eboys Punctul lui de vedere

Cum isi selecteaza barbatii partenera de suflet?


Punctul lui de vedere  - Cum isi selecteaza barbatii partenerele

Se stie ca cei mai multi dintre barbati isi aleg intr-un mod diferit partenerele de sex de cele stabile, mai niciodata fiind posibil sa ii multumesti pe deplin atat din punct de vedere sexual cat si afectiv, al sentimentelor statornice de dragoste.

Pentru barbati, nevoia de sex este in primul rand un raspuns la stimulii externi, si poate sau nu sa fie satisfacuta pe moment. Uneori exista si fantezii speciale, pe care cu mare greutate ei vor indrazni sa le discute sau sa le propuna partenerelor lor stabile. De aceea, multi barbati nu se vor da indarat de la a experimenta sexual cu alte femei, mai ales daca si acestea nu fac altceva decat sa isi satisfaca la randul lor pasiunile sau curiozitatile sexuale.

In ce priveste insa alegerea atenta a viitoarei lor sotii sau partenere de durata, barbatii au niste idei aproape fixe, mereu aceleasi, creandu-si inca din tinerete un tipar destul de rigid, unde va trebui sa se incadreze femeia care urmeaza sa le stea alaturi pentru cat mai lunga vreme.

De obicei, trasaturile urmarite de mai toti barbatii atunci cand isi cauta o partenera stabila sunt cam aceleasi, ei dorindu-si sa aiba alaturi nici mai mult nici mai putin decat un partener pe deplin egal in ce priveste drepturile, dar si responsabilitatile.

1. Aleasa inimii trebuie obligatoriu sa aiba deja o viata activa bine structurata, adica sa fie evident faptul ca ea isi poate purta si singura de grija, fara a apela prea des la ajutorul familiei sau al rudelor apropiate. Femeile disperate, visatoare, dependente de altii sau vulnerabile nu sunt partenere de durata, ele riscand sa fie tratate drept simple obiecte sexuale de catre barbatii indrazneti si fara scrupule.

2. Foarte important si chiar jignitor pentru femeile cu personalitate mai marcata este faptul ca barbatii nu reactioneaza pozitiv atunci cand ea, femeia, este cea care face prima miscare. Barbatii vor eticheta automat acest comportament drept un semnal clar cu substrat sexual si se vor lasa condusi de acest prim impuls orientand mersul lucrurilor catre sex fara obligatii si nicidecum catre o relatie de durata.

3. Bineinteles, partenera de durata aleasa dupa evaluarile initiale trebuie sa fie atragatoare si chiar sexi, dar fara a lasa deloc impresia unui temperament usuratic. Acest lucru va convinge barbatii, gelosi prin natura lor chiar daca nu ai crede asta la prima vedere, ca vor avea drepturi depline si exclusive asupra femeii in cauza. Comportamentul lasciv, usuratic ii sperie pe barbati, ei nedorindu-si o partenera care trimite astfel de semnale in public deoarece simt instinctiv ca ea ar putea atrage astfel numai necazuri pe viitor.

4. Culmea, desi de obicei barbatii abia asteapta sa isi satisfaca dorinta sexuala cat mai repede posibil, in acest caz ei nu se vor grabi deloc si chiar vor condamna femeia in forul lor interior daca ea se va grabi sa ii bage mai repede in pat. Trebuie deci ca femeia sa nu trimita semnale sexuale de la bun inceput si sa aiba rabdare, aceasta pretentie a barbatilor fiind probabil o reminiscenta morala a vremurilor trecute in care nu puteai sa faci sex inainte de casatoria propriu-zisa.

5. Un alt aspect pe care il iau barbatii in calcul in alegerea unei partenere de durata este legat de dovezile dese de afectiune si implicare efectiva in problemele zilnice ale vietii. Micile gesturi de intrajutorare, cadourile marunte si pline de bun-gust sau doar zambetele placute si vorbele de incurajare vor convinge barbatul ca are de-a face cu o fiinta bine crescuta, cu un suflet frumos si careia ii pasa intr-adevar de fericirea comuna, in plan casnic.

6. Partenera ideala trebuie de asemenea sa fie capabila sa faca fata cu succes tuturor presiunilor exterioare relatiei, sa nu cedeze nervos cu usurinta si sa poate aduce echilibrul si calmul in toate aceste situatii. Astfel barbatul este sigur ca va avea putine surprize neplacute si un nivel de stres foarte mic din acest punct de vedere. Barbatii sunt de obicei comozi si nu agreeaza certurile sau conflictele de orice tip si nu e de mirare ca isi doresc o partenera capabila sa faca fata acestor probleme.

7. Opus punctului exprimat anterior, dar numai la prima vedere, femeia ideala trebuie sa fie capabila si sa isi sustina pozitia cu fermitate in fata oricui, adica sa nu lase pe nimeni sa ii stirbeasca demnitatea. Desi intra tot in sfera conflictelor, si aceasta trasatura este esentiala pentru a convinge barbatul ca merita sa se implice intr-o relatie de durata unde nu va trebui mereu sa tina partea partenerei sale atunci cand aceasta va fi jignita sau i se va stirbi demnitatea.

8. Copiii fac si ei parte din evaluarile initiale, dar nu reprezinta o problema atat de importanta, cel putin pentru prima faza a relatiei. Femeia insa este bine sa se arate deschisa si catre nasterea de copii sau cel putin sa nu respinga imediat aceasta idee ci sa dovedeasca ca ii plac bebelusii si ca nu are nimic de spus impotriva implicarii si a lor in cadrul unei relatii. Poate cam fortat, dar la fel vor sta lucrurile si in ce priveste animalele de companie, care nu ar trebui sa fie respinsi ca parte integranta a unei viitoare relatii de durata.

9. In sfarsit, o problema de cele mai multe ori delicata o reprezinta si familia viitoarei partenere, care nu ar trebui sa fie constituita din membri morocanosi sau carora sa le placa sa controleze mereu pe ceilalti. In afara de aceasta, femeia aleasa va trebui sa stie sa se descurce multumitor si cu familia barbatului, adica sa poate contrui o relatie de incredere si cu acestia si nicidecum sa ii respinga din start din diferite motive.

Nu s-au schimbat prea multe in prezent din acest punct de vedere, al contruirii unei relatii de durata, barbatii continuand sa promoveze cam aceleasi seturi de valori ca si pe vremea bunicilor, adica alegandu-si ca partenera de viata doar pe acea femeie care se dovedeste a trai in deplin acord cu normele sociale si morale ale intregii societati. Astfel barbatii sunt siguri ca isi vor putea trai viata la fel ca si inainte, inconjurati doar de amici buni si neriscand sa isi creeze noi dusmanii, pe langa cele deja existente.

foto Northfoto

Lucian Braca

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu