eboys Punctul lui de vedere

Punctul lui de vedere :: Ati auzit de sindromul femeii frumoase?

Punctul lui de vedere :: Ati auzit de sindromul femeii frumoase?Multi barbati se pot pierde complet cu firea atunci cand se afla in compania unei femei deosebit de frumoase, aceasta avand un efect teribil asupra lor si facandu-i adesea sa se balbaie sau chiar sa isi uite pana si numele pentru cateva minute bune. Partea interesanta e ca si alti barbati aflati prin apropiere, dar care nu au remarcat inca "diva" se pot molipsi instantaneu de la cei deja afectati, afisand imediat aceleasi simptome, iar lucrul acest a atras atentia psihologilor, care au si botezat ulterior toata aceasta tarasenie cu titulatura de "sindrom al femeii frumoase".

Conform specialistilor in psihologie, reactia pe care o au barbatii in preajma femeilor frumoase este oarecum similara cu cea pe care o putem avea cu totii in prezenta unei persoane deosebit de autoritare sau foarte puternice, de unde apoi si ipoteza ca frumusetea la superlativ ar avea o conexiune foarte stransa cu puterea sau cu forta ori abilitatea de a domina pe ceilalti. In prezenta unui lider, dar si in prezenta unei femei rapitor de frumoase cu totii devenim parca o alta persoana, simtindu-ne si dominati, dar si oarecum umiliti de sentimentele care ne anima in asemenea momente.

Poate acesta este si motivul principal pentru care atat de multe femei super frumoase au ajuns in prezent sa fie tratate mai rau ca prostituatele de rand, ele neavand de fapt alta vina decat propriul aspect care poate starni sentimente amestecate de admiratie si invidie, urmate de o revolta aproape instinctiva impotriva celei care a provocat asemenea stari sufletesti contradictorii. Acest lucru se intampla tot mai des in ultima vreme deoarece frumusetea nu mai e tinuta la loc de cinste si pierde mereu teren in fata altor valori ale momentului. A fi frumos poate fi perceput uneori si ca un blestem, dar asta se intampla desigur din cauza presiunilor sociale si nu pentru ca ar fi cu adevarat de condamnat sa fii placut la vedere.

Marea zeita Afrodita a grecilor sau Venus a romanilor, simboluri antice ale frumusetii fara de cusur, nu au fost privite nici dansele la vremea lor ca niste femei pline de virtuti, iar cei vechi chiar se temeau de zei, dar iata ca si asa tot nu s-au putut abtine sa nu barfeasca si sa rada prin spatele zeitelor pline de nuri. Poate invidia sau poate alt sentiment negativ sa ii fi determinat si pe dansii sa se comporte nu altfel decat se intampla in prezent, dar este sigur faptul ca, dincolo de reactia de suprafata, foarte multi dintre asa-numitii "hulitori" si-ar da si sufletul doar pentru a petrece putin mai multa vreme in intimitatea unei zeite sau a unei femei incantatoare.

In popor se spunea si inca se mai crede ca femeile frumoase ar fi cam proaste insa viata de zi cu zi ne invata mai degraba contrariul, respectiv faptul ca uratele sunt mai sarace cu duhul si mai lente la cerebel, dar ce bucurie pe aceste urate sa poata intretine mitul prostiei femeilor frumoase ca sa nu le tihneasca nici acelora si nici nimanui altcuiva nimic cata vreme ele raman tot urate si tot nebagate in seama. Asemenea femei sunt se pare principalele responsabile pentru decaderea trista a frumusetii dintre valorile eterne ale omului, cu totii simtindu-ne din aceasta cauza mai saraci si dorindu-ne uneori in secret sa ne aflam mai des in preajma frumusetii genuine macar pentru a ne aminti cum e daca nu si pentru a ne bucura mai mult de prezenta sa in viata noastra.

Este totusi bine sa ne reamintim cu totii faptul ca frumusetea, la fel ca si inteligenta vin si "de Sus", dar sunt si rezultatul unor eforturi genetice remarcabile a zeci de generatii care au trait cultivand aceste valoari la dansii si la copiii lor, astfel incat a fi frumos si inteligent nu este in primul rand o mana cereasca cat mai degraba confirmarea in plan genetic a unor bune alegeri ale inaintasilor tai. Admirand frumusetea, admiram de fapt inclusiv aceste aspiratii ale speciei umane catre perfectiune, nimeni nedorindu-si cu siguranta ca propriii copiii sa ajunga mai urati decat sine insusi ci dimpotriva, dorindu-si copii frumosi si destepti si chiar suparandu-se pe Creator daca acest lucru nu se intampla chiar asa.

Din acest motiv, persoanele care condamna cu invidie frumusetea ca si persoanele care terfelesc aceasta frumusete doar pentru a nu se mai simti inferiori in prezenta ei ar fi bine sa renunte la asemenea comportamente deoarece ei nu fac altceva decat sa condamne si sa terfeleasca propriul trup, si acesta facand eforturi nevazute nu pentru a ii face mai urati pe cei pe care ii gazduieste ci pentru a atinge la randul sau un ideal oarecare de frumusete.

Femeile frumoase la fel ca si copiii sau animalele pline de dragalasenie reprezinta in zilele noastre una dintre putinele surse de bine si de sanatate pentru un suflet obosit si bolnav, iar a refuza iubitorilor de frumos acest lucru si a promova in contrapartida o plictisitoare estetica a uratului nu e deloc productiv, in special tinerii putand primi semnale false si incepand sa isi puna cercei in nas si sa se imbrace ca la usa cortului doar pentru ca asta vad ei ca se tine la mare cinste intre adulti. O femeie frumoasa trebuie deci respectata si admirata inclusiv pentru ca e frumoasa, iar cine nu doreste asta poate sa ii intoarca spatele, dar nu e nevoie sa o mai si jigneasca doar pentru ca arata atat de bine in comparatie cu alte persoane.

foto Northfoto

Lucian Braca

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu