eboys Punctul lui de vedere

Punctul lui de vedere :: Ce cred barbatii despre femei


Despre femei Din cauza lipsei constante de comunicare precum si a absentei unei educatii solide multi barbati judeca femeile folosind clisee vechi preluate fie de la propriul tata fie din anturajul masculin intretinut de-a lungul anilor. Aceasta conduce intotdeauna la probleme grave ale unui cuplu deoarece femeile simt mai mereu ca ceva este nelalocul sau si reactioneaza incercand sa se apere si sa schimbe astfel de mentalitati.

Stereotipurile sau cliseele sunt deci periculoase atunci cand ne raportam la o persoana pe care o placem deoarece fiecare om, barbat sau femeie, are unicitatea sa care merita descoperita si, conducandu-ne viata doar prin apelarea la asemenea stereotipuri nu facem altceva decat sa gresim grav si sa ne pierdem cei mai buni ani in conflicte care macina bunul mers al unei relatii romantice sau chiar si prieteniile sincere care se mai pot infiripa intre barbati si femei.

Printre miturile pe care barbatii le intretin in ce priveste femeia si caracterul ei se numara si urmatoarele:

– femeile nu pot fi niciodata satisfacute pe deplin;

– fara bani nici nu merita sa te apropii de o femeie intrucat ele sunt fiinte destul de greu de intretinut;

– femeile vor sa controleze mereu barbatii;

– femeile sunt geloase si posesive;

– femeile sunt emotive in exces;

– nu e indicat deloc sa fii atent si protector cu o femeie independenta;

– femeile nu suporta ca barbatii sa fie independenti odata ce i-au prins in mreje.

Lista poate continua cu multe alte prejudecati ale barbatilor vis-a-vis de femei, e drept unele dintre acestea putand fi demonstrate prin exemple concrete. Probleme grava din acest punct de vedere este ca si femeile au nevoie de cineva alaturi care sa le ajute sa se cunoasca si sa se implineasca si daca acel cineva nu isi face treaba cum trebuie atunci ele vor fi practic fortate sa preia modele comportamentale de aiurea incadrandu-se astfel de multe ori exact intre stereotipurile des circulate in lumea barbatilor. A cui e vina pentru acest lucru nu mai e deci prea greu de ghicit.

Lucian Braca

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu