eboys Punctul lui de vedere

Punctul lui de vedere :: Ce diferente majore exista intre o adolescenta si o femeie adulta?

Punctul lui de vedere :: Ce diferente majore exista intre o adolescenta si o femeie adulta?Din punct de vedere fizic, adolescentele sunt adesea mult mai bine echilibrate decat femeile adulte, iar acest adevar poate fi, nu de putine ori, valabil si atunci cand ne referim la planul mental, unde de asemenea adolescentele pot dovedi un echilibru mult mai puternic decat femeile mai in varsta decat ele.

Spunand lucrurilor pe nume, adolescentele nu au deloc motive sa se rusineze in fata femeilor adulte si, nu de putine ori, ele chiar adopta un asemenea comportament care incearca sa le puna pe deplin picior de egalitate cu celelalte reprezentante ale sexului frumos.

Din pacate insa, adolescentele nu sunt deloc ajutate si de o experienta bogata, care sa le permita sa isi puna mai bine in valoare toate calitatile lor, aici fiind punctul lor slab si tot aici ele trebuind sa se lucreze mai mult pentru a-si structura mai armonios personalitatea lor inca in formare.

Ignorand ori chiar sfidand experienta de viata, adolescentele pot dezvolta unele defecte majore, care sa le creeze un mare handicap pe viitor si este util sa le amintim tinerelor fete la ce e bine sa renunte in comportamentul danselor si unde trebuie sa insiste pentru a pasi cu mai multa incredere inspre varsta maturitatii depline:

1. Desi sunt foarte sigure pe ele si nu se sfiesc sa afiseze aceasta siguranta in cercul lor de prieteni, adolescentele au prostul obicei de se prezenta in relatia cu adultii drept mai putin inteligente decat sunt in realitate, in acest mod obligand practic pe cei mai in varsta sa le evalueze gresit si sa le rezerve un destin diferit de cel pe care il merita. Tinerele trebuie deci sa incerce sa functioneze la adevarata lor valoare si sa nu se mai teama de esec ori de atitudinile zeflemitoare pe care le-ar putea afisa altii atunci cand ele nu reusesc sa isi impuna pe deplin punctul lor de vedere.

2. Vestimentatia este esentiala pentru formarea unei personalitati armonioase, iar aici adolescentele dau mereu cu stangul in dreptul urmarind de aproape trendurile ultime ale modei, responsabile fara drept de replica pentru distrugerea sistematica a tinerelor generatii in plan estetic si mental. O vestimentatie usor eleganta si functionala, nu neaparat clasica, dar oricum placuta si lipsita de accente sexuale poate fi afisata constant si fara nici o teama, dar va fi si obligatia parintilor si a educatorilor sa le ofere acestor adolescente un mediu potrivit de crestere, unde ele sa isi cultive si o imagine "profesionala", foarte de folos pe viitor, dar fara a avea cu nimic de suferit din cauza neamurilor proaste, prezente peste tot in Romania si inclusiv in institutiile de invatamant.

3. O femeie educata si puternica se remarca oriunde in primul rand printr-un limbaj controlat si atent cultivat, asemenea femei fiind in prezent si profesionistele cele mai bine cotate din orice domeniu de activitate. Adolescentele admira la randul lor asemenea modele feminine, dar nu intotdeauna reusesc sa le calce pe urme, in principal din cauza agresivitatii pe care ele si-o cultiva de mici pentru a face fata mediului social si cel scolar, astfel ele devenind intr-adevar mai puternice, dar nu si mai bine vazute in societate.  

4. Relatia cu proprii parinti este decisiva pentru modul in care o adolescenta va reusi sa relationeze cu alte persoane, in special cu cele mai in varsta decat dansa, o atitudine de sfidare sau o alta de respingere a unui dialog normal in mediul de familie urmand sa se tranfere intocmai si in planul vietii publice, unde adolescenta va practica acelasi tip de comportament anormal. Multe adolescente cad in aceasta capcana psihologica si ajung sa regrete foarte mult mai tarziu ca nu au reusit sa se comporte in mod adult si responsabil cu propriii parinti. Armonia familiala si dialogul sunt deci esentiale pentru transformarea unei adolescente intr-o femeie puternica si de succes.

5. Sexul si respectul fata de propria persoana sunt strans legate intre ele, in mod special la adolescente. Sa faci sex mai des decat amicele tale sau sa te mandresti ca nu mai esti virgina si ca ai acumulat o buna experienta in plan sexual nu sunt exact criteriile de referinta pentru cresterea respectului fata de propria persoana, ci mai degraba modul in care stii sa te ingrijesti zilnic, cum te imbraci, cum te machiezi si cum reactioneaza ceilalti la aceste eforturi ale tale vor reusi sa te faca sa te iubesti mai mult fara insa a te simti ca o femeie de 30 de ani, coapta pentru amor si casnicie, cand tu nu ai implinit nici macar 18 ani.

Prietenii, colegii, educatorii si familia definesc mai mult decat oricine altcineva lumea adolescentelor, acestea fiind de fapt si persoanele cu care ele relationeaza mai des in viata lor de zi cu zi. De aceea, a reusi sa mentii o relatie normala si responsabila cu toate aceste categorii de persoane este foarte important pentru o fata tanara care isi doreste mult sa devina o femeie de succes, iar caile prin care ea poate face asta ii sunt mereu la indemana, adolescentele trebuind deci sa aleaga ceea ce le place mai mult, dar le si serveste mai bine propriile interese.

Nu e deloc o mare bucurie pentru nimeni sa descopere cum o fata plina de viata altadata se transforma treptat intr-o fiinta stearsa la nici cativa ani dupa absolvirea liceului, dar aceasta se va intampla garantat daca tanara increzatoare si plina de sine pana la refuz nu isi va doza energiile sale cu intelepciune inca de pe bancile scolii pentru a-si pastra si pe viitor putin din profilul sau de adolescenta, dar prin ce are acesta mai bun de oferit, respectiv curaj, frumusete, onestitate si multa, multa incredere in propriile forte.

A ramane in felul acesta si nu altfel o vesnica adolescenta nu mai reprezinta deloc un handicap ci un mare castig, asa femeile reusind sa guste si la 50 de ani din elixirul tineretii fara batranete, constiente de faptul ca nu si-au tradat niciodata propria fiinta si ca, fiecare in felul sau, a ramas fidela crezurilor sale puternice din vremea cand viata era simplu de inteles, iar viitorul foarte usor de organizat deoarece totul parea atunci si chiar era pe deplin posibil.

foto Northfoto