eboys Punctul lui de vedere

Punctul lui de vedere :: Cum sa ramai atragatoare si dupa 40 de ani

Punctul lui de vedere :: Cum sa ramai atragatoare si dupa 40 de aniPernutele de grasime de pe burtica, celulita, cresterea suspecta in greutate si migrenele, toate par sa vina deodata peste tine dupa ce treci pragul varstei de 40 de ani si greu te mai poti descurca in aceste conditii daca nu reusesti sa intelegi in profunzimea lor toate procesele care conduc incetul cu incetul catre o asemenea stare dezastruoasa de lucruri.

Din pacate pentru femeile trecute de prima tinerete, organismul lor va incepe sa inregistreze deficite hormonale tot mai mari, estrogenul nu mai este disponibil acum atat de usor si, colac peste pupaza, testosteronul incepe si acesta sa isi faca serios de cap. Nu e deloc o stare placuta, dar exista si solutii bune pentru a combate aceste efecte neplacute ale inaintarii in varsta.

Asa cum spun expertii, cheia succesului pentru a reusi sa ramai atragatoare si in forma dupa 40 de ani, este miscarea si intretinerea corporala. Poate mai mult decat altadata, acum este momentul sa se creasca numarul vizitelor la sala de fitness precum si sedintele saptamanale de alergare usoara si de masaj. Orice alte masuri in plan medical, nutritional sau de alta natura s-ar lua, ele sunt binevenite, dar esentiala ramane miscarea fizica, care sa contrabalanseze cu succes efectele degradarii organismului.

Fara niste bune deprinderi formate anterior, pentru o femeie va fi foarte dificil sa se apuce de fitness la 40 de ani, dar din fericire aceasta nu este singura optiune recomandata de specialisti si exista o sumedenie de alte propuneri, de unde sa se aleaga apoi formula preferata. Odata insa ce se opteaza pentru o forma anume de exercitiu fizic, este bine sa se mearga pe aceasta varianta si sa se organizeze cat mai judicios timpul si sedintele de antrenament.

Foarte potrivite, ca formule de lucru, pentru femeile de 40 de ani si mai mult sunt:

1. Dansul sportiv, de tipul dansurilor latino-americane (cha-cha-cha, zumba, etc.). Zumba este de fapt deja celebru in lumea aerobicului pentru faptul ca permite arderea rapida a caloriilor si, suplimentar, va solicita aproape toti muschii corpului, adica exact tipul de miscare fizica pe care il va necesita o femeie trecuta de 40 de ani.

2. Inotul la piscina combinat cu sedintele de masaj de asemenea solicita si relaxeaza la maximum muschii corpului, iar in plus astfel se rezolva mai usor probleme de sanatate precum artrita, intepenirea articulatiilor, dureri musculare si altele. Din punct de vedere terapeutic inotul este foarte ofertant, iar daca se mai gaseste si un profesionist care sa se ocupe in detaliu de tine, atunci e cu atat mai bine.

3. Plimbarile in aer liber sunt sportul saracului, cum s-ar spune, si nu e nimic de ras in asta atunci cand stii ca nici macar nu iti poti permite o mancare mai buna la sfarsit de saptamana, d'apoi sa platesti ore la sala de fitness sau la cea de dans sportiv. Atunci cand insa se doreste practicarea acestei forme de miscare fizica, se recomanda ca plimbarea sa se faca cu pas vioi, iar aceste sesiuni de "mars in forta" ar trebui sa dureze minimum 30 de minute, adica sa se stabileasca niste trasee mai lungi care sa permita mersul pe jos intr-un ritm alert, suficient cat sa se stimuleze bine activitatea inimii, incalzirea articulatiilor si a tuturor grupelor de muschi.

4. Metoda Pilates este si aceasta plina de promisiuni dintre cele mai bune pentru femeile trecute de prima tinerete, exercitiile fiind si in acest caz focalizate pe flexibilitate, stimularea muschilor si incalzirea articulatiilor. Se poate lucra tintit pe o anume zona a corpului si suplimentar, in acest caz, va fi nevoie si de o alimentatie speciala, iar intructorul dumneavoastra sau un nutritionist de profesie va trebui sa va recomande si o dieta potrivita. Exercitiile Pilates va vor conferi un trup armonios, atragator, chiar sexi, dar nu trebuie sa va limitati doar la acestea si aveti nevoie si de multa miscare in aer liber.

Din punct de vedere medical nu se pot spune prea multe deoarece fiecare organism are specificul sau si necesita un tratament particularizat insa in ce priveste viata sexuala, daca este condimentata cu putin romantism si cu voie buna din plin, atunci si astfel se alege o cale optima de depasire cu brio a problemelor legate de inaintarea in varsta.
 
Nu in ultimul rand, a nu se uita faptul ca mintea poate trimite tot felul de semnale catre un organism si asa suprasolicitat in trecut, dar de preferat este ca aceste semnale sa fie unele pozitive, care sa exprime o stare generala de bine si nu semnale negative, care sa trimita confuzie in tot organismul. A ramane atragatoare chiar si dupa 40 de ani este ca intotdeauna o problema de atitudine si nu poate fi atat de greu odata ce alegi sa faci doar ceea ce trebuie si ii prieste de minune organismului tau.

foto Northfoto

Lucian Braca

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu