eboys Punctul lui de vedere

Punctul lui de vedere :: Barbatii si propriul corp


Barbat Daca in cazul femeilor celulita si cresterea in greutate reprezinta principala problema in ce priveste raportarea la propria imagine, pentru barbati lucrurile stau putin diferit in cazul lor fiind mai importanta musculatura atrofiata si burtica care te pot face sa arati de-a dreptul grotesc daca nu reusesti sa ascunzi acest lucru sub niste haine bine croite. Pentru femei curele de slabire lucreaza mai intotdeauna in favoarea lor insa pentru un barbat, chiar daca reuseste sa ajunga la o greutate optima, tot vor mai trebui facute mici ajustari pentru a se putea spune ca are un corp placut si armonios.

Odata ce ai ajuns la o greutate multumitoare din punct de vedere al sanatatii va trebui sa mai faci vizite si pe la sala de sport pentru a lucra alaturi de un profesionist si a reusi sa iti dezvolti o musculatura pronuntata nu in sens exagerat ci suficient cat sa te simti bine in propria piele. Din pacate foarte putini barbati fac acest lucru si nu e deloc de mirare ca, dupa varsta de 30 de ani, poti vedea tot felul de trupuri barbatesti care mai de care mai asimetrice si mai greu de imaginat. Unii barbati prefera sa foloseasca steroizi si alte mijloace de accentuare a musculaturii insa asemenea formule nu sunt nicidecum o solutie pe termen lung si pot fi chiar daunatoare pentru sanatate daca nu se fac sub supraveghere medicala.

Exista o similaritate izbitoare intre barbati si femei atunci cand analizezi felul in care acestia se raporteaza la felul in care arata si sentimentele de insatisfactie si lipsa de respect fata de propria persoana actioneaza cu aceeasi putere deopotriva asupra barbatilor cat si a femeilor. Anorexia si bulimia nu mai sunt de mult considerate ca boli specifice doar femeilor ci se stie deja ca pot fi intalnite intr-o mare masura si la barbati, in special la cei tineri. Barbatii de orientare homosexuala si bisexuala sunt ceva mai expusi dezvoltarii unor asemenea afectiuni, dar aceasta amenintare planeaza si asupra barbatilor heterosexuali care, in lipsa de alte solutii, vor practica si ei cure de slabit nebunesti sau vor alege un stil de viata complet nesanatos.

Servirea mesei in fata televizorului si obiceiul de sari peste mesele zilei compensand cu o super-masa de seara au dus cu timpul la o problema generala si sunt cunoscute statisticile care arata ca, in conditiile unui nivel de trai acceptabil, atat barbatii cat si femeile tind sa castige mult in greutate si nu se preocupa deloc de luarea din timp a unor masuri ajungandu-se apoi la inevitabile regrete tardive si chiar la dezvoltarea unor afectiuni generate in principal de alimentatia nesanatoasa. Singura solutie deci pentru a ne putea simti bine atunci cand ne privim in oglinda este sa adoptam o dieta sanatoasa si un regim de viata care sa includa in cel mai rau caz scurte plimbari zilnice daca nu si seturi de exercitii foarte utile pentru castigarea increderii in sine si de asemenea pentru starea noastra generala de sanatate.

Lucian Braca

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu