eboys Punctul lui de vedere

Punctul lui de vedere :: Este feminismul un curent ideologic perimat

Punctul lui de vedere :: Este feminismul un curent ideologic perimatPrea multe femei din zilele noastre prefera statutul de femeie singura in ciuda interesului real pe care il pot manifesta multi barbati fata de persoana lor, iar motivele lor personale, care conduc la aceasta stare de lucruri sunt de multe ori greu de intuit, unele voci punand totul pe seama ambitiei in plan profesional a femeii moderne, iar alte pareri sugerand ca asemenea femei si-au dezvoltat de-a lungul timpului un fel de armura emotionala care sa indeparteze constant barbatii, acestia sfarsind prin a se simti intimidati in prezenta lor.

Istoria ne invata faptul ca barbatii au fost mereu cei care sa faca primii pasi in directia apropierii de o femeie, iar femeile se prea poata sa isi fi dezvoltat de-a lungul timpului un tip de instinct "matrimonial", care sa le puna automat intr-o stare defensiva incepand cu varsta majoratului si pana la momentul intalnirii "alesului". Astfel este de asteptat chiar si in prezent ca doar un barbat hotarat si puternic motivat sa fie in stare sa isi seduca partenera cu maxima pricepere, propunandu-i apoi intemeierea unei familii, si poate de asta femeile singure inca nu se pot decide inspre casnicie deoarece nimeni nu s-a aratat suficient de interesat de persoana lor.

Din pacate insa pentru femeile care gandesc astfel, ele trebuie sa se confrunte definitiv cu realitatea cruda ca revolutia sexuala din ultimele decade a produs nu doar o schimbare majora de mentalitate pentru universul feminin, dar a avut un impact deosebit si asupra mentalitatii barbatilor, acestia ajustandu-si comportamentul la noile standarde si renuntand sa mai trateze femeile ca pe niste fecioare medievale, ei preferand acum sa tatoneze terenul fara graba, sa seduca, dar si sa se lase sedusi si, in general, sa se raporteze la femeie ca la o fiinta intru totul egala si suficient de inteleapta incat sa fie capabila sa negocieze cu pricepere un "armistitiu" de tip matrimonial.

Barbatii moderni sunt de aceea complet exasperati atunci cand li se pretinde sa isi afiseze masculinitatea si virilitatea dupa ce decenii la randul au facut eforturi insemnate pentru a deveni mai sensibili la problemele femeilor, mai comunicativi si mai deschisi la minte. A cere unui barbat in prezent sa te cucereasca cu armele vechi ale seductiei este echivalent cu a-i propune sa se mute din camera de zi in cocina porcului, adica sa regreseze practic in plina epoca medievala, unde aleasa inimii era rapita sau luata cu forta si adusa in castelul nobilului.

Femeile care inca mai au astfel de pretentii in plan matrimonial nu sunt deci deloc in pas cu spiritul vremii si provin probabil din familii unde se practica inca o educatie de tip traditionalist, unde tatal este capul familiei, mama il secondeaza pe acesta ca o umbra in toate deciziile sale si copiii tind sa preia automat valorile familiei, fara a le mai pune in discutie mai tarziu de teama sa nu isi jigneasca parintii la care probabil tin foarte mult.

Pentru a se produce insa o schimbare si in destinul unor asemenea femei, in mod clar independente si ambitioase, dar ramase putin "pe vechi" din punct de vedere al mentalitatii va fi nevoie in primul rand de o schimbare profunda a "politicii" lor in plan matrimonial, adica de acceptarea adevarului ca nu barbatii virili si plini de sine sunt parteneri ideali in lumea noastra moderna ci mai degraba barbatii civilizati, atenti la nevoile celuilalt, flexibili si capabili sa poarte o conversatie inteligenta inclusiv pe teme cu specific feminin.

Pana la urma, pentru femei este mai usor si mai firesc sa se apropie de o persoana care le impartaseste interesele si pasiunile si nicidecum de un seducator fara scrupule. Un mascul alfa poate parea atragator si o alegere potrivita la prima vedere insa uneori afli pe propria piele ba ca e infidel, ba ca nu-i plac copiii si nici macar munca si de aceea tot pentru "un beta", vesel si cuminte, te decizi intr-un final, daca bineinteles si acesta te va mai primi cu bratele deschise.

Apropiind imaginea barbatului definit prin masculinitate si testosteron de imaginea femeii moderne, independenta si sigura pe sine, poti descoperi multe similaritati, una dintre acestea fiind si faptul ca ambele personaje raman mai mereu singure in viata si nimeni nu isi doreste sa le cultive compania tocmai din pricina valorilor pe care le promoveaza si care nu pot permit dezvoltarea armonioasa a unor sentimente simple, omenesti precum prietenia, delicatetea, compasiunea sau dragostea sincera, fara ascunzisuri.

In mod normal, asemenea tipuri umane, seducatorul si femeia fatala, nici nu ar mai trebui sa existe decat pe ecranul cinematografic, dar paradoxul prezentei lor in viata reala l-au cauzat in primul rand femeile, care au promovat in ultimele decenii cu o mare inconstienta imaginea falsa a asa-zisei femei de succes, caracterizata prin duritate de caracter si ambitie, dar lipsita insa complet de flexibilitatea si rafinamentul de care trebuie sa dea dovada omul modern, fie acesta barbat sau femeie.

Pe aceasta linie de gandire, a urmaririi idealului femeii puternice si de succes sau acela al barbatului dur si de succes, tinerii vor ajunge in viitor sa divorteze mult mai repede decat au facut-o propriii lor parinti, iar fetele vor astepta mult si bine pe Fat-Frumos, ca acesta chiar si daca va veni, va fi pentru scurta vreme si oricum nu le va retine decat ca o noua cucerire in agenda sa "de lucru".

Relaxarea si sinceritatea sunt conditii minime pentru apropierea dintre doua fiinte si fac parte dintre regulile moderne de seductie, dar oare cati dintre noi practica un asemenea comportament care sa iti expuna primejdios sufletul unui partener nu intotdeauna sincer ci de cele mai multe ori cinic si deja rodat de alte experiente romantice similare. Foarte putini mai au astazi curajul de a iubi la fel ca si prima oara, fara complexe false sau temeri de tot felul. Acestia sunt de fapt si cei care au apoi noroc in casnicie, mai devreme sau mai tarziu ei reusind sa isi intalneasca partenerul dorit, e drept cu conditia infranarii de la urmarea primului impuls si a mentinerii unui comportament civilizat in orice conditii.

Feminismul are totusi meritul mare de a fi reusit candva sa modifice in bine mentalitatea barbatilor, cu un impact deosebit de pozitiv asupra vietii de familie sau a viitorului unei relatii romantice, si e mare pacat daca se renunta la aceste valori certe in favoarea unor fosile ale lumii vechi de tip Don Juan si contesa Bathory. Or fi vampirii si Erosii mereu pe ecranul televizorului si, prin aceasta, mereu la moda, dar filmul e film, iar viata de zi cu zi e diferita atat prin scenariul sau inca nescris in totalitate cat, mai ales, prin modelele de urmat pe care le are de definit.

foto Northfoto

Lucian Braca

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu