eboys Punctul lui de vedere

Punctul lui de vedere :: Cum ar trebui sa arate inelul perfect de logodna?

Punctul lui de vedere :: Cum ar trebui sa arate inelul perfect de logodna?Un subiect de mare actualitate mai ales pentru domnisoare si micile printese, inelul de logodna este adesea comparabil cu promisiunea fericirii vesnice, multe fete fiind dispuse sa accepte aproape orice atunci cand rugamintea este insotita de un inel intru totul pe placul lor acompaniat de flori, o cerere inedita in casatorie si mult, mult bun gust.

Diamantul ocupa prima pozitie intre pietrele pretioase care ar trebui sa impodobeasca inelul de logodna, nu se stie de ce fetele asociind mai intotdeauna diamantele cu perfectiunea desi multe dintre aceste diamante, sa fim sinceri, sunt departe de perfectiune prin lucratura lor de mantuiala.

O garantie a dragostei de nezdruncinat, diamantul atrage totusi atat de mult si datorita mitologiei care il insoteste, astfel crezandu-se ca diamantele ar fi consecutiv lacrimi ale zeilor, amulete norocoase, pietre vindecatoare sau talismane energetice, fapt care le face si mai dorite nu doar pentru valoarea lor materiala, dar si pentru cea spirituala.

Diamantele se adreseaza in mod traditional doar unei categorii selecte de viitoare logodnice, aproape oricine putand sa obtina la un moment dat un inel cu diamant, dar nu chiar oricine putand sa il si poarte cu cinste. Prin excelenta pietre ale capetelor incoronate, diamantele pot fi o alegere gresita atunci cand fata provina dintr-o familie onorabila, dar nu si nobila, iar alte optiuni par acum sa fie mult mai potrivite decat inelul cu diamant.

Multe fete istete de fapt s-au si orientat de mai multa vreme inspre alternative viabile ale clasicului inel cu diamant, ele sugerand subtil viitorilor logodnici acest lucru si declarand in acelasi timp si pasiunea lor pentru alte pietre pretioase precum safirul, smaraldul, granatul, rubinul, spinelul sau tsavoritul. Bine lucrate si combinate cu aurul sau platina si asemenea inele de logodna pot fi un dar deosebit, fetele destepte adorandu-le pur si simplu deoarece asa se simt si mai confortabil, dar si mai chic decat daca ar purta pomposul inel de logodna cu diamante.

Diversitatea de pietre pretioase permisa si incurajata la alegerea inelului de logodna ingaduie de fapt si o alegere mai potrivita, in acord cu recomandarile unui astrolog sau exact asa cum isi doreste fata. Restul insa depinde de logodnic, acesta trebuind sa faca toate eforturile pentru ca si lucratura inelului sa taie respiratia iubitei sale si nu doar piatra pretioasa aleasa.

Din punct de vedere tehnic, inelul de logodna perfect ar trebui sa:

– fie lucrat in forme pur geometrice (cercuri, patrate, mix la alegere);
– nu fie prea subtire deoarece asta denota fragilitate, dar si zgarcenie;
– prezinte o piatra slefuita fara de cusur chiar si daca nu e diamant si chiar si daca nu e decat imitatie;
– nu aiba culori prea vii sau prea puternice pentru a se evita prostul gust;
– denote deopotriva rafinament si finete;
– nu prezinte o lucratura prea simpla sau comuna, fiind preferate lucraturile speciale, unice, pentru o singura ocazie;
– prezinte obligatoriu si o tenta moderna mai ales daca nu e un inel cu diamant;
– prezinte un aspect usor, chiar diafan, dar sa aiba o lucratura foarte solida.

Inelul de logodna este cu adevarat special si se merita investit mai mult acum decat cu alte ocazii, fetele punand mare pret pe acest mic obiect care pare sa promita atat de mult si care de aceea nu trebuie sa le insele asteptarile. Investit si cu o dimensiune spirituala si nu doar una materiala, acest inel de logodna trebuie sa reprezinte perfectiunea sau nimic, iar baietii ar fi bine sa inteleaga pe deplin acest lucru daca isi iubesc cu adevarat viitoarea lor sotie.

In Romania, moda aceasta a logodnei cu inel cu diamant si cerere oficiala in casatorie este oarecum trecuta cu vederea, iar cadourile aferente mai mult sau mai putin prezente insa nu ar fi deloc rau ca acest obicei sa fie reintrodus si pe la noi, fetele fiind primele care sa se bucure din plin de acest lucru. Sarbatoarea de Sf. Valentin a prins de minune la romani, asta si gratie unei excelente mediatizari ale sale, si nu poate sa fie mai greu nici cu logodna si inelul de logodna deoarece de aici toata lumea castiga, iar dragostea mai mult decat oricine.

Este pacat ca nu toti baietii care isi doresc sa faca o cerere in casatorie inteleg cat de important si special poate fi un asemenea moment pentru aleasa inimii lor, dar aceia dintre dansii care mai gandesc si cu inima si nu doar cu cerebelul pot crea clipe cu adevarat deosebite, pe care o fata sa le pretuiasca pentru tot restul vietii sale. Inelul de logodna trebuie si acesta sa fie prezent alaturi de cererea oficiala in casatorie si, chiar daca nu va fi un diamant, se pot oricand gasi compromisuri onorabile, fata avand intotdeauna grija sa aminteasca "in treacat" si cam ce piatra pretioasa ii place mai mult si mai mult.

Destul de putin surprinzator pentru moda anilor pe care ii traim, inclusiv baietii pot primi in unele locuri de pe glob cereri in casatorie acompaniate de un inel potrivit de logodna si nimeni nu pare sa fie mirat de acest lucru, dimpotriva, parca iti face placere sa auzi ca si fetele pot avea aceasta initiativa, in cazul lor stiindu-se exact ce si cum trebuie facut pentru ca totul sa decurga perfect. Civilizatia se recunoaste inclusiv prin asemenea gesturi aparent lipsite de importanta, iar noi nu trebuie sa ramanem de caruta, macar o parte dintre viitorii miri putand incerca sa respecte toate uzantele fie si atunci cand asta le va face o gaura cam maricica prin buzunare.

foto Northfoto

Lucian Braca

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu