eboys Punctul lui de vedere

Punctul lui de vedere :: Femeia-copil


Femeia Copil

Tipul uman al femeii-copil, cunoscut atat din literatura cat si de pe micile ecrane, tinde sa se regaseasca la niste cote alarmante si in planul vietii reale, unde destul de multe femei nu reusesc sa depaseasca o anumita varsta emotionala si isi traiesc restul vietii ca si cum ar depinde mereu de un adult responsabil.

Nici macar o educatie solida nu reuseste sa combata acest adevarat sindrom al femeii-copil, unele absolvente de universitate parand la fel de vulnerabile si neajutorate ca si alte tinere cu un nivel mai scazut de educatie. Nu se stie daca acest lucru se intampla deoarece femeile in cauza considera ca astfel vor avea numai de castigat fara mari eforturi sau pentru ca, intr-adevar, nu poseda un bagaj emotional complex, care sa le transforme in adulti responsabili si nu niste copii mari si frumosi.

Se stie faptul ca femeile-copil exercita o atractie mare asupra multor barbati, in special cei mai in varsta raspunzand fara intarziere si chiar asumandu-si cu placere rolul dublu de tata si iubit, fara a regreta prea mult eventualele neajunsuri pe care le implica o astfel de relatie, oarecum iesita din comun.

Indiferent insa daca e vorba de simplu interes sau doar de un tip aparte de personalitate umana, in ambele situatii femeile in cauza ar trebui sa incerce sa se inteleaga mai in profunzime si sa isi dezvolte mai mult fondul lor emotional pentru a fi capabile si de sentimente mai complexe si nu doar de vesnicele vaicareli insotite de lacrimi de fiecare data cand lucrurile nu se aseaza asa cum si-ar dori ele.

Ca si in cazul copiilor reali, si femeile-copil sunt fara indoiala delicioase si foarte dragute in majoritatea timpului, dar tot ele pot fi o povara infioratoare atat pentru familie cat si pentru prieteni sau colegii de munca daca refuza sa isi asume responsabilitatile pe care le presupune viata de adult.

In conditiile economice precare din prezent te-ai fi asteptat ca numarul femeilor-copil sa scada simtitor insa realitatea arata ca, dimpotriva, numarul lor este in crestere, iar daca acest lucru s-a putut intampla atunci este si din vina parintilor, dar si a educatorilor care au ales sa priveasca acest lucru ca pe ceva normal, ba chiar si haios si nicidecum ca pe o problema destul de grava, care poate totusi cauza mari neajunsuri chiar femeii in cauza pe parcursul intregii sale vieti.

foto © Northfoto

Lucian Braca

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu