eboys Punctul lui de vedere

Punctul lui de vedere :: Ce ne spune coafura unei femei?


Coafura unei femei

Parul unei femei si modul in care alege aceasta sa il aranjeze pot spune multe despre caracterul ei, despre sexualitatea sa si, bineinteles, despre statutul sau social si profesional.

Femeile care aleg sa poarte parul lung, foarte putine in zilele noastre, au reprezentat dintotdeauna idealul de frumusete pentru orice barbat, parul lung, bine periat si curat fiind deopotriva senzual si ultra feminin si desteptand automat dorinta sexuala.

In opozitie, femeile care poarta parul scurt sunt mai putin bagate in seama de catre barbati, acestia putandu-se simti chiar intimidati in prezenta unei femei care poarta parul scurt, poate si din cauza aspectului oarecum masculinizat al acesteia.

Se poate deci trage o prima concluzie, care ne arata faptul ca lungimea parului poate fi privita ca un indicator al atractiei pe care o poate exercita o femeie asupra barbatilor. Cu cat mai lung parul, cu atat mai feminina si mai dorita va fi si femeia care il poarta. Femeile care aleg sa poarte parul lung sunt deci si mai sigure pe frumusetea lor, dar pot da dovada si de o senzualitate mai mare. In plus, este nevoie de mult curaj sa porti parul lung in zilele noastre, din cauza necioplitilor care improasca cu invective sau a conditiilor de transport in comun improprii.

Traditional, mai toate tinerele purtau in trecut parul lung, acesta fiind si marca feminitatii lor, dar si un semn exterior al statului lor matrimonial. Dupa casatorie, se stie ca femeile trebuiau sa fie mereu acoperite probabil pentru a nu mai atrage privirile barbatilor la fel ca inainte.

Odata cu revolutia feminista din ultimele decenii, aceasta moda a parului lung precum si semnificatiile sale in plan social au disparut, fiind inlocuite cu aspecte noi, ale femeii puternice, ale femeii de afaceri sau chiar ale femeii de orientare bisexuala sau gay.

In prezent doar adolescentele si tinerele rebele mai pot transmite ceva prin modul in care aleg sa isi poarte parul, cele mai multe dintre femeile adulte preferand un look oarecare, de inspiratie retro sau moderna, asa cum cred ele ca le sade mai bine.

Nici macar scena modei internationale nu mai reuseste sa propuna obiectiv si pe scara larga modalitati inedite sau atragatoare pentru coafura feminina din cauza avalansei de designeri si stilisti care au invadat lumea modei si care au fiecare idei dintre cele mai avangardiste, dar nu si deosebit de utile pentru bietele femei, care nici macar nu mai urmaresc spectacolul modei cu aceeasi placere ca altadata.

Universul cinematografiei, dar si televiziunea sunt locurile de unde multe femei inca s-ar putea inspira pentru a-si alege un nou look expresiv al coafurii lor, dar deocamdata si aici exista un grad mare de confuzie din acest punct de vedere, care insa nu va dura la infinit, astfel incat sa se poate identifica solutii fericite pe viitor.

Pentru barbati ramane insa valabila si in prezent ca si in trecut peferinta pentru parul lung sau macar mediu, purtat asa cum isi doreste femeia, numai sa fie lung, matasos si cu un aspect placut. Parul scurt este de fapt pentru acestia si o trimitere implicita la lipsa de imaginatie a unei femei, la starea ei precara de sanatate, dar si la o posibila orientare sexuala de tip lesbian sau bisexual.

Cat de lung si in ce maniera vor alege femeile sa poarte pe viitor parul ramane de vazut insa ceea ce poti remarca in prezent este destul de frustrant si trist, aproape la fel de "gri" cum era aspectul sters si uniform al femeilor din vremea regimului comunist, dar macar atunci se mai puteau arunca niste scuze, acolo, pe cand acum … .

foto © Northfoto

Lucian Braca

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu