eboys Punctul lui de vedere

Nu provoca o separare in cuplu doar pentru ca iti e teama sa nu fii abandonata

Nu provoca o separare in cuplu doar pentru ca iti e teama sa nu fii abandonataNu e un lucru nou pentru mai nimeni dintre noi, ne parasim uneori iubitii din frica de a nu fi noi insine lasati de izbeliste de catre acestia. Cine face primul pas in aceasta directie va suferi mai putin si de aici si competitia prezenta la cuplurile moderne intre cine va reusi sa ii dea primul papucii celuilalt.

O astfel de modalitate de a-ti proteja fiinta interioara de suferinta nu este insa deloc una datatoare de speranta, rata divorturilor fiind intr-o continua crestere, iar durata medie a unei relatii romantice scazand dramatic in ultimii ani, mai nimeni neparand dispus sa investeasca un plus de sentiment si putin sacrificiu pe altarul dragostei.

 

Sa iti lasi partenerul in principal pentru ca te temi sau simti ca acesta ar putea sa te abandoneze la un moment dar este un semn al unei mentalitati bolnavicioase, in mod special femeile echivaland adeseori despartirile de acest tip cu o adevarata tradare in dragoste, de unde si graba unor dintre ele de a-si "pedepsi" in avans iubitul, lasandu-l singurel pe nepusa masa si fara nici o explicatie logica.

Din pacate, pentru femei, astfel de alegeri nefericite in plan romantic conduc in timp la instalarea unui comportament afectiv de-a dreptul destructiv si foarte pagubos, mintea lor incepand incetul cu incetul sa interpreteze eronat cursul unei relatii sau reactiile partenerului lor, lucru care se va solda ulterior cu esecuri repetate in planul vietii personale.

Daca voi insiva identificati in comportamentul sau gandirea voastra unele dintre urmatoarele "simptome", care ascund de fapt frica de a fi abandonate de catre partenerul vostru, e cazul sa luati masuri imediate pentru a va alunga teama ca veti fi parasite, in caz contrar energiile negative putandu-se acumula treptat pana la punctul in care sa deveniti propriul vostru dusman, distrugand o relatie frumoasa de dragoste doar pentru ca nu mai puteti face fata stresului cauzat de imaginatia voastra bolnava.

1. Este si de ras, dar si de plans modul in care unele femei isi imagineaza din pura plictiseala sau doar asa, in joaca, cum s-ar simti daca ar fi parasite de iubitul lor, uneori scenariile astea virtuale putand sa le aduca in pragul depresiei deoarece ele inteleg brusc ca nu ar putea trece usor peste o eventuala separare. Plecand de aici, adica de la nimic, de la niste simple fantezii, aceleasi femei pot construi adevarate drame de tip cinematografic, toate cu final trist, in ultima instanta ele putand ajunge sa isi terorizeze sau chiar sa isi abandoneze iubitul doar pentru a se proteja de alte si alte suferinte imaginare.

2. Tot din teama de a a nu fi parasite, dar si pentru ca doresc sa detina mereu un loc central in inima iubitului lor, alte femei pot fi de-a dreptul sufocante in dragoste, ele facand toate mofturile partenerului de relatie, incurajandu-l in toate demersurile sale, alintandu-l, tachinandu-l si, in general, fiind mereu peste tot in jurul sau asemenea unei mame plina de grija pentru puiul sau. Barbatii, in cele mai multe cazuri, vor critica un astfel de comportament si pot chiar sa isi paraseasca iubita daca nu le ofera putin mai multa libertate de miscare.

3. Gelozia este un alt factor care poate induce teama de a fi parasita in sufletul unei femei oarecum nesigura pe puterea sa de atractie, iar daca mintea da curs tuturor gandurilor negative pe acest subiect atunci este foarte posibil ca femeia sa ajunga in stadiul in care sa isi abandoneze partenerul deoarece inchipuirile sale capata tot mai multa substanta si ea e sigura ca el o inseala deja sau macar ca isi doreste o relatie cu o alta femeie.

4. Dorinta de a controla destinul partenerului de cuplu si chiar de a fi liderul cuplului poate face o femeie sa isi inchipuie te miri ce atunci cand barbatul este suficient de independent sau lipsit de intelepciune pentru a refuza sa fie pus in "lanturi" pe vecie. Femeile pot interpreta un asemenea refuz drept lipsa de dragoste genuina si pot sa isi paraseasca astfel partenerul deoarece ele cred ca este vinovat pentru ca nu se lupta pentru succesul relatiei romantice si ca merita astfel sa fie lasat pentru un alt partener, poate mai dispus sa stea sub "papucii" lor.

5. Nu in ultimul rand, mai exista o categorie aparte de femei care au suferit abuzuri diverse in trecut sau au fost ranite mult prea serios pentru a mai avea incredere deplina in alte persoane, din acest motiv ele ajungand sa saboteze instinctiv orice incercare de apropiere simpla si curata din partea unui partener care le iubeste sincer. Astfel de femei au nevoie de timp si de dovezi constante de dragoste pentru a reusi sa depaseasca teama lor de abandon sau de suferinta, fiind deloc usor sa atingi acest obiectiv ca barbat daca nu esti echipat cu suficienta rabdare si nu iti iubesti partenera mai mult decat lumina ochilor.

Teama de separare, gandul ca vei fi lasata pentru altcineva atunci cand te astepti mai putin este prezenta deopotriva in randul tinerelor si adolescentelor fara experienta cat si la femeile de varsta adulta, doar o buna disciplina mentala si multa incredere in sine putand sa alunge astfel de temeri si sa permita un curs armonios al unei relatii frumoase de iubire.

Femeile care cad insa prada fricii ca vor fi parasite risca sa traiasca esec dupa esec in dragoste, adoptarea unui stil de viata activ si sanatos, ancorarea mai puternica in realitate si comunicarea deschisa in cuplu fiind totusi arme foarte utile pentru a alunga toate aceste temeri si a ramane alaturi de partenerul tau de cursa lunga.

Desigur, nimeni nu poate garanta succesul deplin al unei relatii, dar acesta nu trebuie sa fie niciodata un motiv pentru a da bir cu fugitii, dragostea genuina fiind oferita neconditionat la bine si la rau si ramanand fie si intr-o mai mica masura in inima celor doi parteneri chiar si dupa ce acestia ajung uneori sa se desparta din motive independente de vointa lor.

 

Lucian Braca

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu