe care o afiseaza in toate planurile existentei, dar mai ales in plan sexual;
– Rafinamentul vestimentar si de comportament pe care au reusit sa il castige prin bogata experienta acumulata in timp;
– Gradul mare de libertate si respect pe care il acorda persoanelor in care au incredere;
– Cunoasterea profunda a psihologiei umane si abilitatea de a specula aceste informatii pentru indeplinirea unor scopuri personale.

Nu e nimic rau in a iubi vampirul ca personaj artistic, el nefiind, e drept, un model, dar contribuind totusi prin prezenta sa la o imbogatire binevenita a universului spiritual al unei persoane interesate si de intelegerea mecanismelor care motiveaza astfel de personaje negative.

Din pacate insa, vampirismul este resimtit pregnant si in planul vietii reale, iar aici a incuraja prin dragostea ta un barbat care promoveaza false valori este echivalent cu a creste exponential un rau deja prezent la toate nivelurile societatii umane. Unele femei nu par sa se sinchiseasca de acest lucru, dar ele ar trebui sa inteleaga ca preferintele lor sentimentale sunt de-a dreptul sinucigase si ca asta le va conduce intr-un final in focul gheenei unde vampirii, satana si toti slujitorii lor credinciosi se vor "lafai" pentru vesnicie.

foto Northfoto