eboys Punctul lui de vedere

Punctul lui de vedere :: Ce nu se spune femeilor singure!


Ce nu se spune femeilor singure

Femeile necasatorite, singure, sunt o categorie aparte de femei si pot fi incadrate destul de exact la un anumit profil psihologic, dat fiind faptul ca problemele si reactiile lor la aceste probleme sunt cam aceleasi.

In mod normal, statutul de femeie singura nici nu ar trebui sa existe ca atare, fiind de preferat acela de persoana stapana pe destinul sau, dar cum oamenii nu se pot abtine sa nu se amestece putin si in viata celorlalti, iata ca s-a incetatenit aceasta formula si nu o alta.

Exact din cauza acestei incadrari sociale in categoria femeilor singure, au aparut in timp si reactii firesti din partea acestora, de respingere a unor interferente repetate in planul vietii lor personale, si e bine sa aflam si cateva dintre lucrurile care pot crispa o astfel de femeie si de ce nu e deloc bine sa le mai punem in discutie pe viitor.

1. In special prietenii apropiati ai femeilor singure insista asupra faptului ca acestea nu fac eforturi suficiente pentru a cunoaste un barbat, numai bun pentru ele. In realitate insa ele fie nu sunt interesate pe moment de asa ceva, fie au incercat sa isi gaseasca un partener, dar in zadar. E bine deci sa fie lasate in apele lor din acest punct de vedere deoarece numai de un sentiment de culpabilitate nu mai au ele nevoie.

2. Se mai propune femeilor singure, tot de catre apropiatii lor, sa isi faca o schimbare serioasa de look, incepand cu machiajul si coafura si incheind cu imbracamintea si accesoriile. Daca insa femeia respectiva nu e de-a dreptul hidoasa, de ce sa ii propui asa ceva cand e intotdeauna mai bine sa o ajuti sa ramana ea insasi si sa fie multumita si impacata cu stilul general ales, care eventual sa mai aiba nevoie doar de mici retusuri.

3. Se crede despre femeile singure ca isi traiesc viata mai degraba intr-un mod ascuns si retras si ca nu au deloc o viata sociala activa. In unele cazuri este adevarat, dar in alte cazuri, sa tot auzi de la altii ca ar fi bine sa mai si iesi la distractie, cand nici macar cei care iti propun asa ceva nu o fac, poate fi de-a dreptul enervant si jenant.

4. Alteori i se atrage atentia femeii singure ca este probabil prea pretentioasa, are niste standarde ireale in ce priveste barbatii si ca ar trebui sa coboare cu picioarele pe pamant. Daca femeia in cauza este usor influentabila, i se poate face astfel un mare rau deoarece ea va alege chiar la intamplare si va risca mai mult ca sigur sa nimereasca exact peste cosmarul pe doua picioare al oricarei femei in cautare de partener.

5. In sfarsit, referirile la stilul conversational al unei femei singure sunt si acestea incercari "amicale" si lipsite de miez de a o convinge sa faca niste schimbari fara a-i oferi insa alternative viabile ci doar sfaturi si cam atat. A face o schimbare a intregului mod in care te exprimi inseamna de fapt sa iti alterezi serios si intreaga ta personalitate, iar acesta este un demers foarte serios, care nu poate fi demarat asa peste noapte.

Femeile singure nu sunt nicidecum fiinte mai vulnerabile decat restul oamenilor si, de multe ori, ele pot fi chiar foarte fericite si fara de partener stabil sau ocazional. Relatiile permanente cu sexul opus nu sunt obligatorii pentru toti oamenii, iar a face presiuni din acest punct de vedere, in numele prieteniei, nu denota deloc sentimente pozitive ci mai degraba nepasare sau chiar invidie.

foto © Northfoto

Lucian Braca

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu