eboys Punctul lui de vedere

Punctul lui de vedere :: Alcoolul si femeile


Femeile si alcoolul

Femeile beau alcool mai putin si mai rar decat barbatii si este bine ca se intampla asa deoarece in cazul lor riscurile pentru sanatate sunt mai ridicate decat in cazul barbatilor. Exista, nici vorba, si femei care beau cot la cot cu cei mai inraiti dintre barbati, dar numarul lor este redus si nu se poate generaliza din acest punct de vedere. Alcoolul, ca factor de risc pentru sanatatea femeilor, nu se situeaza nicidecum printre primele locuri.

Ceea ce se poate totusi spune despre relatia dintre alcool si femei este ca, de multe ori, femeile par sa accepte sa bea un pahar in plus exact in acele situatii cand alcoolul este complet contraindicat, adica atunci cand se afla printre necunoscuti sau atunci cand incearca sa isi depaseasca retinerile in plan social apeland la ajutorul alcoolului. Mai ales in cazul tinerelor acest lucru este valabil si tot ele sunt si persoanele care risca sa ramana din aceasta cauza gravide sau, mai rau, sa fie supuse unor abuzuri sexuale vecine cu violul.

Ceea ce se spune mai rar, dar este destul de adevarat e si faptul ca femeile care se imprietenesc mai repede cu paharul prezinta o lipsa de incredere mai mare nu doar in ce priveste aspectul lor fizic, dar si pe cel de natura psihica, interioara. Fie vorba de probleme de familie, un statut social mai coborat sau probleme de natura fizica, prin apelul la un pahar de alcool aceste complexe de inferioritate pot fi depasite pe moment si nu ar fi nimic rau in asta daca si ceilalti ar intelege exact despre ce e vorba si nu ar profita de slabiciunea unei astfel de persoane.

Statisticile recente care incearca sa gaseasca legaturi mai clare intre preferinta femeilor pentru alcool si sex, au aratat destul de limpede faptul ca peste 70 la suta dintre femeile cu varste cuprinse intre 18 si 50 de ani accepta sa bea alcool inainte de a face sex tocmai pentru ca isi doresc sa fie mai aventuroase, sa se simta mai putin inhibate si sa nu isi mai faca tot felul de probleme de constiinta. Din cauza alcoolului, unele femei chiar risca sa nu isi mai recunoasca partenerul ocazional de sex a doua zi, iar altele au ajuns sa recurga la alcool chiar si daca este nevoie sa faca sex doar cu sotul lor sau cu un partener pe care il cunosc de multa vreme.

Exista deci o legatura stransa intre consumul de alcool la femei si nevoia de a face sex si, probabil, cu cat isi satisfac mai des aceasta nevoie, cu atat mai expuse riscurilor de sanatate generate prin consumul de alcool devin femeile in cauza. Mai in gluma, mai in serios, iti vine sa crezi ca, daca femeile nu ar fi conditionate de nevoia de sex, ele nici nu s-ar atinge mai deloc de alcool, decat foarte rar, la ocazii mai deosebite. Trebuie totusi studiata mai in amanunt aceasta problema pentru a se gasi cai eficiente de prevenire a dependentei de alcool, mai ales la persoanele tinere.

Inhibitiile pot fi depasite si prin alte metode, ceva mai "sanatoase" si experienta de viata ne invata pe toti acest lucru mai devreme sau mai tarziu. Necazul este ca, pana ce dobandesti aceasta experienta utila, risti sa ajungi dependent de alcool sau sa intri in niste situatii urate doar pentru ca nu vrei nimic mai mult decat sa fii placuta, si trebuie sa te gandesti de doua ori inainte de a hotari si singura daca merita sau nu sa platesti un pret poate cam prea mare pentru a cunoaste cine stie ce barbati pe aceasta cale si, mai rar, pe "alesul inimii", asa cum cu siguranta isi doresc toate femeile.

foto © Northfoto

Lucian Braca

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu