eboys Punctul lui de vedere

Punctul lui de vedere :: Cum faci diferenta intre dragoste si dorinta?


Dorinta sau dragoste Multe persoane, mai ales cele tinere, pot confunda de multe ori dragostea genuina cu dorinta sexuala de fiecare data cand intalnesc pe cineva care lor li se pare a fi de-a dreptul irezistibil. Astfel ajungi sa te implici intr-o relatie totusi nesigura aruncandu-te cu capul inainte fara a mai judeca si fara sa iti mai pese de consecinte.

Dragostea, spre deosebire de dorinta, trebuie vazuta ca o stare sufleteasca ceva mai complexa, care trece bine de nivelul emotiilor si al senzatiilor ajungand intr-un plan superior unde te simti in siguranta alaturi de cel drag si nu iti doresti altceva chiar daca tentatiile sunt foarte mari. Dragostea la prima vedere insa poate fi foarte usor incadrata la capitolul dorintei sexuale deoarece iti ofera senzatii nemaipomenite pe moment insa garantat nu tine prea mult.

Printre criteriile care pot sa ne ajute sa diferentiem dragostea de dorinta exista cateva care nu pot da gres astfel incat sa nu ne mai amagim si sa intelegem de fiecare data daca e vorba doar de chemarea carnii sau de ceva mai profund. Nu va fi deci vorba de dragoste daca, dupa ce iti potolesti setea sexuala, nu mai ramane nimic decat lipsa de interes si dorinta de a te intoarce la ritmurile tale obisnuite.

Va fi vorba de dragoste daca ambii parteneri isi doresc sa mai petreaca ceva vreme impreuna chiar si dupa ce s-au saturat de sex, daca pot petrece timpul fara a schimba neaparat vorbe intre dansii, simtindu-se bine si in tacere si atunci cand desfasoara activitati de zi cu zi. Atingerile in cazul dorintei sexuale sunt pasionale si oarecum violente pe cand atunci cand dragostea se intampla atingerile vor fi usoare si trasmitand siguranta si daruire.

Dorinta sexuala se manifesta foarte intens si te cuprinde aproape din primele momente insa dragostea cere timp, atentie si chiar mici eforturi implicand si nevoia de sacrificiu si anumite restrictii care se vor dovedi utile mai tarziu cand cuplul va alege sa traiasca tot restul vietii impreuna. Increderea este baza unei relatii de dragoste pe cand in cazul dorintei nu increderea ci provocarea si siretenia vor creste intensitatea cu care se doresc cei doi parteneri.

In lumea noastra moderna insa dragostea si dorinta pot coexista, functionand relativ bine impreuna si oferind cuplurilor momente alternative de sex pasional si pace conjugala. Asemenea formula chiar este incurajata peste tot prin mijloacele mass-media, dar nu trebuie ca cei care pun dragostea mai presus de toate sa renunte sa o traiasca intr-un mod foarte unic. Exista si un pericol atunci cand impletesti dragostea cu dorinta, iar acela este sa ajungi cu timpul sa le confunzi pana la punctul in care nu le mai poti distinge cazand apoi usor in mrejele tentatiilor de tot felul si ajungand vrei, nu vrei sa iti inseli partenerul sau macar sa iti doresti acest lucru.

Lucian Braca

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu