eboys Punctul lui de vedere

Certati-va iubitul, dar nu ii aruncati in fata vorbe grele!

Certati-va iubitul, dar  nu ii  aruncati  in fata vorbe grele!Certurile in cuplu nu sunt privite automat ca un semn al racirii pasiunii dintre doi indragostiti si nu vor necesita din acest motiv prezenta unui consilier marital (psihoterapeut) sau a altor persoane cu multa experienta in acest domeniu, fiind considerat normal ca astfel de conflicte sa apara cu regularitate in cadrul dinamicii de cuplu, viata nefiind mereu simpla, iar dragostea cunoscand inerent atat suisurile cat si coborasurile sale.

Astfel de certuri se pot isca din senin, alimentate de unele diferente de opinii, sau pot fi provocate de rauvoitori, "dracu" bagandu-si nu de putine ori coada acolo unde descopera dragoste si armonie in cuplu, dar nici certurile sporadice si nici macar "dracu" nu vor putea zdruncina o relatie frumoasa decat in anumite situatii, respectiv atunci cand se spune prea mult si fara de judecata sub presiunea momentului, cei vizati, femei sau barbati, fiind uneori mai sensibili din fire si putand sa resimta de aceea mai puternic vorbele grele trantite fara tact de fiinta iubita in care ei au investit multa afectiune si incredere neconditionata.

Sa ironizezi sau sa acuzi in mod rautacios, la suparare, anumite lipsuri de ordin fizic, moral sau alte defecte ale partenerului tau poate fi adeseori considerat ca un act impins dincolo de limitele general acceptate ale convietuirii intr-un cuplu de indragostiti, nu putini fiind cei care au ajuns sa se desparta regretabil in urma unor asemenea evenimente nedorite, cei vinovati neputandu-se mai apoi ierta cu usurinta pentru lipsa lor de tact si cruzimea cu care si-au balacarit la nervi partenerul lor de relatie.

Probabil cea mai des intalnita practica de acest tip si totodata cel mai greu lucru de suportat din partea partenerului tau este sa fii tratat de sus, asemenea unui copil, de fiecare data cand este nevoie sa fie luate anumite decizii in cadrul unui cuplu, unele persoane, fie femei, fie barbati, asumandu-si din start rolul dominant in cuplu si netinand mai niciodata cont de opiniile partenerului de relatie indiferent de cat de intelepte si de benefice ar fi aceste opinii oferite cu tact si multa dragoste.

La polul opus, dar la fel de greu de inghitit sunt si acuzele lipsite de fond care il portretizeaza pe celalalt drept o persoana insensibila, lipsite adica de inima, incapabila sa relationeze armonios in cuplu si care isi ignora in mod intentionat partenerul, privandu-l pe acesta de gesturi constante de afectiune, respectiv furandu-i "anii cei mai frumosi" ai vietii sale. Unele persoane pot avea dificultati in exprimarea deschisa a sentimentelor lor, dar asta nu inseamna automat ca nu isi iubesc partenerul cu multa pasiune si pentru totdeauna.

Separat de vorbele "dulci" spuse la suparare, care arata in mod exagerat unele defecte reale ale partenerului de relatie, nu usor de trecut cu vederea de catre oricine, o alta acuza grea pe care o poti aduce celuilalt este sa ii spui verde in fata ca s-a schimbat complet, ca nu mai stii adica alaturi de cine te afli, respectiv sa ii sugerezi "subtil" ca ai ajuns sa il privesti ca pe o persoana complet straina care nu mai merita dragostea ta. Sa auzi asa ceva de la o fiinta pe care tu o iubesti cu adevarat nu e deloc o bucurie, de cele mai multe ori o astfel de declaratie putand fi interpretata ca "inceputul sfarsitului", adica o amenintare serioasa cu divortul sau separarea in cuplu.

Tot in topul gafelor care pot fi facute in cadrul unei relatii de cuplu se afla si compararea repetata a partenerului cu alte persoane din anturajul comun, o schimbare de tip vestimentar, de stil de viata etc. fiind astfel ceruta pentru ca lucrurile sa decurga la fel de bine si pe viitor in viata de cuplu. Sa ii sugerezi iubitei tale ca ar putea arata la fel de sexi ca si vecina de palier sau, alternativ, sa ii spui iubitului ca nu se imbraca deloc cu gust, asa cum fac altii prin cartier, este fara indoiala un semn al lipsei de consideratie fata de persoana pe care pretinzi ca o iubesti, asemenea schimbari putand sa fie sugerate/produse si pe alta cale, cu diplomatie, dar cu siguranta nu acuzate in gura mare ca si cum dragostea celor doi ar depinde doar de asta.

Introducerea indirecta a familiei si mai ales a parintilor celor doi indragostiti in cadrul certurilor de cuplu este o alta situatie clasica unde dragostea este coborata direct in mlastina mahalalelor de altadata, fiind complet lipsit de tact si nedrept sa iti acuzi iubitul doar pentru ca nu ii poti suporta mama, tatal, fratii sau chiar intreaga sa familie. Daca iti iubesti sincer partenerul de relatie, cu siguranta vei gasi modalitati de a evita conflictele directe cu membrii familiei sale, iar celalalt de asemenea va intelege aversiunea ta si nu va face mare tam-tam pe acest subiect decat in cazul in care il lovesti sub centura, acuzandu-l la nervi pentru problemele existente in sanul familiei sale.

Banii si sexul sunt o alta modalitate urata de a lovi direct in barbia partenerului de cuplu, facandu-l pe acest knockout, foarte multe persoane apeland de ceva vreme la santajul emotional pentru a-si determina partenerul sa produca mai multi bani sau, alternativ, sa ii ofere mai mult sex. Banii ca si sexul pot fi folositi ca o arma veritabila, uneori fiind vorba de tactici agresive pentru a-ti determina partenerul sa cedeze dorintelor tale, iar alteori fiind un motiv de luat in deradere atunci cand nu produci multi bani sau nu esti prea bun in pat, iar partenerul tau nu uita sa iti aminteasca din cand in cand si acest lucru.

Mai exista si cupluri unde dragostea parca ar atarna mereu de un fir de ata, aici partenerul dominant abuzandu-l repetat pe celalalt si amenintandu-l cu separarea imediata de fiecare data cand lucrurile nu merg multumitor de bine. Este o practica foarte des intalnita si aceasta in zilele noastre, fiind de-a dreptul oribil sa observi astfel de fiinte care isi abuzeaza partenerul fara de mila adeseori chiar si in public, profitand de dragostea sa sincera si devotata si exploatand acest lucru ca pe o slabiciune. Dragostea genuina a ajuns totusi o raritate in ultima vreme, poate si din vina unor asemenea pradatori sexuali, iar cei care batjocoresc un astfel de sentiment sunt complet subumani si nu ar merita deloc un astfel de dar al vietii deopotriva de placut pe cat este de dezinteresat.

Feriti-va in consecinta sa va jigniti peste masura partenerul de relatie in cadrul certurilor inerente care umbresc uneori viata voastra de cuplu, pentru aceasta fiind de ajuns sa exersati un plus de autocontrol si ceva disciplina mentala, dragostea putand astfel sa isi urmeze cursul sau armonios, iar voi fiind multumiti ca nu ati ajuns sa va pierdeti lipsa de respect fata de propria persoana din cauza unui comportament deplasat si abuziv manifestat fara de persoana pe care o iubiti din tot sufletul. Chiar si o separare in cuplu se poate produce tot sub semnul civilizatiei si al intelegerii, fiind normal ca pasiunea dintre doi iubiti sa se stinga cu timpul, dar deloc normal ca despartirea lor sa trebuiasca sa includa si vorbe grele, si abuzuri fizice, si cine mai stie ce altceva.

 

Lucian Braca

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu