eboys Punctul lui de vedere

Punctul lui de vedere :: Ce temeri pot avea femeile in planul vietii lor sexuale

Punctul lui de vedere :: Ce temeri pot avea femeile in planul vietii lor sexualeSub aparenta unui trai echilibrat, destul de multe femei, mai tinere sau mai in varsta, ascund o serie de temeri si intrebari fara raspuns, multe legate de viata lor sexuala, pe care nici macar nu doresc sa le mai discute fie din jena, fie pentru ca, in ce le priveste, considera ca asemenea "maruntisuri" nu merita o atentie speciala din partea lor.

Sexualitatea, mai mult decat alte aspecte definitorii pentru structurarea personalitatii umane, joaca insa un rol foarte important si de aceea este intotdeauna de preferat sa se discute in detaliu si fara false pudori toate problemele legate de acest plan pentru a se inregistra apoi cele mai bune rezultate atat in ce priveste sanatatea cat si calitatea vietii in general.

Sexologii cunosc mai in profunzime aceste temeri ascunse ale femeilor si, daca ei ar realiza o statistica atunci, cu siguranta, printre intrebarile pe care si le-ar putea pune o femeie cu privire la calitatea vietii ei sexuale s-ar afla si urmatoarele:

1. Sunt oare normala din punct de vedere sexual?

Este o intrebare justificata data fiind avalansa de imagini si sugestii in plan erotic care ne invadeaza practic viata in prezent. Unii practica bisexualitatea, altii sunt gay, tu te incapatanezi sa ramai heterosexuala … si astfel ajungi uneori sa pui serios in discutie normalitatea ta in plan sexual. Raspunsul nu e atat de dificil de aflat, dar obligatoriu implica si dialogul, si sinceritate maxima in fata propriei constiinte.

2. Cat de des trebuie sa fac sex in fiecare saptamana?

Fie prin discutii cu alte femei, fie din cauza reprosurilor partenerului de relatie se intampla in anumite momente sa iti pui si aceasta intrebare, iar raspunsul nu va veni nici in acest caz foarte repede sau direct. Daca sexul se va face si din obligatie conjugala atunci probabil ca 2-3 sedinte pe saptamana sunt norma general valabila, dar daca de fapt iti doresti sa faci sex chiar si zilnic numai ca inhibitiile sau stresul iti omoara tot cheful atunci cu siguranta exista o problema si aceasta ar trebui rezolvata cat mai repede posibil.

3. Cum sa cer partenerului meu sa imi indeplineasca fanteziile?

Aceasta este o situatie clasica prin care trec multe cupluri si e mare pacat ca nu se gasesc intotdeauna cai simple de rezolvare deoarece multi au nevoie poate si de zece ani sau mai multi pentru a reusi in sfarsit sa comunice eficient in dormitor, reusind astfel sa isi ofere satisfactii deosebite si in planul vietii sexuale. Teama de a pune in discutie aceste cerinte intru totul normale va genera insa multe fustrari cu un impact negativ si asupra altor planuri ale vietii in cuplu.

4. De ce nu mai am acelasi apetit sexual ca si in trecut?

Cercetari de data recenta au demonstrat fara putinta de tagada faptul ca femeile isi doresc sa aiba parte de sex de calitate chiar si dupa ce trec de menopauza, iar a mai spune in prezent ca scaderea apetitului sexual ar fi cauzata de inaintarea in varsta este complet gresit. Exista insa factori diversi care pot cauza acest inconvenient, stresul, lipsa de comunicare in cuplu, oboseala fizica sau saracia fiind doar cativa dintre acestia. Impreuna cu medicii si partenerul de relatie se pot intotdeauna gasi atat raspunsul corect cat si calea de rezolvare fericita a acestei probleme.

5. Am fost tradata in dragoste si nu imi mai suport partenerul. Ce as putea face?

Aceasta este una dintre intrebarile cele mai sufocante pentru o femeie si, in general, se stie ca daca vinovatul rupe imediat legaturile cu amanta sa si revine spasit in sanul familiei, el va putea fi iertat cu timpul, iar viata sexuala va putea fi reluata dupa o bucata de vreme oarecare. Daca insa suspiciunile planeaza in continuare atunci cea mai buna solutie este separarea deoarece alternativa inseamna erodarea constanta a relatiei, lipsa totala de comunicare si chiar violenta familiala. Sexul consimtit cimenteaza bine o relatie romantica, dar in absenta sa aceasta se poate narui in foarte scurta vreme.

6. Cum sa rezerv suficient timp si pentru sex pentru a nu-mi neglija partenerul?

Spre deosebire de barbati, care au nevoie de sex destul de des, femeile rezista mai mult decat acestia si uneori ele chiar pot uita complet de viata sexuala pe perioada lungi de vreme. Cu toate acestea, iubindu-si mult partenerul de relatie, ele vor dori sa ii ofere acestuia momente de calitate insa timpul poate reprezenta acum bariera principala. Este o situatie de compromis, si a purta cu zaharelul pe cel care te cunoaste totusi foarte bine nu e exact calea buna de urmat. Stresul poate acompania constant o asemenea situatie si este obligatoriu sa se revina la o stare de lucruri normala atunci cand conditiile o vor permite.

7. Sexul este plictisitor, cum fac sa scutur putin lucrurile?

Destul de comun, cuplurile aflate in relatii de durata experimenteaza momente in care rutina preia complet fraiele relatiei, partenerii tind sa se complaca in aceasta stare de lucruri, iar viata sexuala nu mai reprezinta aproape nimic pentru dansii. In ciuda ideilor vehiculate cu prea mare usurinta pe diverse canale de media, a condimenta viata sexuala nu este chiar atat de usor, dar dialogul si o minte deschisa vor permite probabil reaprinderea aceleiasi pasiuni care a condus in trecut la apropierea dintre cei doi. Si, intrucat munca si copiii sau alte indatoriri ocupa foarte mult din timpul unei persoane, este aproape sigur ca in cuplu partenerii nu au avut suficient timp sa se cunoasca pe deplin din punct de vedere sexual si de aceea a scutura lucrurile din acest punct de vedere nu pare totusi a fi un lucru imposibil de realizat.

Pentru o femeie tanara, placuta, multumita de sine, sexul reprezinta probabil o necesitate la fel de stringenta ca si aerul, si doar inhibitiile sau contrangerile de ordin moral vor putea sa mai reduca cu putin aceasta aspiratie normala a unei tinere catre o viata sexuala bogata si plina de satisfactii. Cu trecerea timpului insa femeile par a se indeparta de acest ideal, transformandu-se in adevarate "monumente de intelepciune", de la care nu poti primi decat sfaturi bune, indicatii pretioase si … nimic mai mult.

Aceasta nu este deloc o evolutie fericita, dar de ce se intampla astfel si de ce nu reusesc multe femei sa ramana placute si senzuale chiar si odata cu inaintarea in varsta ramane un mister pe care tot femeile probabil il vor putea lamuri pe deplin candva. Cert este insa faptul ca, in absenta unei vieti sexuale normale, femeile se trec usor, asemenea florilor tinute fara apa, si de aceea a neglija acest aspect al vietii lor poate fi privit ca un gest la fel de sinucigas ca si postul indelungat sau inocularea voluntara cu un virus periculos.

foto Northfoto

Lucian Braca

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu